We reden door een van de prachtigste streken van Spanje, achter het stuur van een Land Rover. Terwijl we volledig opgingen in het schitterende Montserrat-gebergte proefden we de verfijndste Catalaanse wijnen..

BERGEN, VALLEIEN EN WIJNGAARDEN

Ons avontuur begon in de golvende heuvels en wijngaarden van het Can Bonastre Wine Resort. Hier leerden we onze Land Rover kennen, werden we verwend met een rijkelijk welkomstdiner en konden we volop genieten van kamerbrede vergezichten op het berglandschap vanuit onze luxueuze kamer.


De volgende ochtend namen we plaats achter het stuur en meanderden we door de prachtige passen van het Montserrat-gebergte, tot in de vlakte van Bages. Onze bestemming was het landgoed Les Comes, een paradijs voor terreinrijders dat ons trakteerde op 60 kilometer lastig terrein met wereldfaam.

In team navigeerden we langs en over spannend terrein & obstakels zoals de Les Fontetes-afgrond. Deze beruchte, 1 km lange strook werd ook gebruikt voor de kwalificaties van de Camel Trophy en de G4 Challenge. De enige manier om beneden te geraken: in de lage versnellingen over de rotsen, met stalen zenuwen.


’s Avonds konden we ontspannen in de Parador de Cardona, een gerenoveerd middeleeuws kasteel met spectaculaire vergezichten over de stad.


Op dag drie trokken we langs de rozige pieken en rotsige passen van het Montserrat-gebergte, een kans om nieuwe vaardigheden grondig uit te testen. We stopten voor een traditionele asado (BBQ) in het Ca l’Andorra, en trokken dan naar het Klooster van Montserrat, waar we het laatste deel van de adembenemende beklimming deden met de kabelspoorbaan.


Een zonovergoten rit bracht ons van de heuvels van Vila-Sana naar het levendige Barcelona, voor een afscheidsdiner en een laatste overnachting in het bijzonder luxueuze Hotel El Palace.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.