NIEUWE 4x4 AUTO DISCOVERY SPORT VERVANGT FREELANDER

Na twee succesvolle generaties namen we in 2015 afscheid van de legendarische Freelander. Vandaag is de Discovery Sport de terreinwagen bij uitstek, al heeft deze nieuwe 4x4 auto heel wat meer troeven dan enkel het terrein overwinnen. Ontdek hier welke meerwaarde de Discovery Sport aan de Land Rover collectie geeft.

De Freelander is niet meer! Sinds 2015 heeft deze compacte 4x4 het toneel verlaten en plaats gemaakt voor de Discovery Sport. Tot 2002 was de Freelander de best verkochte wagen met vierwielaandrijving in Europa. In 2006 werd de productie van de eerste serie stopgezet en lanceerde Land Rover de  nieuwe Freelander 2. Deze laatste was leverbaar met twee motoren en een start-stop systeem waardoor het voertuig afslaat als hij zich in de neutrale stand bevindt en weer aanslaat als er een versnelling wordt gekozen. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik.

Vandaag maakt deze legendarische 4x4 auto plaats voor de nieuwe Discovery Sport. Deze is even compact als de Freelander maar trekt de kaart van extra veelzijdigheid. Hij beschikt dan ook over een waaier aan capaciteiten. Deze compacte SUV is verbazingwekkend groot: je kan er maar liefst zeven plaatsen creëren of ervoor kiezen om de kofferruimte te vergroten. Bovendien is de Discovery Sport een stuk luxueuzer dan de Freelander en biedt hij alle nodige comfort voor grote gezinnen. Deze nieuwe 4x4 auto is ideaal voor de stad maar moet zeker niet inboeten aan de legendarische terreincapaciteiten van de Land Rover modellen. Daarnaast is dit model ook compacter dan de klassieke SUV’s met vijf zitplaatsen. Bekijk alle andere troeven van deze nieuwe sportieve SUV.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.