LAND ROVER GEEFT VIER VRIENDEN HET BESTE VALENTIJNSCADEAU OOIT

Dit jaar laat Land Rover zien wat Valentijn echt kan betekenen door een hartverwarmende advertentie op een veilingsite om te toveren tot het ultieme valentijnscadeau.


Vier vrienden uit Nieuw-Zeeland die elkaar kenden van de universiteit, hadden na 15 jaar hun versleten en kapotte Land Rover Series I uit 1957, die ze "The Landy" hadden gedoopt, te koop gezet op een veilingsite. Daar vertelden ze over de vele avonturen die ze hadden beleefd, en dat ze het spijtig vonden dat ze nu afstand moesten doen van hun geliefde Land Rover.


Will Radford, Jeremy Wells, Anthony Dawson en James Shatwell dachten met de verkoop een hoofdstuk in hun leven af te sluiten, maar daar besliste het lot anders over. De mensen van Land Rover Nieuw-Zeeland kregen de advertentie onder ogen, en in alle geheim onder één hoedje spelend met Claire, de vrouw van Will, gaven ze "The Landy" een grondige mechanische opknapbeurt.


En zo stonden de vier vrienden dankzij Land Rover Nieuw-Zeeland op Valentijn weer oog in oog met hun Series I.

Toen we de advertentie op de veilingsite zagen, waren we helemaal weg van het verhaal achter de klassieker.

James McKee Marketing Manager Land Rover Nieuw-Zeeland

“Bij de advertentie stond een hartverwarmend verhaal over de vele tochten en avonturen met de Land Rover, waaruit je kon afleiden dat de wagen echt wel veel betekende voor de vier kerels. We vonden het een schitterende kans om een vervolg te breien aan hun band met de klassieker. Daarom kochten we hem en herstelden we hem in zijn vroegere glorie. Alles wat kapot was, vervingen we door originele Land Rover-onderdelen, maar we behielden een paar deuken en krassen, en zelfs de bumperstickers, die van hem hun wagen maakten en hem zijn charme gaven. Nu kunnen ze er weer vele jaren van genieten.”


Na de restauratie bracht "The Landy" een paar bliksembezoeken aan verschillende plekken op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland om enkele van de avonturen te herbeleven die Will Radford op de veilingsite TradeMe had vermeld. Daarna moest hij snel weer terug naar Auckland zodat Claire, de vrouw van Will, hem in de schuur kon verstoppen en de wagen op Valentijnsdag als ultiem cadeau aan de vier niets vermoedende vrienden kon geven.


Project Valentijn kadert in een historisch jaar voor Land Rover. Dit jaar is namelijk het laatste jaar dat de huidige Land Rover Defender, de rechtstreekse afstammeling van de Land Rover Series I, in Solihull wordt geproduceerd.

Het is een opmerkelijk verhaal. Avontuur is iets dat onlosmakelijk verbonden is met het merk Land Rover. De kans om een Land Rover Series I nieuw leven in te blazen zodat deze vier enthousiaste vrienden op verkenning konden blijven gaan, konden we daarom niet voorbij laten gaan.

Robin Colgan Land Rover Global Brand Director

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.