EXTREME SAILING

Above and Beyond Award van Land Rover
is erkenning voor beste zeilers en sportiviteit in de Extreme Sailing Series™

Met de nieuwe Above and Beyond Award van Land Rover, die wordt toegekend voor sportiviteit, karakter en teamspirit, nemen de deelnemers van de originele Stadium Racing Extreme Sailing Series™ het dit jaar tegen elkaar op voor nog een extra trofee. Land Rover, Series Main Partner van de Extreme Sailing Series™, versterkt namelijk zijn engagement in het internationale kampioenschap met een trofee voor wie het best de "Above and Beyond"-geest, het leitmotiv van het merk, tot uiting brengt.

De Stadium Racing Extreme Sailing Seriesâ„¢

Zowel individuele personen, teams, als mensen uit de ruimere zeilomkadering van de deelnemers komen op elk van de wereldwijde evenementen in aanmerking voor de trofee. Op het einde van het seizoen wordt ten slotte een finale trofee uitgereikt voor het meest inspirerende voorbeeld van de "Above and Beyond"-spirit. Dat team krijgt dan het jaar daarna in hun thuisland een Land Rover ter beschikking. Mark Cameron, Global Experiential Director van Jaguar Land Rover, verklaarde: "In ons eerste jaar als Series Main Partner van de Extreme Sailing Series™ waren we enorm onder de indruk van de immense techniek, geestkracht, vastberadenheid en het sportieve toptalent van de teams en elk van de sportmannen en -vrouwen die tegen elkaar racen in de hoogste disciplines van de professionele zeilsport."

"We hebben ook zelf schitterende voorbeelden gezien van hoe die zeilers aan de top van hun sport met passie anderen stimuleren en steunen om op elk niveau met zeilen bezig te zijn. Precies dat is wat Land Rover met "Above and Beyond" wil zeggen en daarom willen we de persoon die dat idee op de beste manier tot uiting brengt in wat hij of zij op sportief vlak en als team doet, zowel in als rond de Extreme Sailing Series™, graag in de bloemen zetten."

Een jury met Hannah White, internationaal zeilster en Global Brand Ambassador van Land Rover, als voorzitter, bijgestaan door onder meer Dave 'Freddie' Carr, zelf al winnaar van de Extreme Sailing Series™ en zeiler uit de America's Cup, en wedstrijddirecteur Phil Lawrence, bepalen tijdens elk evenement wie de trofee krijgt. Land Rover startte zijn wereldwijde drie jaar lopende sponsoring van de Extreme Sailing Series™ als een van de twee Series Main Partners in 2013. De Extreme Sailing Series™ is een van de spannendste zeilkampioenschappen ter wereld waarin snelle en wendbare catamarans van het type Extreme 40 met aan boord enkele van de beste en succesvolste internationale zeilers en zeilsters ter wereld met elkaar de strijd aangaan.

Anders dan bij vele andere zeilwedstrijden worden de races betwist in de besloten wateren van iconische locaties over de hele wereld waardoor toeschouwers van dichtbij de snelheid en de spanning kunnen ervaren. Elk evenement loopt over vier dagen en omvat elke dag tot acht korte en pittige Stadium Races die tussen 10 en 20 minuten duren.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.