EEN NIEUW TIJDPERK VOOR DE DEFENDER

Drie exclusieve Limited Editions en een gigantisch tijdelijk kunstwerk in het zand van Red Wharf Bay op het Britse eiland Anglesey, vormen het begin van een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de Defender.

Kijk hoe Nick en Stephen Wilks, neef en zoon van Maurice Wilks, praten over hoe Land Rover in Red Wharf Bay ontstond tijdens een vakantie met het gezin in 1947.

"Mijn vader Maurice liep met zijn broer over het strand," aldus Stephen Wilks. "Hij vertelde hem over een nieuw idee voor een wagen waarmee je overal kon komen. Hij maakte in het zand een schets van hoe de Land Rover er volgens hem kon uitzien."

ICONISCH SILHOUET IN HET ZAND

Zes Land Rovers deden er drie uur over om met ketting-eggen de 1 km grote iconische Defender-contouren te tekenen in het zand van Red Wharf Bay op het Britse eiland Anglesey.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

De in 1947 bedachte Land Rover brak met de klassieke regels als de flexibel inzetbare wagen waarmee je overal kon komen "voor de landbouwer, de plattelander en algemene toepassingen in het bedrijfsleven".

DE DEFENDER VANDAAG

Vier 67 jaar dienst over de hele wereld nu de Land Rover, die in 1990 werd omgedoopt tot Defender, begint aan een boeiend nieuw tijdperk in de geschiedenis van de wagen.

OP WEG NAAR DE TOEKOMST

In 2015 worden van de Defender drie Limited Editions uitgebracht. De Heritage en Adventure geven uitdrukking aan de sterke kwaliteiten van de Land Rover. De Autobiography combineert luxe met terreincapaciteiten.

NIEUWE HORIZONTEN

De productie in het Verenigd Koninkrijk van de huidige Defender bereikt stilaan z’n eindstadium. Land Rover viert in 2015 dit alom gekende icoon en ziet vooruit naar een volledig nieuwe Defender-familie.

AUTOBIOGRAPHY

AUTOBIOGRAPHY

WERELDPREMIERE OP AUTOSALON IN BRUSSEL

De Autobiography Limited Edition, die in april 2015 wordt gelanceerd, brengt op schitterende manier hulde aan alles waarvoor de Defender is gaan staan. Hij zal in wereldpremière getoond worden op het autosalon van Brussel. Het kroonjuweel uit het Defender-gamma krijgt een zeer volledige uitrusting, een unieke lak in twee kleuren en een vermogensupgrade van 122 naar 150 pk. Het aantal beschikbare exemplaren wordt strikt beperkt.

AUTOBIOGRAPHY

AUTOBIOGRAPHY

HET DESIGN

Het interieur krijgt een bekleding met Windsor-leder, dat beschikbaar is in vier verschillende kleurschema's met telkens twee tinten. Het tweekleurige thema komt terug aan de buitenkant met zeven koetswerkkleuren, waaronder enkele Autobiography-tinten en de Corris Grey-satijnglanslak, die alle geaccentueerd worden met een afwerking in Santorini Black van de bovenkant en nog andere elementen van het koetswerk. De deurgrepen binnen en buiten worden gemaakt van hoogwaardig, massief aluminium.

/

De Defender is het summum van robuustheid, ruigheid, kracht, en vooral terreincapaciteiten.

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR EN CHIEF CREATIVE OFFICER VAN LAND ROVER

HERITAGE

HERITAGE

DE HERITAGE LIMITED EDITION

Van de drie Defender Limited Editions, die elk hulde brengen aan een ander aspect van het karakter en de geschiedenis van Land Rover, laat de Heritage Edition zich inspireren door de Land Rover Series I. Het aantal exemplaren van dit collectors' item, dat vormelementen uit de beginjaren combineert met modern comfort, wordt strikt beperkt.

HERITAGE

HERITAGE

HET DESIGN

Het radiatorrooster grijpt terug naar de vormgeving uit de beginjaren. Een "HUE 166"-sticker verwijst naar de nummerplaat van het eerste preproductiemodel van de Land Rover. De unieke lak Grasmere Green met dezelfde groentint als het karakteristieke groen van de Land Rover, stoffen zetels in de kleur Almond die verwijzen naar het interieur van de Huey, en een origineel Land Rover-logo brengen een passend eerbetoon aan de Series I.

