Het indrukwekkende Schotland barst van de trots en verbluft met wilde landschappen. Zijn groene heuvels, weidse vergezichten en golvende kustlijn creëerden de perfecte basis voor een offroadavontuur in een Land Rover Discovery.

HISTORISCHE LANDSCHAPPEN EN ERFGOED

We werden afgehaald aan de luchthaven van Edinburgh en daarna naar het iconische Waldorf Astoria Caledonian gebracht voor een luxueus welkomstdiner.


Nadat we kennismaakten met ons team en onze Land Rover Discovery, zetten we koers naar de pittoreske oevers van Butterstone Loch. Daar konden we onze terreinvaardigheden aanscherpen op bospaden en kunstmatige hindernissen. We gingen verder met een pittoreske rit naar Edradour waar we whisky proefden in de kleinste traditionele stokerij van single malt whisky ter wereld. Daarna werden we naar Fonab Castle gebracht..

Na een royaal ontbijt waren we helemaal klaar voor een boeiende tocht in de Atholl Estate. Daar waadden we door stromen en spotten we wilde dieren. Uiteraard mocht een traditionele Land Rover-picknick – op de achterklep dus – niet ontbreken. ’s Avonds kregen we binnen de muren van Blair Castle de woelige 700-jarige geschiedenis van het kasteel te horen, waarna we ons te goed deden aan een traditioneel Schots banket.


Auchnafree Estate was onze volgende halte: 5.000 ha heuvels en crag, en hier en daar ruïnes. We voelden onze wagen grondig aan de tand terwijl we sneeuwhazen en steenarenden in de gaten hielden.


Daarna ging het zuidwaarts, naar Glenturret Estate, en vervolgens naar Gleneagles – onze laatste verblijfplaats. We rustten er uit en deden nieuwe energie op in het luxueuze kuuroord met onbelemmerd uitzicht op The Trossachs. Ook vissen, valkenjacht, jachthondentrainig en golfen behoorden tot de mogelijkheden. Culinair werden we verwend door Michelinsterrenchef Andrew Fairlie. .


Tijdens onze privétransfer naar de luchthaven van Edinburgh konden we afscheid nemen van het prachtige Schotland.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.