BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

Het avontuurlijke bestaan van de Land Rover Freelander begon alweer zo'n 17 jaar geleden, toen het model werd geïntroduceerd. Het was de allereerste compacte SUV die bij ons van de lijn liep en dankzij zijn levendige karakter en zijn uitstekende terreinvaardigheden groeide het model uit tot een wereldwijd succes. Maar zelfs aan de mooiste avonturen komt een eind, en voor de Freelander kwam dat in december 2014, toen het model uit productie werd genomen.

Dat hoeft u er uiteraard niet van te weerhouden om alsnog een Land Rover Freelander aan te schaffen. Als u voor een Freelander uit ons Land Rover Approved programma kiest, bent u verzekerd van een uitstekend onderhouden auto, die aan hand van een 165 punten tellend inspectieprogramma is gecontroleerd en wordt geleverd met twee jaar garantie. Uiteraard kunt u de auto daarna bij uw Land Rover dealer volgens fabrieksvoorschrift laten onderhouden. En mocht u accessoires voor uw auto nodig hebben, dan bent u ook daarvoor bij de dealer aan het juiste adres. Daarnaast kan hij u van dienst zijn met de levering van een ruim assortiment aan onderdelen.

Wellicht wilt u ook meer weten van de nieuwe Land Rover Discovery Sport, onze meest veelzijdige compacte SUV, een auto die op alle taken berekend is. Hij onderscheidt zich met een 9-traps automatische transmissie, een bijzonder gunstig brandstofverbruik en technologieën die uniek zijn voor zijn klasse. Neem bijvoorbeeld Terrain Response® en de speciale 5+2-interieurconfiguratie, waarbij de zithoogte per zitrij toeneemt. Zijn pittige en veelzijdige karakter wordt slechts overtroffen door zijn wil om te presteren, ongeacht de omstandigheden. En getuige de maximale 5-sterrenscore van EuroNCAP heeft de auto zich ook op veiligheidsgebied ruimschoots bewezen.
Freelander Discovery sport

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

OVERAL KLAAR VOOR

De Freelander is getest onder omstandigheden die de capaciteiten van de meeste concurrenten ver te boven gaan. Zo is hij aan de tand gevoeld bij temperaturen die varieerden van -40 tot +50 ºC. Ook rijproeven tot een hoogte van 4200 meter behoorden tot het programma. Verder maken zijn uitstekende aan- en afloophoeken in combinatie met een royale bodemvrijheid de auto geschikt voor zware offroad-omstandigheden.

GEMAAKT OM TE PRESTEREN

All-terrain technologieën in de Freelander zijn onder meer Hill Descent Control, dat het afdalen van moeilijke hellingen gemakkelijker maakt, en het bekroonde Terrain Response®-systeem*, dat automatisch de tractie en rijeigenschappen optimaliseert voor de betreffende ondergrond.

ALLES ONDER CONTROLE

Met de stabiliteitssystemen van de Freelander bent u op alles voorbereid, of het nu asfalt is, of een uitdagend terrein. De systemen werken samen om de wielen zo nodig afzonderlijk af te remmen en de snelheid te reduceren. Zo wordt u ondersteund wanneer dat het meest nodig is.

TREKKRACHT

Met de Freelander kunt u aanhangwagens met een gewicht tot 2000 kg trekken. Nadat u uw aanhangwagen met behulp van de achteruitrijcamera eenvoudig aan uw auto hebt gekoppeld, weet u dat u mede dankzij Trailer Stability Assist veilig op weg kunt. Bovendien kan de Freelander een voor zijn klasse unieke kogeldruk van 150 kg aan en beschikt hij over een flexibele laadruimte.

UITGEBREID MOTORENGAMMA

Stiller en schoner, en zelfs bij lage snelheden bijzonder krachtig; de 2.2 turbodiesels van de Freelander zijn beschikbaar met 150 pk en 190 pk.

/

ALL-TERRAIN EXPERTISE

Of u nu rijdt op asfalt, grind, zand of sneeuw, Terrain Response™ zorgt ervoor dat elke rit alert, stabiel en beheerst verloopt.

GEREDUCEERDE EMISSIES

Wanneer u handgeschakeld rijdt, slaat de motor af als de auto tot stilstand komt, en als u weer wilt wegrijden, start de motor automatisch opnieuw. Dankzij Intelligent Charging wordt de accu automatisch opgeladen wanneer u vaart mindert.

STABIEL OP STEILE HELLINGEN

Om veilig een helling af te dalen, hoeft u de rem niet aan te raken. Gradient Release Control en Hill Descent Control garanderen een soepele afdaling.

MUZIEK ZOALS DIE BEDOELD IS

Geef uw reis de soundtrack die deze verdient met het optionele, toonaangevende Meridian™* Surround Sound-audiosysteem. (Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd.)
*Raadpleeg uw verdeler over de beschikbaarheid.

ELEKTROMECHANISCH GESTUURDE PARKEERREM

De parkeerrem laat zich heel eenvoudig bedienen. Trek de schakelaar omhoog om de parkeerrem te activeren en druk de schakelaar in om hem buiten werking te stellen. Als u wegrijdt, gaat dit automatisch.

ONTWERP

ONTWERP

INTELLIGENT, KRACHTIG, COMPACT EN RUIM

De moderne ontwerpelementen geven de auto een wilskrachtige en een eigentijdse uitstraling. Het strakke ontwerp van de koplampen, de achterlichten, de grille en de luchtroosters in voorspatborden draagt verder bij aan zijn krachtige, tijdloze uitstraling.

RUIM INZETBAAR

Dankzij de keuzemogelijkheden op het gebied van motoren en intelligente technologieën is er altijd een Freelander die perfect bij u past - of u nu in de stad, op de snelweg of offroad rijdt.

LICHT EN LUCHTIG

Het interieur van de Freelander is ontworpen om de inzittenden een lichte en ruime ambiance te bieden, die zowel comfortabel als van een verfijnde eenvoud is, en die zich onderscheidt door vloeiende lijnen en intuïtief geplaatste bedieningselementen. Er is keuze uit verschillende bekledingssoorten en er zijn diverse mogelijkheden om uw persoonlijke smaak tot uitdrukking te brengen.

/

ACCESSOIRES & ONDERHOUD

INTERIEUR & EXTERIEUR

Voorzieningen voor verdere personalisering.

DAKDRAGERS & TREKHAKEN

Overal op voorbereid.

VELGEN & ACCESSOIRES

Geschikt voor elke ondergrond.

ONTDEK HOE U DEZE WAGEN DE UWE MAAKT

Kies bij aankoop opties voor uw heel eigen wagen en pas hem met accessoires van Land Rover aan uw levensstijl en behoeften aan wanneer u wilt.

ZIE OPTIES & ACCESSOIRES

Component Error

  • Component Schema: Ready To Go Bar
  • Component View: ready-to-go-bar
  • Component Id: tcm:310-77167