BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

BAGAGERUIMTE

Het interieur van de Discovery Sport biedt een optimaal bruikbare ruimte en verschaft inzittenden de hoogste niveaus van comfort en opbergruimte.

Road background
Discovery Sport overhead seat display

5+2 ZITPLAATSEN

157 literliter

Er is genoeg ruimte voor u en zes vrienden, waarbij de bagageruimte een bruto inhoud heeft van 157* liter. Dit is gelijk aan een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 115* liter, gemeten met massieve blokken.

5 ZETELS

1179 literliter

Neem alle extra bagage mee die u wenst. De standaard vijfzits interieurconfiguratie biedt een bruto inhoud van 1.179* liter, wat overeenkomt met een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 963* liter.

4 ZETELS

1302 literliter

Klap een van de zitplaatsen achterin neer en profiteer van een grotere bruto inhoud van 1.302* liter. Dit is gelijk aan een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 1.085* liter, zodat u ook die extra bagage nog kunt meenemen.

3 ZETELS

1548 literliter

Reis met twee vrienden, inclusief ruimte voor de bagage van iedereen, want deze configuratie van de Discovery Sport biedt een bruto inhoud van 1.548* liter, wat overeenkomt met een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 1.330* liter.

2 ZETELS

1794 literliter

Wanneer u de tweede zitrij neerklapt, kunt u gemakkelijk grotere voorwerpen meenemen. De bruto inhoud van de bagageruimte wordt dan 1.794* liter. De bruikbare inhoud, gemeten volgens de VDA-norm, wordt dan 1.574* liter.


KLIK OM IN INTERACTIE TE GAAN TIK OM IN INTERACTIE TE GAAN

Het vloeibaar koffervolume komt overeen met het theoretisch of bruto koffervolume en wordt gemeten door de laadruimte via simulatie te vullen met vloeistof. De 'droge' of 'vaste' inhoud wordt gemeten met massieve blokken (200 x 50 x 100 mm) en duidt de hoeveelheid nuttig laadvolume in de auto aan.

COMFORT & GEBRUIKSGEMAK

 • Discovery Sport with full loadspace

  ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

  De elektrisch bediende kofferklep kan eenvoudig worden geopend en gesloten via een toets op de afstandsbediening, een knop op het dashboard of via de onopvallende toetsen op de kofferklep.

 • Cabin air graphic

  IONISATIE VAN INTERIEURLUCHT

  Ionisatie van interieurlucht, op basis van Nanoe™-technologie, verbetert de luchtkwaliteit in het interieur en verwijdert allergenen, bacteriën en de bijbehorende geuren uit de ventilatielucht en draagt daarmee bij aan het welzijn van bestuurder en passagiers.

 • Discovery sport full loadspace

  BERGRUIMTE

  Het open en ruime interieur van de Discovery Sport verschaft een gevoel van ruimte, iets wat u ongetwijfeld ook wilt behouden met een volgeladen auto. Slimme opbergmogelijkheden door het hele interieur stellen u in staat uw auto zo opgeruimd mogelijk te houden, terwijl u alles kunt meenemen wat u wenst.

 • ACTIVITY KEY

  Met de Activity Key kunt u genieten van uw favoriete activiteiten zonder uw afstandsbediening te moeten meenemen. De in optie verkrijgbare Activity Key is een robuuste en volledig waterdichte polsband. U kunt uw conventionele sleutel veilig in de auto achterlaten en de wagen vergrendelen a.h.v. de Activity Key. De sleutel wordt dan gedeactiveerd bij wijze van veiligheid en wordt opnieuw geactiveerd van zodra u uw Discovery Sport weer ontgrendelt met de polsband.

VEILIGHEID

De Discovery Sport is ontworpen voor maximale veiligheid en is uitgerust met talrijke functies om u en uw passagiers te beschermen.

 • Isofix in-car

  ISOFIX

  ISOFIX-bevestigingspunten zorgen, door een stevige verbinding tussen het kinderzitje en de auto, voor nog grotere veiligheid in het interieur.

 • Discovery Sport overhead airbag display

  AIRBAGS

  Om bestuurder en alle passagiers een uitstekende bescherming te bieden, is de Discovery Sport uitgerust met zeven airbags.

 • Discovery Sport R-Dynamic side profile

  AANDRIJFSYSTEMEN

  De Discovery Sport gebruikt de nieuwste veiligheidstechnologieën, zoals Electronic Brakeforce Distribution (EBD), dat automatisch de remkracht naar de voor- en de achteras varieert om de remweg te verkorten, met behoud van de stabiliteit en de bestuurbaarheid van de auto.

STANDAARD RIJHULPMIDDELEN

 • Emergency Braking Icon

  EMERGENCY BRAKING

  Wanneer het risico op een frontale botsing wordt gedetecteerd, volgt een visuele waarschuwing. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem de auto automatisch af. Het systeem detecteert risico op frontale botsingen met voertuigen die rijden aan snelheden tussen 5 en 80 km/u, of met voetgangers en fietsers aan snelheden van 5 tot 60 km/u.

