Compacte 4x4 Freelander 1 vanaf nu officieel Land Rover Classic

In 2006 produceerde Land Rover het allerlaatste exemplaar van de iconische Freelander 1. Tien jaar later is deze compacte 4x4 wagen het achtste Classic voertuig van de Land Rover modellen. Blik samen met ons terug op de succesvolle jaren van deze legendarische terreinwagen en ontdek meer over de klassieke Land Rover Classic collectie.

Best verkochte 4x4 wagen

In 1997 ziet de Freelander 1 het daglicht; een compacte 4x4 wagen die met zijn vierwielaandrijving perfect is om elk terrein te overwinnen. Al snel is deze terreinwagen een echte baanbreker in zijn klassement. Tijdens de vijf jaren na de lancering wint de Freelander 1 zodanig aan populariteit dat hij opklimt tot best verkochte 4x4 auto van Europa. Met maar liefst zestien gepatenteerde kenmerken, zoals Hill Descent Control, Immediate Reduction Drive en een innovatief ABS-systeem voor off-road situaties, kent deze terreinwagen een enorm succes.

Land Rover Classic

In 2006 moet de Freelander 1 wijken voor een nieuwe generatie terreinwagens: de Freelander 2 serie. Deze versie met start-stop systeem zorgt voor een lagere CO2-uitstoot en brandstofverbruik. Nu wordt deze compacte 4x4 auto tien jaar na de stopzetting van de productie officieel uitgeroepen tot het achtste model van Land Rover Classic. Land Rover Classic is gespecialiseerd in auto's, diensten, onderdelen en ervaringen voor klassieke Land Rover modellen. Andere modellen in het Classicrijtje: de Series I, II en III, Range Rover Classic, P38 Range Rover en de Discovery 1 en 2.

Freelander 1 eigenaars

Land Rover Classic zorgt ervoor dat de Freelander 1 eigenaars niet in de kou blijven staan, ook al is de wagen niet meer in productie. Land Rover blijft reserveonderdelen aanleveren en service voorzien. Tim Hanning, directeur van Jaguar Land Rover Classic: “Wij hebben de oorspronkelijke Classiconderdelen voor de Freelander 1 getest in de meest extreme condities. Zo zijn onze trouwe klanten er zeker van dat hun 4x4 wagen aan de hoogst mogelijke normen voldoet.” Op dit moment zijn er meer dan 9.000 individuele onderdelen beschikbaar voor de Freelander 1. Zo kunnen alle eigenaars nog jarenlang genieten van hun legendarische Classic Freelander.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.