VEELGESTELDE VRAGEN DEFENDER

De Defender is de meest iconische Land Rover en trekt over de hele wereld nog altijd veel klanten aan. De productie in het Verenigd Koninkrijk van de huidige Defender komt nu in zijn laatste fase en daarom brengt Land Rover in 2015 hulde aan zijn wereldwijde auto-icoon.

Hieronder proberen we een antwoord te geven op enkele van de meest gestelde vragen rond het Defender-gamma.


V: Kan ik nog altijd een Defender kopen?

A: Ja. Begin 2015 zullen zelfs nog drie schitterende Limited Editions van de Defender worden gelanceerd.


V: Komt er een nieuwe Defender?

A: Ja. We hebben al officieel bekendgemaakt dat het onze bedoeling is om de Defender-lijn voort te zetten, maar kunnen daarover nu helaas nog niets meer zeggen.


V: Wat betekent de grote schets in het zand?

A: Voor de lancering van de drie Limited Editions van de Defender werden op het strand van Red Wharf Bay op het Britse eiland Anglesey de contouren van een Defender getekend met een diameter van maar liefst 1 kilometer. De zandtekening werd gemaakt met zes Land Rovers en was een eerbetoon aan het moment in 1947 dat Maurice Wilks de vormen van de allereerste Land Rover in het zand schetste.


V: Hoeveel Limited Editions van de Defender zullen er gemaakt worden ?

A: Er komen drie Limited Editions van de Defender, die elk hulde brengen aan een ander aspect van het karakter van deze iconische wagen: de Autobiography, de Heritage en de Adventure.

De Autobiography Limited Edition zal beschikbaar zijn in april, de Heritage en Adventure Limited Editions zullen in augustus volgen.


V: Vanaf wanneer kan ik een Limited Edition van de Defender bestellen?

A: De Defender Autobiography, Heritage en Adventure kunnen vanaf nu besteld worden. Beschikbaarheid kan verschillen per land. Gelieve uw Land Rover verdeler te contacteren.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.