RANGE ROVER SPORT SVR PROTOTYPE KLAAR OM DE GOODWOOD-HEUVEL TE BESTORMEN

De snelste en krachtigste voor productie bestemde Land Rover ooit maakt dit jaar zijn debuut voor het publiek op het Goodwood Festival of Speed (27 tot 29 juni).

De Range Rover Sport SVR wordt het eerste model met de nieuwe typeaanduiding SVR, dat bestemd is voor alle toekomstige prestatiegerichte modellen van het merk.

Een gecamoufleerd prototype van de 550 pk sterke Range Rover Sport SVR zal zich tijdelijk aan zijn ontwikkelingsprogramma onttrekken om de toeschouwers met beeld en geluid te tonen wat de meest opwindende Land Rover ooit in zijn mars heeft. Hij zal een aantal keren aan de beruchte Goodwood-heuvelrace deelnemen in de categorie "First Glance".

De SVR wordt momenteel nog verder ontwikkeld voor zijn commerciële lancering in 2015. Details over de 550 pk-motor van het voertuig worden nog niet vrijgegeven, maar hij zal indrukwekkende prestaties verenigen met een meeslepend geluid. De prestatiegegevens van de SVR zullen de bekende kwaliteiten van de Range Rover Sport als snelste, wendbaarste en meest responsieve Land Rover ooit benadrukken.

De Range Rover Sport SVR werd door het team Special Vehicle Operations van Jaguar Land Rover ontworpen. Alle toekomstige SVR modellen zullen aan strenge prestatie-eisen moeten voldoen om de SVR-badge te mogen dragen. Deze wagens zullen naast de bestaande modellen gebouwd worden en op de gebruikelijke wijze verkocht worden via de concessiehouders van Land Rover.

De Range Rover Sport SVR - ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Groot-Brittannië - benadrukt de technische integriteit, de robuustheid en de aandacht voor details die vandaag kenmerkend zijn voor het merk Land Rover.

Land Rover hertekende het segment van de prestatiegerichte SUV's door in 2005 de originele Range Rover Sport te lanceren. Dit model combineerde met succes sportieve prestaties met compromisloze terreincapaciteiten. Er werden ondertussen al 500.000 exemplaren geproduceerd.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.