JAGUAR LAND ROVER RICHT KLANTGERICHT SPECIAL OPERATIONS TEAM OP

Een nieuwe bedrijfsafdeling, Jaguar Land Rover Special Operations, werd opgericht als antwoord op de toenemende verwachtingen van de uiterst kritische en enthousiaste klanten van vandaag.

Onder leiding van John Edwards zal Special Operations een aantal producten en diensten aanbieden: - Showvoertuigen als uithangbord voor het beste van de beide merken, inclusief supersportieve versies, uiterst luxueuze producten en verzamelobjecten in beperkte reeksen. - Specifieke opdrachten op maat en een uitgebreide keuze aan kleuren, bekledingen en accessoires. - Klassieke producten voor heruitgaven, onderhoud en restauratie van klassieke modellen, productie en levering van klassieke onderdelen. - Een nieuw assortiment van merkgoederen dat een breed publiek van bestaande en potentiële klanten zal aanspreken.

Dr. Ralf Speth, algemeen directeur van Jaguar Land Rover, lichtte toe: “De oprichting van de Special Operations van Jaguar Land Rover toont aan dat wij er voortdurend naar streven de klant centraal te stellen in al wat we doen. Deze investering in opwindende en begerenswaardige producten zal de wereldwijde reputatie van de merken Jaguar en Land Rover nog verder verstevigen.”

“Als bedrijf willen wij ons volledig inzetten om de band die onze meest kritische en enthousiaste klanten met onze merken hebben, nog inniger en persoonlijker te maken,” zei John Edwards, gedelegeerd bestuurder van Jaguar Land Rover Special Operations. “Dankzij de oprichting van Special Vehicle Operations kunnen we gebruik maken van de allerbeste talenten en knowhow van Jaguar Land Rover - zodat we uitzonderlijke producten en diensten kunnen aanbieden, die onze klanten hun leven lang zullen koesteren.”

Het team van Special Operations, bestaande uit gespecialiseerde designers en ingenieurs, zal onder leiding staan van Paul Newsome, Directeur van Special Vehicle Operations, die onlangs van Williams Advanced Engineering de firma vervoegde. Op basis van huidige en toekomstige modellen zal het team showvoertuigen creëren, van uiterst luxueus tot extreem sportief. Om de levering van deze producten te bevorderen zal Jaguar Land Rover investeren in een nieuw specifiek Technisch Centrum in de West Midlands in het Verenigd Koninkrijk, dicht bij de huidige hoofdvestiging.

Een team van 150 specialisten van Jaguar Land Rover zal zijn basis hebben in het nieuw Technisch Centrum. Tot de unieke installaties behoren een klantensuite voor opdrachten op maat en hoogwaardige personalisering van wagens, flexibele werkplaatsen naar het voorbeeld van de Formule 1 en een volledig geautomatiseerde lakafdeling.

Ook wordt een nieuwe werkplaats voor klassiekers opgericht aan de Browns Lane in Coventry, de spirituele bakermat van Jaguar. Hier zullen de zes onlangs aangekondigde Lightweight heruitgaven van de E-TYPE worden geproduceerd en zal ook het nieuw opgerichte team voor klassiekers zijn diensten voor onderhoud en restauratie kunnen ontwikkelen. Deze klassiekersafdeling wordt geopend op 1 augustus.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.