ZUINIG RIJDEN MET EEN SUV, HET KAN

Wil u een krachtige SUV wagen kopen maar ook graag uw brandstofverbruik onder controle houden? Dan kunnen onze tips om zuinig te rijden u op weg helpen. Of wat dacht u van de Range Rover Hybrid? Deze zuinige SUV auto biedt maximale milieuvriendelijkheid in combinatie met het onmiskenbare Land Rover DNA.

Benzine vs. dieselOm de juiste keuze te maken moet u zich de vraag stellen hoeveel kilometers u gemiddeld per jaar rijdt. Is dat minder dan 30.000 km en maakt u vooral korte ritten (tot 20 minuten) in stadsverkeer? Dan is een SUV benzinewagen het meest geschikt voor u. Dit type motoren stoot minder schadelijke gassen uit en levert tegelijk meer vermogen dan zijn tegenhanger.
Indien u vooral op de autosnelweg rijdt en lange afstanden aflegt kiest u best voor een wagen met dieselmotor. Dit type motor verbruikt ongeveer 15 procent minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid in vergelijking met een benzinemotor. U zal al snel merken dat uw rijbereik zo vergroot.

RijstijlSchakelen
Door uw motor steeds laag in het toerental te houden verbruikt u minder. Om zuinig te rijden met een benzinemotor schakelt u best bij 2.500 o/m, voor een dieselmotor is dit 2.000 o/m.

Anticiperen
Gas geven tot aan het rode licht heeft geen zin. Laat uw SUV wagen rustig vaart minderen tot u er bent, en ga niet overal nodeloos veel snelheid maken om vlak daarna weer hevig op de rem te gaan staan. Dit jaagt u brandstofverbruik immers pijlsnel de hoogte in. Een tip om zuinig te rijden bestaat erin om voldoende afstand met uw voorligger te bewaren zodat u kan anticiperen en een zo constant mogelijke snelheid aanhouden.

Cruise control
Bij lange ritten met weinig verkeer is de standaard snelheidsregelaar van uw Land Rover SUV een niet overbodige luxe. Cruise control zorgt er immers voor dat u zelf geen gas hoeft te geven en dat de snelheid steeds dezelfde blijft, waardoor het brandstofverbruik aanzienlijk vermindert.

Route plannen
Heeft u een lange weg voor de boeg? Plan dan uw route op voorhand of gebruik een navigatiesysteem om nodeloze omwegen te vermijden. Niet alleen bespaart u er heel wat tijd mee, ook uw brandstofverbruik zal er gebaat mee zijn.

Range Rover HybridVoor wie nog minder wil verbruiken maar ook graag over een krachtige SUV wagen beschikt met een groot rijbereik is de Range Rover hybride de perfecte oplossing. Zo beschikt deze zuinige SUV over een diesel- en elektromotor die samen goed zijn voor 700 Nm koppel. Bovendien zorgt zijn innovatieve technologie ervoor dat er op verschillende manieren energie bespaard wordt. Meer weten? Ontdek deze zuinige SUV wagen.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.