NIEUWE RANGE ROVER EVOQUE CONVERTIBLE LUIDT NIEUW TIJDPERK IN VAN DE LUXUEUZE SUV

De nieuwe Range Rover Evoque Convertible werd onthuld tijdens een spectaculaire lichtshow in het hart van Londen en luidde daarmee een nieuw tijdperk in voor cabriolets.

Toen hij voor het eerst de kap wegklapte, opende de wagen voor bestuurders over de hele planeet meteen ook de wereld van het hele jaar door met een cabriolet te rijden.

De spectaculaire verlichting, die een kille herfstavond transformeerde in een heldere zomerdag tegen de achtergrond van het befaamde Central Saint Martins-gebouw van de University of the Arts op Granary Square in Kings Cross in Londen, werd gecreëerd met de nieuwste projectietechnolgie.

Het licht van de projectie, die zowat 10 tennisvelden groot was en waarvoor 20 projectoren van 22 kilowatt werden ingezet, had een helderheid van 40.000 candela.

Gerry McGovern, Design Director en Chief Creative Officer van Land Rover, zei erover: “De Range Rover Evoque Convertible is een symbool van verfijning, luxe en creatief design. Hij is perfect voor de stedelijke omgeving van Londen. De elegante designproporties van de Evoque lenen zich perfect tot het maken van een cabriolet. Het leek ons dan ook gepast om de wagen te onthullen tegen de achtergrond van een van de toonaangevende centra voor kunst- en designonderwijs hier in de creatieve hub van Londen.”

De onthulling van de Evoque Convertible is ook de start van een nieuw partnerschap tussen Land Rover en Le BORN – Summit of Creativity. Born is een unieke crowdfundingonderneming opgericht om het creatieve talent van de wereld commercieel te mobiliseren. De Summit of Creativity is een jaarlijkse viering van de beloftevolste creatieve ideeën van over de hele wereld, en sluit aan bij het engagement van Land Rover om het talent van morgen te stimuleren en koesteren.

Voorafgaand aan de lichtprojectie waren al vier wireframesculpturen te zien van de Evoque Convertible. De sculpturen werden in oktober 2015 voor de exclusiefste adressen in Londen geplaatst in de aanloop naar de onthulling van het nieuwste lid van de Range Rover-familie.

Hier vindt u meer informatie over de Evoque Convertible.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.