BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

Defender off road

CAPACITEITEN

NIET TE STOPPEN. WAAR DAN OOK

De Defender is zo gemaakt dat u groter kunt dromen. Door grenzen te verleggen. Om zichzelf te overtreffen.

 • Defender wheel closeup in desert

  ALL-TERRAIN CAPACITEITEN

  Ontdek nieuw terrein. Ga extreme omstandigheden niet uit de weg. De buitengewone All-Terrain prestaties en permanente All Wheel Drive van de Defender maken hem onstuitbaar. Zowel offroad als op de weg.

 • TBC

  CONFIGURABLE TERRAIN RESPONSE

  Ga op verkenningstocht. Op uw manier. Personaliseer uw afzonderlijke voorkeuren voor offroad-systemen met behulp van Configurable Terrain Response-technologie.

 • Defender tyres

  GEOMETRIE

  Uitzonderlijke aanloop-, overloop- en afloophoeken. Kortere overhangen voor en achter. De geometrie van de Defender maakt hem uiterst capabel.

CAPACITEITEN

OFFROAD

All Wheel Drive, een twin-speed tussenbak, het elektronisch actief differentieel en grotere banden maken van de Defender onze meest capabele Land Rover. Ooit.

GEOMETRIE

De superieure offroad-geometrie versterkt de all-terrain capaciteiten van de auto. De aanloophoek is 38 graden1. Deze is gecombineerd met een overloophoek van maximaal 31 graden en een afloophoek van 40 graden1.

OP DE WEG

Net zo competent op de weg als offroad. Geniet van verfijnd comfort met onafhankelijke voor- en achterwielophanging en een keuze uit wielophanging met schroefveren of elektronisch gestuurde luchtvering met Adaptive Dynamics.

Defender driving through desert
Defender driving on road
Autoplay Stop

GOING BEYOND

Camping

DRAAGVERMOGEN

Doe geen concessies. De dynamische daklast kan een gewicht van maximaal 168 kg aan2. En met de statische dakbelading van 300 kg haalt u meer uit uw avontuur met de Defender. Dus als u liever blijft overnachten, kan dat met de daktent.

Defender wading through water

WADEN

De Defender kan een doorwaaddiepte van 900 mm aan3. Het doorwaadprogramma in Terrain Response verhoogt de auto met behulp van de elektronisch gestuurde luchtvering. Een 3D Surround Camera met Wade Sensing vertelt u precies hoe diep het water is.

Defender towing caravan

SLEEPVERMOGEN

Met een toegestaan sleepvermogen van 3.500 kg voldoet de Defender aan de zwaarste eisen. Met Advanced Tow Assist stuurt u een aanhangwagen in een bepaalde richting terwijl de Defender zorgt voor correct tegenstuur.

Defender winch

LIEREN

De elektrische lier met afstandsbediening biedt een demonstratie van trekkracht en puur vermogen4. Deze heeft een maximale trekkracht van 4.536 kg en kan worden gebruikt tot een afstand van 45 meter.

UW DEFENDER

Op werkelijk alles voorbereid. Een Defender die voor u is gepersonaliseerd.

Defender off road

ALL-TERRAIN

 • ALL WHEEL DRIVE ICON

  ALL WHEEL DRIVE (AWD)

  Bij het rijden op oppervlakken met weinig tractie, zoals ijs en sneeuw, kan het koppel worden verdeeld tussen de voor- en achterwielen, voor grotere stabiliteit en controle.

 • TWIN SPEED GEARBOX ICON

  TWIN-SPEED TUSSENBAK

  Een extra overbrengingsverhouding voor lage snelheden en extra trekkracht kan van onschatbare waarde zijn onder zware omstandigheden, zoals een steile klim of afdaling, mul zand of bij het rijden met een trailer.

 • ELECTRONIC AIR SUSPENSION ICON

  ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

  Kies uit een hoogte van 40 mm lager dan de normale rijhoogte om de instap te vergemakkelijken, of tot 75 mm boven de normale rijhoogte, met een nog grotere rijhoogte tot nog eens 70 mm extra voor de meest extreme offroad-omstandigheden.

