RANGE ROVER MET EEN LANGE WIELBASIS

Land Rover verruimt de doelgroep van zijn gamma luxe-SUV's De eerste Range Rover met lange wielbasis sinds 20 jaar, richt zich op een groeiende groep van klanten die op zoek zijn naar de ultieme SUV en een alternatief voor de klassieke berlines met lange wielbasis in dit segment. Dankzij intelligent design beschikken de passagiers achteraan over 186 mm extra beenruimte en kon de kantelhoek van de rugleuning van de exclusieve achterzetels worden vergroot tot 17 graden om nog meer comfort en ruimte te creëren.

“Met de nieuwe Range Rover met lange wielbasis kunnen klanten nu kiezen voor een wagen met een buitengewoon ruim interieur en hoog comfort in een marktsegment dat tot dusver gedomineerd werd door berlines.” Phil Popham, Group Marketing Director van Jaguar Land Rover. De Range Rover met lange wielbasis biedt de vermaarde terreincapaciteiten en prestaties van Land Rover. De eerste exemplaren zullen aan klanten worden geleverd vanaf maart 2014.

Versie met lange wielbasis verruimt doelgroep
Land Rover verruimt de doelgroep van de Range Rover met een versie met lange wielbasis, die onthuld zal worden op de Autosalons van Los Angeles en Guangzhou op respectievelijk 20 en 21 november.

Door het koetswerk net voor de achterwielen te verlengen wordt achteraan 186 mm extra ruimte voor de benen gecreëerd. Intelligent design zorgt ervoor dat het typerende zwevende dak en opvallende silhouet van de Range Rover bewaard blijven, zodat het nieuwe model nog altijd onmiddellijk herkenbaar is als een Range Rover.

Achteraan zijn zowel een bank als afzonderlijke Executive Class-zetels beschikbaar. De rugleuning van de zeer exclusieve zitplaatsen op de tweede rij kan over 17 graden worden versteld, of maar liefst acht graden meer dan de negen graden van het model met standaardwielbasis. De functie Passenger Seat Away schuift de voorzetel naar voren om extra ruimte en comfort te creëren. Om alles nog aangenamer te maken wordt het model met lange wielbasis standaard uitgerust met zonneschermen voor de zijruiten en een panoramadak, en krijgt het extra opbergruimte. De Range Rover-modellen met lange wielbasis worden voorzien van een opvallend "L"-logo in de koetswerkaccenten achter beide wielkasten vooraan.

De Range Rover met lange wielbasis zal worden aangeboden in de versies Vogue, Vogue SE en Autobiography. Verder in 2014 wordt ook de Range Rover Hybrid beschikbaar met lange wielbasis. De belangrijkste markten voor het model worden China en de VS.

Het gaat om de eerste Range Rover met lange wielbasis sinds de Range Rover LSE, die op de markt was van 1992 tot 1994.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.