DESIGN YOUR EVOQUE

Om de aandacht te vestigen op het grote aantal personalisatiemogelijkheden van de Range Rover Evoque, creëert Land Rover de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd. Het automerk roept alle autoliefhebbers op om hun eigen droomontwerp te creëren voor de Range Rover Evoque. De gelukkige winnaar, gekozen door een professionele jury én door het grote publiek, zal gedurende 6 maanden in zijn/haar zelf ontworpen Range Rover Evoque rondrijden!

Bij de lancering van de Range Rover Evoque in 2010, gooide het automodel onmiddellijk hoge ogen. De wagen werd overladen met erkenningen voor zijn opvallende looks, met als hoogtepunt de award voor ‘Design Car of the Year 2012’. Het commercieel succes bleef niet uit. Wereldwijd werden er sinds de lancering reeds 170.000 modellen verkocht en op de Belgische wegen rijden er ondertussen 9.000 Range Rover Evoques rond. De fabriek in het Britse Halewood draait sinds augustus 2012 dan ook 24u per dag om te beantwoorden aan de sterke wereldwijde vraag.

De Range Rover Evoque combineert een stijlvol design met een veilige, comfortabele rij-ervaring en met alle voordelen van een 4x4. Het maakt deze wagen ideaal voor zowel de stadsjungle als erbuiten. Om het unieke ontwerp van zijn stads-4x4 in de kijker te zetten, organiseert Land Rover in 2014 een originele ‘Design Your Evoque’-wedstrijd.

Wedstrijd


Via de website www.Design-Your-Evoque.be kan iedereen een blanco paper frame van de Range Rover Evoque downloaden, het ontwerp bewerken (digitaal of met de hand) en vervolgens ombouwen tot een heus papieren 3D-model – ideaal voor de desktop-jungle. Via 2 stemmingsrondes en een jurydeliberatie wordt de winnaar bepaald, die gedurende 6 maanden in zijn zelf ontworpen Range Rover Evoque kan rondrijden.

De ‘Design Your Evoque’-wedstrijd verloopt in verschillende fases:

- Stemmingsronde (13 januari 2014 - 31 maart 2014): Deelnemers laten hun creativiteit los op het paper frame, knippen en vouwen het 3D-model en uploaden de foto van hun creatie in de fotogalerij op de website www.Design-Your-Evoque.be. Vervolgens verzamelen ze zoveel mogelijk stemmen voor hun ontwerp via de sociale media. Enkel de 10 designs die de meeste stemmen kregen in de galerij én 10 ontwerpen gekozen door Land Rover gaan door.

- Jurydeliberatie (april 2014): Een professionele jury selecteert haar 5 favoriete ontwerpen uit de 20 finalisten. Elk jurylid neemt het peterschap op zich van 1 van de 5 geselecteerde Range Rover Evoque-ontwerpen.

- Finale (april 2014 - juni 2014): De 5 geselecteerde ontwerpen worden gerealiseerd en zullen in het straatbeeld te bewonderen zijn. De uiteindelijke winnaar is de finalist die het meest aantal stemmen verzamelt in een nieuwe stemmingsronde op de ‘Design Your Evoque’-website. De winnaar wordt bekendgemaakt in juni 2014 en zal gedurende een half jaar in zijn/haar zelf ontworpen Range Rover Evoque rondrijden (vanaf september 2014).

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.