 • Active Rear Differential icon

  ELEKTRONISCH ACTIEF DIFFERENTIEEL

  De actieve differentieelvergrendeling achteraan biedt het extra voordeel van meer tractie in bochten en meer grip offroad. Het systeem houdt het verschil in wielslip tussen het linker- en rechterachterwiel onder controle.

 • Configurable Terrain Response icon

  CONFIGURABLE TERRAIN RESPONSE

  Configureer met de gloednieuwe Terrain Response individueel de instellingen van de aandrijflijn, de stuurinrichting, de differentiëlen en de tractieregeling om optimaal in te spelen op de eisen van het terrein.

 • OFF ROAD TECHNOLOGIES ICON

  OFFROAD-TECHNOLOGIEËN

  Ongeacht de omgeving waarin u zich bevindt, bent u verzekerd van volledig vertrouwen en controle. Tot de functies behoren Low Traction Launch, Gradient Release Control en Hill Descent Control.

 • Adaptive Dynamics icon

  ADAPTIVE DYNAMICS

  De bewegingen van het stuur en de carrosserie worden tot wel 500 keer per seconde geanalyseerd. Dit reduceert overhellen van de koetswerk en zorgt voor een optimale wendbaarheid. Met de continu variabele demperafstemmingen tussen soepele en straffe extremen reageert het systeem op de input van terrein en bestuurder.

 • ALL TERRAIN PROGRESS ICON

  ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

  Stel een constante snelheid in en houd deze aan onder de meest uitdagende offroad-omstandigheden. All Terrain Progress Control fungeert als een cruise control voor lage snelheden en werkt bij snelheden tussen 1,8 km/u en 30 km/u.

AANDRIJFLIJNEN

 • petrol, diesel engine

  BENZINE EN DIESEL

  De Defender biedt een reeks geraffineerde en brandstofzuinige Ingenium-motoren. Kies uit geavanceerde benzine- of dieselmotoren.

 • MHEV chasis

  MILD HYBRID BENZINE

  De P400-motor draagt niet alleen bij aan het reduceren van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, maar slaat ook de energie op die normaal gesproken verloren gaat tijdens het afremmen of uitrollen, en zet deze opnieuw in.

 • Plug-in Hybrid.

  PLUG-IN HYBRID BENZINE

  Vanaf eind 2020 is onze P400e PHEV-motor (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) ook beschikbaar voor de Defender, met alle voordelen die elektrificatie biedt.

PERSONALISERING

Defender tyres

BANDEN VOOR ELK TERREIN

All-Season banden zijn standaard beschikbaar. Vergroot de capaciteiten van de Defender nog verder met de offroad-banden.

UW DEFENDER

 • KIES UW DEFENDER

  Grootsheid is leverbaar in alle vormen, maten en koetswerktypes.

 • WELK ACCESSOIREPACK IS GESCHIKT VOOR U?

  Beantwoord drie eenvoudige vragen en vind uw ideale accessoirepack.

1Met elektronisch gestuurde luchtvering ingesteld op offroad-hoogte.

2Defender 110 met terreinbanden.

3Controleer altijd de route en ontkomingsmogelijkheden alvorens een doorwading aan te vatten.

4Beschikbaar vanaf midden 2020. Niet beschikbaar i.c.m. 'A'-frame beschermbeugel.

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen per voertuigspecificatie verschillen (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw plaatselijke concessiehouder voor meer informatie of configureer uw Land Rover online.

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode.


De productie en uitlevering van de nieuwe Defender 90 werden vertraagd als gevolg van omstandigheden waarop wij geen invloed hebben. De nieuwe Defender 90 kan op dit moment wel al besteld worden bij uw concessiehouder; de eerste auto’s worden pas vanaf januari 2021 geleverd. Leveringstermijnen voor de nieuwe Defender 110 blijven ongewijzigd.