GROTE DAG VOOR BRITSE INDUSTRIE: JAGUAR LAND ROVER OPENT EIGEN MOTORENFABRIEK

plant-image-680x450

Op 30 oktober vond de officiële opening plaats van het nieuwe Engine Manufacturing Centre van Jaguar Land Rover, een belangrijk moment in de geschiedenis van de onderneming. De vestiging, een investering van £ 500 miljoen die in september 2011 werd bekendgemaakt, is een belangrijke stap in het strategische investeringsprogramma van Jaguar Land Rover, waarmee het bedrijf voor het eerst in een generatie zelf motoren gaat produceren.


Het Engine Manufacturing Centre bevindt zich in de buurt van Wolverhampton in de West Midlands en is de thuisbasis van de Ingenium-motorenfamilie. Deze motoren zullen een nieuwe generatie wagens van Jaguar Land Rover aandrijven, die vormgegeven, technisch ontwikkeld en geproduceerd worden in het Verenigd Koninkrijk. De eerste motor, die vanaf begin 2015 van de productielijn komt, wordt de 2.0 liter diesel, bestemd voor de nieuwe Jaguar XE.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.