ONDERZOEK NAAR DE BESTE WERKOMGEVINGEN TOONT AAN DAT AUTO'S CREATIVITEIT KUNNEN STIMULEREN

Een recent onderzoek van Land Rover en het Britse Institute of Directors (IoD) met organisatiepsycholoog Sir Cary Cooper toont aan dat een of vijf managers hun beste ideeën bedenken wanneer ze in de wagen zitten.

Meer dan 900 CEO's, kaderleden en senior managers van bedrijven over de hele wereld werden betrokken in het onderzoek. Daarin werd gezocht naar de optimale omgeving voor creatief denken.

Uit het onderzoek blijkt dat 84% van de bedrijfsleiders vindt dat hun omgeving een belangrijke rol speelt in het creatieve denkproces. De ondervraagden noemden comfortabele zetels, natuurlijk licht en stilte als essentieel voor een creatieve omgeving. Comfort en een stressloos gevoel werden gezien als psychologische basisvoorwaarden om tot goede ideeën te komen.

Bijna een op de tien ondervraagde managers vertelde dat ze meer dan 25% van hun werkweek in de wagen doorbrengen. Sir Cooper: "Deze resultaten tonen aan dat wagens psychologische en fysieke omstandigheden die creativiteit stimuleren, kunnen creëren. We komen vaak tot creatieve ideeën op momenten dat we ze het minst verwachten - wanneer we niet aan het probleem denken."

Gerry McGovern, Land Rover's Chief Design Officer, legt uit dat het interieur van de Range Rover is ontworpen met deze bevindingen in gedachten: "Voor de Range Rover hebben we een interieur ontworpen dat tegemoet komt aan de wensen van onze klanten, met orde en visuele logica. Deze interieurarchitectuur geeft een gevoel van kalmte en sereniteit - precies dat verheven gevoel waar een Range Rover voor bekend staat. Het voelt gewoon juist. Je wordt omgeven door het comfortabele interieur van de wagen - weg van alle drukte en lawaai buiten. Tegelijk biedt het grote panoramisch dak overvloedig daglicht, dat zorgt een sterke verbondenheid met de wereld rondom.

Meer weten over Range Rover's designtaal? Klikhier.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.