We verkenden een land van geheimen terwijl we in een Discovery door vulkanisch gebied trokken, op één van de prachtigste maar tegelijk uitdagendste ongerepte plekken van de planeet.

GEISERS, GLETSJERS & HET ETHERISCHE NOORDERLICHT

Ijsland mag dan al niet te groot zijn, het herbergt massa’s geheimen. Dit was onze kans om die geheimen zelf te ontdekken. Daarvoor werden we begeleid door deskundige gidsen en instructeurs met een ongeëvenaarde lokale kennis.


Ons avontuur begonnen we achter het stuur van een Discovery op ontdekkingstocht door de grandioze landschappen van Zuid-Ijsland. We scherpten onze rijvaardigheden verder aan op de zwarte zandstranden en zetten daarna koers naar de adembenemende Skogafoss-waterval.

Geen betere manier om ’s nachts tot rust te komen en te ontspannen dan in de verbluffende verblijven in Scandinavische stijl. Bovendien konden we in hoogsteigen persoon het noorderlicht zien. Na een comfortabele en ontspannende nacht trokken we door het historische Thingvellir National Park waar we een expert werden in het rijden op sneeuw en ijs. We maakten een korte onderbreking aan de beroemde geiser en brachten een bezoek aan de spectaculaire Gullfoss-waterval, een van de meest adembenemende attracties van Ijsland.

Onze eindbestemming was Reykjavik. Daar konden we volop de bruisende sfeer van de stad opsnuiven en genieten van een overnachting op een stijlvolle locatie.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.