ED STAFFORD

De eerste persoon in de geschiedenis die de hele lengte van de Amazonerivier afwandelde

Ed Stafford leidde een avontuurlijk leven en organiseerde expedities in afgelegen gebieden tot hij, zoals hij beschrijft in zijn boek 'Walking the Amazon' tijdens de vaak voorkomende, acht uur durende ritten in zijn Land Rover alsmaar meer begon na te denken over wat zijn ultieme expeditie zou zijn."

Ed Stafford werkt op zijn laptop in de Amazone

Dat bleek een wandeling te zijn van de bron van de Amazone in het Peruaanse Andesgebergte tot de monding in het oosten van Brazilië. Hij documenteerde de expeditie in zijn blog en waarschuwde zijn volgers dat hij het misschien niet zou halen. Maar 860 dagen, 9 miljoen stappen en 200.000 muggen- en mierenbeten later had hij zijn doel bereikt en kwam hij uit de jungle op de plaats waar de Amazone zich in de Atlantische oceaan stort. Sir Ranulph Fiennes beschreef zijn reis als "werkelijk buitengewoon... een van de topexpedities aller tijden."

Stafford werd door National Geographic genomineerd tot een van de 'Avonturiers van het Jaar' en werd een wereldwijde Land Rover-ambassadeur. Hij wil zijn avonturen gebruiken om mensen bewust te maken van het milieu en anderen te inspireren om het onmogelijke mogelijk te maken.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.