BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

ON- EN OFFROAD

Een waaier aan zorgvuldig ontwikkelde technologieën, waaronder Active Driveline en Configurable Dynamics, zorgt voor het opwindende rijgedrag van de Discovery Sport, ongeacht de condities en omstandigheden onderweg.

TERRAIN RESPONSE 2

Stem de capaciteiten van de Discovery Sport af op elk terrein met de keuze uit vier Terrain Response-instellingen. Terrain Response 2 evalueert de rijomstandigheden. Dit bekroonde systeem tilt autorijden naar het hoogste niveau door systematisch de meest geschikte instelling te selecteren in functie van de ondergrond.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

De offroad-tegenhanger van cruise control. Dit geavanceerde systeem stelt u in staat een vaste snelheid in te stellen en deze ook onder uitdagende omstandigheden te handhaven. Zo kunt u zich volledig concentreren op het manoeuvreren langs obstakels en op ondergronden met weinig grip.

DOORWADING

Blijf zelfverzekerd en spontaan, zelfs bij het rijden door water. Wade Sensing ondersteunt u bij het waden, aangezien de Discovery Sport de bestuurder waarschuwt wanneer de waterdiepte de maximale doorwaaddiepte van de auto nadert.

SLEEPVERMOGEN

De Discovery Sport kan tot 2.500 kg trekken. Als optie kan een afneembare of elektrisch uit-/inklapbare trekhaak worden gemonteerd. U kunt de veelzijdigheid van uw auto verder vergroten door een keuze te maken uit een gamma draag- en sleepaccessoires.

Discovery Sport R-Dynamic driving downhill
Discovery Sport R-Dynamic incline driving
Discovery Sport R-Dynamic wading through water
Discovery Sport towing
Autoplay Stop
Discovery Sport R-Dynamic driving downhill

RIJHULPSYSTEMEN

 • CLEARSIGHT GROUND VIEW

  Ideaal voor offroad-rijden en rijden op ruw terrein. Met ClearSight Ground View kunt u als het ware 'door' de motorkap van de Discovery Sport kijken, zodat u tijdens het rijden meerdere exterieuraanzichten, zoals de grond onder de auto of de wielen, kunt weergeven.

 • Hill launch assist icon

  HILL LAUNCH ASSIST

  Zorgt ervoor dat de auto niet achteruit rolt bij wegrijden op een helling.

 • Low traction launch icon

  LOW TRACTION LAUNCH

  Door de precieze dosering van koppel naar de wielen, kan de bestuurder de beschikbare grip optimaal benutten.

 • Hill descent control icon

  HILL DESCENT CONTROL

  Helpt de bestuurder om moeilijke hellingen beheerst af te dalen door een constante afdaalsnelheid aan te houden via het automatisch en gecontroleerd afremmen van wielen zonder dat u dit zelf hoeft te doen.

CAPACITEITEN & TECHNOLOGIE

 • Discovery sport side profile

  GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC)

  De geleidelijke remdrukvermindering voorkomt dat de auto ongecontroleerd met grote snelheid wegrijdt op een steile afdaling wanneer u het rempedaal loslaat.

 • Tow assist display

  ADVANCED TOW ASSIST

  Regel de rijrichting van een trailer bij het achteruitrijden. Door een rotatieve wijzerplaat te gebruiken regelt Advanced Tow Assist de besturing van de Discovery Sport zodanig dat de trailer in de juiste richting wordt gestuurd, zoals weergegeven op het touchscreen.

Discovery Sport parked in driveway

KIES UW DISCOVERY SPORT

Kies uit vier modellen en twee markante exterieurstijlen, die allemaal een unieke persoonlijkheid en extra kenmerken bieden.

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw plaatselijke concessiehouder voor meer informatie of configureer uw Land Rover online.