DE BORN FREE FOUNDATION

Het historische partnerschap met de Born Free Foundation gaat terug naar de beginjaren van het merk toen Land Rovers werden opgevoerd in de bekende wilde-dierenfilm Born Free met in de hoofdrol Virginia McKenna en Bill Travers, de grondleggers van de stichting. Net als vandaag de dag bestond de vereiste voor de Land Rover-voertuigen er toen ook al in om de meest afgelegen gebieden te bereiken.

Bescherming van wilde dieren: Een Defender gebruikt door de stichting Born Free.

Land Rover ging het partnerschap met Born Free aan in 2002 en sindsdien engageren we ons om de Stichting te blijven steunen, zowel praktisch door voertuigen aan te leveren als financieel door projecten te ondersteunen gedurende de komende vijf jaar. Dat weerspiegelt onze geïntegreerde strategie om een wereldwijde duurzaamheid uit te bouwen.

In het kader van het nieuwe partnerschap zal Born Free Land Rovers inzetten in Kenia, Ethiopië, India en Zuid-Afrika om er het liefdadigheidswerk op het terrein te ondersteunen. Er zal bijkomende steun zijn voor initiatieven inzake milieubehoud en bescherming van wilde dieren in andere delen van Afrika en Zuid-Azië. In het Verenigd Koninkrijk, waar de Stichting is gevestigd, leveren de Land Rovers van Born Free dan weer logistieke steun en fungeren ze als ambassadeurs voor het werk van de stichting.

Will Travers OBE, President van de Born Free Foundation, verklaarde: "De Born Free Foundation staat in de frontlinie wat natuurbehoud en de bescherming van wilde dieren betreft en daartoe vertrouwen we op onze Land Rovers. Zij zijn cruciaal voor ons werk: ze brengen ons niet alleen op de moeilijkst te bereiken plaatsen, maar helpen ons ook bij het uitvoeren van onze missie en brengen ons weer veilig terug. Veiligheid, beveiliging en betrouwbaarheid staan daarbij centraal."
An error occurred creating a component.

Component with schema "Ready To Go Bar" and view "ready-to-go-bar" and title "ready-to-go-bar-humanitarian" and ID "tcm:310-82640".
(Error was "There must be a CTA on the Ready To Go box, component Id tcm:310-82640 is missing a CTA")


Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.