JAGUAR EN LAND ROVER KONDIGEN PARTNERSCHAP AAN MET SPECTRE IN HET 24STE JAMES BOND-AVONTUUR

Jaguar Land Rover kondigt zijn line-up van voertuigen aan die een rol zullen spelen in SPECTRE, het 24ste James Bond-avontuur van de hand van Albert R. Broccoli’s EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, en Sony Pictures Entertainment. Het Jaguar Land Rover Special Operations-team stelt de Jaguar C-X75, de Range Rover Sport SVR en de Defender ter beschikking.

De Jaguar C-X75 zal worden ingezet in een spectaculaire achtervolgingsscène door Rome, als concurrent voor de Aston Martin DB10. Deze C-X75-voertuigen werden gebouwd in het Engelse Oxfordshire, in samenwerking met Williams Advanced Engineering.

De scènes met zwaar uitgebouwde Land Rover Defender-modellen en Range Rover Sport SVR-modellen werden ondertussen al opgenomen in Oostenrijk. De Range Rover Sport SVR is de snelste en krachtigste Land Rover aller tijden, en het Special Operations-team ontwierp zeer performante Defender-modellen met enorme 37” off-roadbanden om het extreme terrein aan te kunnen. Zij hebben ook een op maat gemaakte ophanging en een verhoogde bescherming voor het koetswerk.

John Edwards, Managing Director van Jaguar Land Rover Special Operations, zei: “Dit is een sensationeel partnerschap voor Jaguar Land Rover en een kans om de fantastische mogelijkheden van het Special Operations-team te laten zien.”

Wagens van Jaguar en Land Rover hebben al in tal van Bond-films een rol gespeeld. Slechterik Zao had in DIE ANOTHER DAY een op maat gemaakte Jaguar XKR, die uitgerust was met een aantal onontbeerlijke wapens voor schurken, waaronder een mitrailleur, een warmtecamerasysteem, mortieren, 18 hittezoekende raketten in het verluchtingsrooster, een hydraulische stormram en in de deuren gemonteerde raketten. In 2012 reed agent Eve Moneypenny tijdens de openingsscène van SKYFALL in een stoere Defender 110 Double Cab Pick Up.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.