Dit is Land Rover in precies de juiste maat – ruim en flexibel genoeg om te vervoeren wat mee moet en met alle capaciteiten die u van hem verwacht.

Phil Popham Group Marketing Director, Jaguar Land Rover

VEROVER HET MOEILIJKSTE TERREIN

Het is geruststellend om te weten dat de Freelander 2 zijn kwaliteiten heeft bewezen in extremere omstandigheden dan u waarschijnlijk zelf ooit zult ervaren.

PAK RUW TERREIN ZACHT AAN

Freelander 2 is uitgerust met een heel aantal stabiliteitscontrolesystemen om de grip te verbeteren door het motorkoppel te beperken en elk wiel af te remmen.

EEN RUIM, AANPASBAAR ACHTERGEDEELTE

De kofferruimte is even royaal als veelzijdig. Met een volume van 755 tot 1.670 liter afhankelijk van de zetelconfiguratie biedt hij ruim plaats, niet alleen voor uzelf, maar ook voor alles dat u wilt meenemen.

BESCHERMING VOOR IEDEREEN

Reis veiliger met Roll Stability Control en 7 airbags. In de Euro NCAP-crashtests kreeg de Freelander 2 5 sterren voor de bescherming van volwassenen.

OP ALLES VOORBEREID

De Freelander 2 werd getest waar de meeste andere het door hun beperkingen moeten opgeven. Hij werd aan de tand gevoeld in temperaturen van -40° tot +50°. Hij heeft gereden op een hoogte van wel 4267 m. En dankzij een uitstekende oprij- en afrijhoek gecombineerd met een royale bodemvrijheid kan hij het moeilijkste terrein aan.

PRESTEREN ALS LEVENSDOEL

Tot de terreintechnologieën in de Freelander 2 behoren Hill Descent Control* die het beklimmen of afdalen van steile hellingen vergemakkelijkt, en de befaamde Terrain Response®*, die de tractie en bestuurbaarheid automatisch optimaliseert door ze op de aard van het terrein af te stemmen. *Niet beschikbaar voor het model eD4.

U HEBT ALLE CONTROLE

Onverwachte situaties pakt u aan met gemak dankzij de stabiliteitscontrole van de Freelander 2. Het systeem verlaagt het motortoerental en remt afzonderlijke wielen af om u extra ondersteuning te geven wanneer u die het hardst nodig hebt.

SLEEPVERMOGEN

Met de Freelander 2 kunt u tot 2.000 kg slepen. Koppel uw aanhangwagen aan met de als optie verkrijgbare achteruitrijcamera en rij veiliger met de Trailer Stability Assist, met een in de sector toonaangevend neusgewicht om 150 kg te slepen, en een flexibele laadruimte.

RUIME KEUZE UIT MOTOREN

De turbodieselmotoren van 2.2 liter van de Freelander 2 zijn stiller, schoner en krachtiger, zelfs bij lage toerentallen, en zijn beschikbaar met een vermogen van 150 pk.

SLIM, STERK, COMPACT EN RUIM

Een blik op het stoere postuur en de eigentijdse looks maakt meteen duidelijk dat hij zijn inspiratie haalt uit hedendaags design. De fraaie koplampen en achterlichten, het radiatorrooster en de zijdelingse luchtinlaatroosters van de Freelander 2 verlenen hem een sterk eigentijds en gespierd karakter.

EEN LICHT EN LUCHTIG GEVOEL

Het interieur van de Freelander 2 werd getekend als een luchtige ruimte met veel licht die tegelijk comfortabel en ingetogen is, met eenvoudige, vloeiende lijnen en intuïtief opgestelde knoppen en hendels. Een assortiment afwerkingen en personaliseringsmogelijkheden helpen de eigen smaak in de verf te zetten.

SPECIFICATIES IN HET KORT

LENGTE

4500mm

Breedte 2195 mm, hoogte 1765 mm. Met de spiegels dichtgeklapt is de wagen 2005 mm breed.

KOFFERRUIMTE

755liter

Met de achterbank neergeklapt. Ruimte genoeg voor al wat mee moet.

BRANDSTOFEFFICIËNTIE (GECOMBINEERD)

6,0l/100km

Met de eD4-motor in de stad. Of u nu een van de dieselversies dan wel de benzinemotor kiest, het vermogen wordt steeds bijzonder soepel vrijgegeven.

DRAAICIRKEL

11,3m

Tussen stoepranden. Met 2,6 stuuromwentelingen van aanslag tot aanslag is de Freelander 2 gemakkelijk te manoeuvreren

ALLE SPECIFICATIES BEKIJKEN
TERUG

UW MODEL KIEZEN

FREELANDER 2 XS

Tekst nodig

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070