KENTON COOL

Elf beklimmingen van de Everest is maar een van de straffe vermeldingen op het CV van deze elite-bergbeklimmer.

De Britse bergbeklimmer, alpinist en berggids Kenton Cool doet een beroep op Land Rover-voertuigen om hem naar de meest extreme omstandigheden en terreinen te brengen voor zijn trainingen.

Kenton Cool voor een besneeuwde berg


De wagen bewees zijn waarde in een verraderlijke sneeuwstorm tijdens een trainingsweek in Noorwegen die voorafging aan zijn beklimming van de Mount Everest. "De sneeuw- en grindmodus van het Terrain Response®-systeem gaven me het vertrouwen dat ik nodig had om zo dicht mogelijk bij de berg te komen, zodat het team maximaal kon profiteren van de weinige daglichturen om te klimmen. Dat was cruciaal in onze voorbereiding op de beklimming van de Everest."

En hij voegt er nog aan toe: "Het team was wel een beetje aan het bekvechten over wie er zou rijden, vooral toen ik het verwarmde stuurwiel vermeldde. Klimmen is vaak erg pijnlijk aan de vingers. Klimmers noemen het 'Hot Aches', een verschroeiende pijn die zich voordoet wanneer verkleumde vingers opwarmen. Het was dan ook zalig om de koude handen rond het verwarmde stuur te kunnen wikkelen."

"Het allerbeste aan de Range Rover Evoque is echter het panoramadak, dat ons voor het eerst liet kennismaken met het noorderlicht. Ik had het nooit eerder gezien en we vergaapten ons vanop de eerste rij aan de spectaculaire show."

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.