... EN DAARNA RECYCLEREN WE

Als onderdeel van ons milieubeleid hebben we een compleet recyclageprogramma voor voertuigen uitgewerkt, inclusief richtlijnen voor een recyclagevriendelijk design ('design-for-recycling'), een meer doorgedreven gebruik van gerecycleerde materialen en een daling van het gebruik van gevaarlijke stoffen.

De wetgeving met betrekking tot afgedankte voertuigen vereist dat alle autoconstructeurs en importeurs van nieuwe wagens in de Europese Unie voldoen aan de recyclage- en hergebruikdoelstellingen: 85% van het gewicht in 2006 en 95% van het gewicht in 2015.

Ecologische verantwoordelijkheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Land Rover. Het is één van onze centrale merkwaarden. Ook met het einde van de levensduur van de wagen wordt rekening gehouden: de verwerking van oude voertuigen en recyclage maken daar deel van uit. Recyclage en hergebruik van de materialen krijgen de voorkeur op verwerking en, waar economisch mogelijk, dient men de gerecycleerde materialen opnieuw in het product te integreren. Elke Land Rover is ontworpen om voor ten minste 85% recycleerbaar te zijn.

In de huidige Land Rover-modellen zijn 63 verschillende onderdelen gemaakt van gerecycleerd plastic, met een totaal gewicht van 27 kg. Zo brachten we in 2004 maar liefst 660 ton afval minder naar het stort. Maar nog belangrijker is dat het materiaal in de Land Rover-modellen opnieuw in de materiaalcyclus kan worden geïntegreerd en dat het voor de productie van nieuwe auto-onderdelen of andere toepassingen kan worden gebruikt.
An error occurred creating a component.

Component with schema "Ready To Go Bar" and view "ready-to-go-bar" and title "Ready to go bar - Recycle" and ID "tcm:310-126706".
(Error was "There must be a CTA on the Ready To Go box, component Id tcm:310-126706 is missing a CTA")


Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.