DE GEZINS-SUV WAARMEE U NIETS VERGEET

Dankzij de Land Rover Discovery Sport zult u nooit meer iets vergeten mee te nemen. Dat is te danken aan de integratie van de opsporings-app Tile, waarvan de Discovery Sport de wereldprimeur heeft. Deze app maakt gebruik van zogenaamde Tile-labels, minuscule Bluetooth-trackers die u aan uw belangrijkste spullen kunt bevestigen.

De Tile-technologie is nu beschikbaar binnen InControl Apps. Het is een integraal onderdeel van het bestaande InControl Touch en van de nieuwe InControl Touch Pro-infotainmentsystemen in de nieuwe Discovery Sport. Dankzij de Tile-technologie zult u nooit meer iets vergeten of kwijtraken. Met behulp van deze technologie, die het resultaat is van de samenwerking tussen Land Rover en Tile, kunnen klanten via het touchscreen van de auto een lijst van 'Belangrijke voorwerpen' samenstellen. Wanneer de app in werking is gesteld, wordt deze lijst altijd gecheckt. Als er voorwerpen in de auto zoekraken, kunnen klanten een alarm op het desbetreffende Tile-label in werking stellen. Dat geeft vervolgens een geluidssignaal van 90 decibel af, zodat het voorwerp gemakkelijk kan worden teruggevonden.

Een zinvol hulpmiddel, als je bedenkt dat de gemiddelde mens 15 minuten per dag bezig is met het zoeken naar zoekgeraakte spullen*. Vaak gebeurt dat ook nog eens wanneer we op het punt staan om naar het werk te gaan of om de kinderen naar school te brengen. Dan is het een prettig idee dat deze technologie, nieuw aan boord van de Discovery Sport, bestuurders er niet alleen op kan wijzen dat zij hun portefeuille of tas hebben laten liggen, maar hen ook kan helpen deze weer terug te vinden.

Peter Virk, directeur Connected Technologies & Apps van Jaguar Land Rover, zegt hierover: "Dankzij onze unieke samenwerking met Tile kunnen onze klanten via het touchscreen van de Discovery Sport de status van de gelabelde voorwerpen checken, zodat ze nooit meer iets zullen vergeten.”

Het infotainmentsysteem InControl Touch Pro vormt de basis van de technologische vernieuwingen aan de auto, met onder meer een groot 10,2" touchscreen en intuïtieve menu's, te bedienen middels de bekende smartphone- en tabletbewegingen, zoals tikken, knijpen en vegen. Een 60 GB Solid State Drive zorgt voor uitmuntende capaciteiten en supersnelle toegankelijkheid; sterker nog, deze drive is maar liefst 100 procent sneller dan een traditionele harde schijf. Dit is te danken aan de high performance Quad-Core-processor, die in de Range Rover Sport voor het eerst voor een automobiele toepassing wordt gebruikt.

Behalve deze technologische upgrade is de Discovery Sport voor modeljaar 2017 ook voorzien van een aantal uiterlijke aanpassingen, waaronder diverse kleurenopties, zoals de nieuwe Discovery Sport Black Limited Edition, die gekenmerkt wordt door een grille in Dynamic-stijl, SPORT-badges in Black en privacy-glas. De nieuwe Discovery Sport is daarnaast in drie extra carrosseriekleuren leverbaar: Silicon Silver, Farallon Black, Carpathian Grey en Aruba.

Wilt u meer weten, een proefrit boeken of uw auto samenstellen, klik dan hier

De Tile applicatie is alleen beschikbaar in het Engels, Frans en Duits. Andere talen zullen beschikbaar zijn in de tijd.
*Bron: '64% van de mensen te brengen tot 15 minuten per dag op zoek naar hun eigendom.' 2000 Britse consumenten van 16 jaar en ouder werden geïnterviewd door de tegel door onafhankelijk onderzoeksbureau, Censuswide.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.