SCHOON EN EFFICIËNT

Om te voldoen aan de strenge uitstootregels die in 2009 werden geïntroduceerd, zijn alle nieuwe dieselwagens voorzien van een uitlaatfilter. Deze zijn beter bekend als dieselpartikelfilters (DPF). Wagens die zijn voorzien van een DPF hebben een efficiënter uitstootregelsysteem. DPF's vangen deeltjes op die in uitlaatgassen zitten en slaan deze op om uitstoot te verlagen.

AUTOMATISCHE REINIGING

Bij normaal rijden worden de deeltjes in de uitlaatgassen in het uitlaatfilter opgevangen. De reiniging van het filter wordt automatisch uitgevoerd middels een proces genaamd regeneratie. In de meeste situaties wordt het filter automatisch gereinigd. Dit is afhankelijk van het bereiken van de normale bedrijfstemperatuur van de motor.

/

WAARSCHUWINGSLAMPJES

Onder bepaalde rijomstandigheden, bijvoorbeeld vaak korte afstanden rijden, in langzaam verkeer of bij koud weer, is er niet voldoende gelegenheid voor regeneratie. Wanneer dit het geval is, verschijnt een waarschuwingslampje in het instrumentenpaneel.

ORANJE

Een oranje waarschuwingslampje geeft aan dat regeneratie vereist is. Rijd gedurende 20 minuten met een snelheid tussen 60 en 112 km/h om het filter te reinigen. Als u na een waarschuwing het filter niet de gelegenheid geeft tot zelfreiniging, kan dit leiden tot verminderde prestaties van de wagen.

ROOD

Een rood waarschuwingslampje geeft aan dat het filter vol is. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met uw Land Rover concessiehouder.

GROEN

Een groen indicatielampje geeft aan dat de regeneratie voltooid is. Tijdens de regeneratie kan tijdelijk een kleine toename van het brandstofverbruik worden waargenomen. Uw DPF heeft zichzelf gereinigd en u kunt weer terugkeren naar uw gebruikelijke rijstijl.

MEER WETEN

DEF/AdBlue (Diesel Exhaust Fluid)

Hoe controleer ik het AdBlue®-peil van mijn dieselwagen en wanneer moet ik het bijvullen?

BENZINE EN DIESEL

Wij bieden een breed gamma motoren en aandrijflijnen. Ontdek welke voor u geschikt zijn.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.