HERITAGE

HERITAGE

HOE HET ALLEMAAL BEGON

De Rover Company lanceerde de Land Rover Series I op 30 april 1948. Omdat staal sterk gerantsoeneerd was, werd hij gemaakt van Birmabright, een legering van aluminium/magnesium, dat nog over was van de productie van vliegtuigen tijdens de oorlog.

HERITAGE

HERITAGE

DE OUDSTE LAND ROVER TER WERELD

De HUE 166 is de allereerste Land Rover en rijdt vandaag nog altijd. De met veel genegenheid "Huey" genoemde terreinwagen met vierwielaandrijving had een innoverende reductiebak voor hoge en lage verhoudingen. Met een tekort aan verf na WOII was RAF Cockpit Green de enige beschikbare kleur.

/

De G4 Challenge van Land Rover was het beste dat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. Niets kwam ooit nog maar in de buurt van het immense en intense ervan. Te gek gewoon.

MARTIN DREYER AVONTURIER EN WINNAAR VAN DE G4 CHALLENGE IN 2006

ADVENTURE

ADVENTURE

DE ADVENTURE LIMITED EDITION

Bemachtig een Adventure Limited Edition terwijl het nog kan, want voor de lancering in augustus 2015 wordt maar een klein aantal exemplaren geproduceerd. Met zijn uitrusting richt hij zich op Land Rover-bestuurders die houden van het buitenleven en van de veelzijdgheid van de Defender, met een nieuwe bodembescherming en MT/R-banden (Maximum Traction/Reinforced) voor nog sterkere prestaties op het terrein.

ADVENTURE

ADVENTURE

KLAAR OM ZICH OP ONBEKEND TERREIN TE WAGEN

Met zijn praktische en comfortabele karakter is de Adventure Edition zonder twijfel een collectors' item. Specifiek voor de Limited Edition zijn onder meer lederen zetels, een lederen stuurwiel, en unieke stickers. Een als optie beschikbare ladder achteraan, en een verhoogde luchtinlaat, die de doorwaaddiepte vergroot, laten geen twijfel bestaan over zijn sterke terreinkwaliteiten in de meest ontoegankelijke gebieden.

ADVENTURE

ADVENTURE

BEFAAMD DOOR AVONTUUR

Van in het begin trokken de befaamde terreincapaciteiten van de Land Rover avonturiers aan die de meest ontoegankelijke plekken wilden gaan verkennen. Zowat meteen na de lancering van de Land Rover reed kolonel Leblanc met zijn gloednieuwe Land Rover Series I met 80-inch wielbasis van het Verenigd Koninkrijk naar wat vandaag Ethiopië is.

ADVENTURE

ADVENTURE

VAN LONDEN NAAR SINGAPORE

Het was een van de langste tochten over land ooit: de halve wereld rond van Londen naar Singapore. In 1955 slaagden zes studenten uit Oxford en Cambridge aan het stuur van twee Land Rovers waar eerdere expedities de duimen hadden moeten leggen voor zowat 20.000 km door de jungle, woestijnen, moerassen en bergen.

ADVENTURE

ADVENTURE

BORN FREE

De oorsprong van het langlopende partnerschap van Land Rover met Born Free gaat terug tot de beginjaren van het merk toen Land Rovers te zien waren in Born Free, een filmklassieker uit 1966 met naast de dieren in het wild een hoofdrol voor Virginia McKenna en Bill Travers, de oprichters van de Born Free Foundation. Net als vandaag moesten de Land Rovers er toen voor zorgen dat men in de meest afgelegen gebieden bij de dieren in het wild kon geraken.

ADVENTURE

ADVENTURE

DE G4 CHALLENGE

De Land Rover G4 Challenge, de opvolger van de Camel Trophy, was een wereldwijde op avontuur gerichte wedstrijd die de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen steunde. De in opvallend Tangiers Orange gelakte Defender trad over de hele wereld aan in de lastigste etappes.

/

LAND ROVER DEFENDER

Grijp uw kans om eigenaar te worden van een klassieker qua techniek en design, nu de Defender in 2015 aan een nieuw tijdperk begint.

SCHRIJF U IN VOOR HET RECENTSTE NIEUWS OVER DE DEFENDER AL HET NIEUWS OVER DE DEFENDER TERWIJL HET GEBEURT. VAN EEN LIJN IN HET ZAND TOT EEN KUNSTWERK VAN 1 KM, VAN EEN INNOVERENDE WAGEN VOOR HET ZWARE WERK TOT DE SCHITTERENDE LIMITED EDITIONS.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.