We trokken door de beroemde landschappen en langs het historische erfgoed van Engeland, en testten onze rijvaardigheden aan het stuur van een Discovery. Ondertussen genoten we van spannend terreinwerk, een exclusieve blik achter de schermen bij Land Rover en een overnachting in typisch Britse luxe.

KASTELEN, DE COTSWOLDS EN SHAKESPEARE

Ons door en door Britse avontuur ging van start aan The Milestone, een uniek vijfsterrenhotel op een boogscheut van Hyde Park. Die centrale locatie leende zich perfect voor een dag waarin we de hoofdstad verkenden, met welkomstdiner in het hoog aangeschreven restaurant van het hotel.


De volgende ochtend konden we onze Land Rover Discovery beter leren kennen en zetten we koers in westelijke richting naar Blenheim Palace in Oxfordshire. In de geboorteplaats van Winston Churchill kregen we een privérondleiding en verkenden we het prachtige domein van het historische Palace.


We zetten onze tocht verder naar de adembenemende Cotswolds, waar u het ongeëvenaarde rijgedrag van de Discovery testten op de golvende heuvels en bossen op weg naar Eastnor Castle. Die bijzonder indrukwekkende en statige parel werd onze thuishaven voor de twee volgende nachten.

Het kasteel is gelegen in de spectaculaire Malvern Hills, 2000 ha aan welige bossen en paden die Land Rover al geruime tijd zelf benut als testlocatie. Onze deskundige instructeurs gaven ons de kans om het diepe slijk en de steile hellingen van Eastnor aan te pakken tijdens een volledige dag op het terrein. Bij zonsondergang werden we verwacht in de imposante eetzaal van het kasteel voor het avondmaal.


Vanuit Eastnor Castle reden we verder naar een andere Britse klassieker: Stratford-Upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare. Aansluitend op een privérondleiding in het Royal Shakespeare Theatre was er het diner, gevolgd door de beste zitplaatsen in de zaal voor een van de klassiekers van The Bard. We overnachtten in The Arden, een stijlvol hotel in de buurt.


Ter afronding van ons avontuur: Lode Lane in Solihull, de plek waar sinds 1948 de Land Rover-modellen worden gemaakt. Tijdens een vip-rondleiding in de fabriek kregen we te zien hoe de wagens tot leven komen. Ook konden we onze rijvaardigheid testen op de beruchte Jungle Track. Tot slot keerden we terug naar Londen, voor een laatste hoera in the Big Smoke.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.