 • lane keep assist icon

  LANE KEEP ASSIST

  De actieve rijstrookassistent Lane Keep Assist detecteert wanneer uw auto onbedoeld buiten uw rijstrook dreigt te komen en stuurt u subtiel terug.

 • Front and rear parking assist icon

  PARKEERSENSOREN VOOR EN ACHTER

  Maakt manoeuvreren gemakkelijker. Wanneer u de achteruitversnelling selecteert, of de functie activeert via het touchscreen, geven grafische afbeeldingen en geluidssignalen aan hoe dicht u bij obstakels bent.

 • rear camera icon

  ACHTERUITRIJCAMERA

  De achteruitrijcamera verbetert uw zicht tijdens achteruitrijden en toont statische lijnen over het camerabeeld op het touchscreen die de omtrek van de auto aangeven. Inclusief een eigen wassysteem, zodat het zicht naar achteren altijd helder is.

OPTIEPACKS

Kies uit verschillende optiepacks om uw rijbeleving te verbeteren.

 • Park assist icon

  PARK ASSIST

  Wanneer het automatisch parkeersysteem Park Assist wordt geactiveerd, zoekt de Discovery Sport automatisch een geschikte parkeerplaats op. Vervolgens stuurt de auto zichzelf in of uit de parkeerplek.

 • 360 parking aid icon

  360° PARKEERHULPSYSTEEM

  Verschaft nog meer zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken. De sensoren vóór, achter en aan de zijkanten geven real-time geluidssignalen en visuele feedback via het touchscreen zodat u weet hoe dicht u bij obstakels bent.

 • rear traffic monitor icon

  REAR TRAFFIC MONITOR

  Het systeem waarschuwt u voor auto's, voetgangers of ander potentieel gevaar dat van links en rechts komt tijdens achteruitrijden. Het komt vooral van pas wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak. Zo weet u altijd wat er achter u gebeurt, ook wanneer uw zicht is belemmerd.

 • clear exit monitor icon

  CLEAR EXIT MONITOR

  Biedt achterpassagiers extra veiligheid bij het uitstappen uit de Discovery Sport door te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende auto's en fietsers.

 • adaptive cruise control icon

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL

  Het Drive Pack omvat drie functies. De adaptieve snelheidsregelaar (ACC - Adaptive Cruise Control) werkt bij normaal rijden en in langzaam rijdend verkeer. Het systeem zorgt er dan voor dat uw auto op veilige afstand blijft van een voorligger, ook indien deze langzamer gaat rijden of stopt. Als de voorligger stopt, komt uw auto soepel tot stilstand.

 • blind spot assist icon

  BLIND SPOT ASSIST

  Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery Sport detecteert een andere auto in de dode hoek, gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden en zorgt dit systeem voor nauwkeurig berekend tegenstuur om uw auto veilig van een mogelijke aanrijding weg te leiden.

 • high speed emergency braking icon

  HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

  De in optie beschikbare noodremhulp bij hoge snelheid detecteert wanneer er gevaar bestaat voor een frontale botsing met een andere auto. Het toont een waarschuwing als advies dat de bestuurder moet remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert de Discovery Sport automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren. De klassieke noodremhulp (bij normale snelheid), Emergency Braking, is standaard.

 • adaptive cruise control with steer assist icon

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL & STEERING ASSIST

  Het Driver Assist Pack omvat ook de functies van het Park Pack en het Drive Pack. De adaptieve snelheidsregelaar met actieve stuurassistentie ondersteunt u subtiel tijdens het rijden, door het voertuig in het midden van de rijstrook te houden en tegelijkertijd een ingestelde afstand aan te houden tot een voorligger. De motor, remmen en besturing reageren automatisch op de verkeerssituatie.

 • wade sensing icon

  WADE SENSING

  Zo steekt u gemakkelijk beekjes, doorwaadbare plaatsen en ondergelopen land over. Wade Sensing geeft u in real time, via het touchscreen, grafische informatie over de waterdiepte in verhouding tot de auto en waarschuwt u wanneer de waterdiepte de maximale doorwaaddiepte van de Discovery Sport nadert.

 • 360 surround camera icon

  360° SURROUND CAMERA SYSTEM

  Vier digitale camera's, onopvallend in de carrosserie van de Discovery Sport geïntegreerd - bovenop de achteruitrijcamera, verschaffen u een 360°-bovenaanzicht van de auto op het touchscreen, met meerdere camerahoeken waarvan de beelden tegelijk beschikbaar zijn.

Discovery Sport parked in driveway

KIES UW DISCOVERY SPORT

Kies uit vier modellen en twee markante exterieurstijlen, die allemaal een unieke persoonlijkheid en extra kenmerken bieden.

*Geldig wanneer de integrale achterbank volledig naar voren en rechtop staat.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw plaatselijke concessiehouder voor meer informatie of configureer uw Land Rover online.


De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen.

Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.


NanoeTM is een gedeponeerd handelsmerk van Panasonic Corporation.