De Britse en Ierse manches van de Rugby World Cup Trophy Tour overspanden 100 dagen, 300 evenementen en bijna 15.000 kilometer – de lengte van 100.000 Rugby-terreinen – afgelegd over 1.800 'back-to-back'-wedstrijden.


Fans uit heel het Verenigd Koninkrijk konden tijdens de tour van dichtbij kennismaken met de Webb Ellis Cup en met enkele van de grootste namen uit de rugbywereld. De tour verenigde meer dan 100 clubs, organisaties en rugbyfestivals van het laagste tot het hoogste niveau.


De Trophy werd getransporteerd in de unieke Defender Rugby World Cup 2015, een speciaal aangepaste 110 Station Wagon met een trofeekast achterin. De ontwikkeling hiervan door onze afdeling 'Special Vehicle Operations' in de Britse West Midlands nam 6.000 uur in beslag.


Een van de eerste haltes op de tour was amateurclub Highland RFC in Inverness, waar de voormalige Schotse internationals Chris Paterson en Kelly Brown het beste van zichzelf gaven tijdens coachingsessies met jeugdspelers terwijl Land Rover audities organiseerde voor jonge spelers die een mascotte van het officiële Wereldkampioenschap Rugby wilden worden.


De Webb Ellis Cup kwam op 18 september terug naar Twickenham voor de openingsceremonie van het tornooi.

RUGBY WORLD CUP 2015 TROPHY TOUR DOOR HET VERENIGD KONINKRIJK EN IERLAND

De Webb Ellis Cup werd door het Verenigd Koninkrijk en Ierland vervoerd in een speciaal ontworpen Land Rover Defender en bezocht zo ruim honderd clubs, organisaties en rugbyfestivals, van het amateur- tot het eliteniveau.

HET WK RUGBY 2015 KOMT AAN IN LONDEN

Land Rover onthult dat de Defender die de Webb Ellis Cup zal vervoeren tijdens zijn 100 dagen lange Rugby World Cup Trophy Tour.

Op 22 mei reed de Defender Rugby World Cup 2015 uit een gigantische rugbybal die over de Thames naar de wereldbefaamde Tower Bridge dreef. De 8,2 meter hoge bal, die op een geheime locatie werd vervaardigd, dreef zo'n 40 kilometer over de Thames langs iconische trekpleisters alvorens aan te leggen bij Butlers Wharf. Land Rover-ambassadeurs en wereldbekerwinnaars (2003) Martin Johnson en Lewis Moody brachten de Webb Ellis Cup en de Defender Rugby World Cup 2015 voor het eerst samen, voor hun gezamenlijke tour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

DEFENDER RUGBY WORLD CUP 2015

Ons 'Special Vehicle Operations'-team leverde het perfecte voertuig af voor de Rugby World Cup Trophy Tour.

DE RUGBY WORLD CUP TROPHY TOUR

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.