Schrijf u in voor de Discovery Circle en blijf op de hoogte van speciale aanbiedingen en exclusieve evenementen. U krijgt als eerste het meest recente Discovery nieuws en opwindende verhalen die perfect aansluiten bij uw rijke leefwereld.

De All‑New Discovery herdefinieert de grote SUV. Het design- en technische team van Land Rover heeft de Discovery‑formule gerevolutioneerd met de ontwikkeling van deze bijzonder aantrekkelijke, fraai uitgevoerde en uiterst capabele auto. 

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR EN CHIEF CREATIVE OFFICER VAN LAND ROVER
De All-New Discovery van Land Rover werd aan de vooravond van de 'Mondial de l'Automobile' in Parijs in wereldpremière onthuld op spectaculaire wijze. De wagen baande zich inderdaad een weg over een reusachtig schaalmodel van de Tower Bridge van bijna 13 meter. De Discovery is het meest veelzijdige voertuig van Land Rover tot dusver en bekroont zich tot de ultieme familie-SUV.

Het schaalmodel van de iconische Londense Tower Bridge werd gebouwd met meer dan 5,7 miljoen LEGO-blokjes. Gebouwd door een erkend team van LEGO-bouwers, werd het schaalmodel, dat een hefbrugmechanisme integreert, opgericht in 150 dagen.

Tijdens de onthulling nam Ben Ainslie het stuur van de All-New Discovery en manoeuvreerde hij de wagen over de gigantische structuur. Nadien kwam een 1:1 replica tevoorschijn van de de Land Rover Ben Ainslie raceboot, bestuurd door de Olympische legende en BAR teamleader Sir Ben Ainslie, samen met zijn bemanningsleden. Net zoals de Tower Bridge werd de replica integraal opgetrokken in LEGO-blokjes, waarvan niet minder dan 186.500 stukjes nodig waren om het prachtige, intrinsieke design te voltooien.

Aan weerszijden van de Tower Brigde waren specifieke LEGO ‘Discovery zones’ opgebouwd. De ene zone was toegewijd aan de paardensport met Zara Phillips als special guest, terwijl de andere zone in het teken stond van avontuur en geleid werd door de internationale avonturier Bear Grylls.

De paardensportzone zag de Britse rijdster Zara omgeven door een LEGO-interpretatie van het Britse platteland, terwijl de avonturenzone een vertolking bood van het Britse berglandschap, bemand door kleine LEGO modellen van de “Scouts”, een organisatie die Bear nauw aan het hart ligt en waarin hij de positie van “Chief Scout” bekleedt.

HOE SCOORT DE
ALL‑NEW DISCOVERY OFFROAD?

Op 9 en 10 december maakt de All-New Discovery een unieke reis naar een exclusief offroadavontuur. Zoals een echte Land Rover betaamt, wordt hij in de ruwste terreinen aan de tand gevoeld en overwint hij probleemloos de meest onwaarschijnlijke hindernissen. Blijf op de hoogte van de ongeëvenaarde offroadcapaciteiten van de All-New Discovery en laat de Discovery Circle niet aan u voorbijgaan.

/

PARIS MOTOR SHOW
ALL‑NEW DISCOVERY

Terwijl de rest van de wereld moest wachten op het Autosalon van Parijs om een eerste blik te kunnen werpen op de All-New Land Rover Discovery, konden onze Circle-winnaars dat al een dag eerder. Als onderdeel van hun prijs, werden onze gasten uitgenodigd voor een exclusieve voorpremière in de prestigieuze residentie van de Britse ambassadeur in Parijs. De kans om Land Rover’s meest veelzijdige SUV te kunnen bekijken op een van de mooiste locaties van de lichtstad was werkelijk een ‘once-in-a-lifetime’ ervaring. Bekijk hier enkele topmomenten van de Circle-reis naar Parijs. Wenst u alsnog deel uit te maken van de Circle om zo kans te maken op uitzonderlijke Discovery ervaringen? Schrijf u hieronder in.

/

TESTPROCEDURE ALL‑NEW DISCOVERY

Tijdens deze testfase heeft Land Rover de All‑New Discovery aan de allerzwaarste beproevingen onderworpen, zowel in de meest uitdagende terreinomstandigheden ter wereld als in zijn eigen testfaciliteiten. Hierbij toonde de wagen de ongekende omvang van zijn capaciteiten.

/
/
Bear Grylls heeft de Intelligent Seat Fold-technologie gedemonstreerd door een skydive uit te voeren boven Londen en gelijktijdig het interieur te configureren om plaats te bieden aan 7 volwassenen.

Na de landing renden Bear en zijn 6 mede-skydivers van de Royal Marines naar de gecamoufleerde Discovery, die met 7 omhoog geklapte zitplaatsen genoeg ruimte bood aan de mannen.

Met de Intelligent Seat Fold-technologie die tijdens deze stunt te zien was, kunnen gebruikers alle zeven volwaardige zitplaatsen in de SUV op afstand configureren. Het is mogelijk de zetels naar voren en achter te bewegen en om de rugleuningen omhoog en omlaag te klappen, allemaal via een smartphone app.

BEAR GRYLLS DEMONSTREERT DE ALL‑NEW DISCOVERY

Land Rover Ambassador en TV‑ster Bear Grylls voerde een gewaagde skydive uit en demonstreerde tegelijkertijd de interieur configuratie technologie van de All‑New Land Rover Discovery.

/

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.