DISCOVERY SPORT EXECUTIVE LEASE CAR OF THE YEAR 2015

De Land Rover Discovery Sport werd door Alphabet Car Lease uitgeroepen tot Executive Lease Car of the Year tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 23 april. Er werden awards toegekend in 4 verschillende categorieën en de laureaten van deze 23ste editie werden verkozen door een 12-koppige jury bestaande uit wagenparkbeheerders, autojournalisten en experten uit de sector.

De Discovery Sport verraste de jury door zijn flexibiliteit en correct verbruik voor zijn categorie. De auto is uitgerust met een tweede zetelrij die over 15 cm verplaatst kan worden en kan optioneel worden uitgerust met een derde zetelrij (5+2). Het gemiddeld verbruik van de nieuwe Ingenium 2.0 dieselmotor van 150 pk beperkt zich tot 4,9 l/100 km (129 g/km). Een nog zuinigere voorwielaangedreven variant met Ingenium-motor wordt eind 2015 toegevoegd aan het gamma.

De Land Rover Discovery Sport kende van bij zijn lancering in januari onmiddellijk een groot succes, dankzij z’n veelzijdigheid en moduleerbaarheid en koppelt een aantrekkelijk design aan zuinigheid. Land Rover Belux verkocht tot op vandaag bijna 900 exemplaren (15.000 wereldwijd). De Discovery Sport verzamelde sinds z’n introductie reeds 27 onderscheidingen.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.