INTERNATIONALE FEDERATIE VAN
RODE KRUIS- EN RODE HALVE MAANVERENIGINGEN

De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen is 's werelds grootste humanitaire netwerk, dat 150 miljoen mensen bereikt via 189 Nationale afdelingen en het werk van 13 miljoen vrijwilligers.

Een Defender gebruikt door de Internationale Federatie van Rode Kruisverenigingen.

Land Rovers langdurige partnerschap met het Rode Kruis gaat terug tot 1954, toen we het Britse Rode Kruis een Land Rover Series 1 cadeau deden als een onmisbare mobiele medische hulppost in Dubai. 

De relatie werd in 2007 verder gecementeerd in het kader van de uitwerking van Land Rovers G4 Challenge. Sindsdien omvatten zijn wereldwijde realisaties de uitlening en donatie van 120 voertuigen en de rechtstreekse hulp aan 800.000 mensen. Wereldwijd hadden ook al meer dan een miljoen mensen onrechtstreeks baat bij de ruim £ 6,4 miljoen die Land Rover sinds 2007 uittrok voor de ondersteuning van het IFRC.

Een van de meest invloedrijke projecten van het partnerschap was de expeditie 'Journey of Discovery' in 2012. Land Rover stelde het duurzame water- en zuiveringsproject van de IFRC in Oeganda centraal in een ambitieuze sponsortocht in de vorm van een 16.000 kilometer lange rit naar Peking (China). De reis werd bovendien uitgevoerd door de een miljoenste Land Rover Discovery, die van de band liep in Solihull (Verenigd Koninkrijk), in de thuisbasis van Land Rover. De vijftig dagen durende reis slaagde in zijn opzet om £ 1 miljoen in te zamelen voor het project en het bewustzijn rond het vitale werk van de IFRC-teams in Afrika te vergroten.

In 2013 verlengde Land Rover zijn wereldwijde partnerschap met de IFRC met vijf jaar, met als doel om tegen 2018 £ 15 miljoen aan ondersteuning te bieden. Dit werk draagt bij tot Jaguar Land Rovers globale doelstelling om tegen 2020 voor 12 miljoen mensen opportuniteiten te creëren via het 'Global Corporate Social Responsibility'-programma. 
An error occurred creating a component.

Component with schema "Ready To Go Bar" and view "ready-to-go-bar" and title "ready-to-go-bar-humanitarian" and ID "tcm:310-82640".
(Error was "There must be a CTA on the Ready To Go box, component Id tcm:310-82640 is missing a CTA")


Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.