TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

MERIDIANTM SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Land Rover heeft samengewerkt met Meridian, wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van hoogwaardige audiotechnologie en digital sound processing, om geavanceerde audiosystemen te ontwikkelen voor de Discovery Sport. Het 825 W Meridian Surround Sound audiosysteem (optie) heeft 16 luidsprekers, inclusief een tweekanaals subwoofer. Het biedt kristalheldere hoge tonen en volle, diepe bassen in het gehele interieur. U beluistert uw muziek precies zoals u dat wilt.

TOUCH EN TOUCH PRO

InControl biedt geavanceerde technologieën die uw belangrijke digitale contacten onderhouden en u direct en veilig met uw auto verbinden wanneer u ergens anders bent. Deze systemen kunnen worden uitgebreid met hun respectievelijke connectiviteitsoplossingen: Connect Pack en Connect Pro Pack.

CONNECT EN CONNECT PRO

Deze aanvullende packs tillen de connectiviteit van uw wagen naar een nog hoger niveau. InControl Apps verbeteren uw beleving in de auto met compatible smartphone-apps, inclusief de nieuwe Spotify-app waarmee u toegang hebt tot een bibliotheek met meer dan 30 miljoen nummers. Met het touchscreen kunt u uw Discovery Sport controleren en commando’s geven. En met de WiFi-hotspot en Pro Services-functies blijft u in contact met de buitenwereld en wordt uw leven gemakkelijker.

PROTECT

Om te communiceren met uw Land Rover functioneert uw smartphone als portal met Protect. U kunt op afstand uw tankinhoud controleren, uw wagen terugvinden op een vol parkeerterrein, uw ritten registreren en u kunt zelfs controleren of u alle ruiten wel hebt gesloten. Land Rover Assistance is ook inbegrepen. Deze stuurt, in het onwaarschijnlijke geval van pech onderweg, zowel uw locatie als diagnostische informatie naar de hulpdienst. In geval van een ongeluk, waarschuwt SOS Emergency Call de nooddiensten en geeft direct uw locatie door.

SECURE TRACKER

Als iemand probeert in te breken in uw voertuig of het illegaal probeert te verplaatsen, wordt Secure Tracker geactiveerd wanneer Protect is ingeschakeld. U wordt gewaarschuwd en de wagen wordt getraceerd totdat zijn locatie is vastgesteld, waarna de bevoegde instanties de wagen kunnen terughalen. Zelfs wanneer de wagen is gestolen met uw eigen sleutels, kunt u de meldkamer op de hoogte stellen via de Remote App.

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Passagiers achter in de wagen kunnen van hun eigen individuele entertainment genieten met twee 8" schermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen. Met elk een WhiteFire® digitale hoofdtelefoon, een USB-aansluiting achterin en een speciale afstandsbediening kunnen zij kiezen uit film, muziek, games of zelfs televisie (indien de wagen is uitgerust met TV-functie).

INNOVATIE

INGENIUM-MOTOREN

De nieuwe 2.0 liter viercilinder Si4-benzinemotor levert 240 of 290 pk voor sportievere prestaties en een lager verbruik. Optimale efficiëntie, prestaties en economisch verbruik worden mogelijk gemaakt door het Continuously Variable Valve Lift-systeem in combinatie met variabele nokkenastiming. Het Ingenium-programma omvat ook dieselmotoren, waaronder uitvoeringen met 150 en 180 pk, en de nieuwste motor met 240 pk.

LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De uit aluminium en lichtgewicht staal geconstrueerde veerbenen van de voorwielophanging beide geavanceerde hydraulische uitveertechnologie om geluid te verminderen dat na schokken aan het interieur wordt doorgegeven. Het systeem zorgt er ook voor dat golvend wegdek nagenoeg volledig wordt gecompenseerd, voor een stabieler rijgedrag.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt het ideale evenwicht tussen comfort en controle. Om dit te bereiken meet het systeem de bewegingen van de wagen ten minste 1.000 keer per seconde om de stijfheid van de schokdempers te laten variëren naargelang uw input of de oneffenheden in de weg. Dat gebeurt nagenoeg onmiddellijk om rolbewegingen te minimaliseren en meer controle en een evenwichtig, vlak rijgedrag af te leveren. Het systeem detecteert zelfs terreinomstandigheden en past de sturing van de schokdempers daaraan aan.

TORQUE VECTORING BY BRAKING

Dit koppelverdeelsysteem verhoogt de wendbaarheid en stabiliteit in de bochten. Het controleert en balanceert voortdurend het koppel tussen alle wielen om de grip en het stuurgedrag zowel op de weg als op het terrein te verbeteren. Het systeem kan ook de ontdubbeling verhogen en onderstuur tegengaan door het binnenste achterwiel af te remmen en meer koppel naar het buitenste wiel te sturen om de stabiliteit te verbeteren.

ECO-MODUS

Wanneer deze standaardmodus actief is, geeft het systeem voorrang aan de meest efficiënte sturing van de automatische transmissie, de Active Driveline, de verwarming en de klimaatregeling om het brandstofverbruik en de CO2-emissies te beperken. De ECO-gegevens bieden de bestuurder relevante informatie via het aanraakscherm zodat hij zich een zuinigere rijstijl kan aanmeten.

NEGENTRAPSAUTOMAAT

De lichte en compacte negentrapsautomaat garandeert minimale verbruiks- en CO2-cijfers, alsook meer controle in situaties met beperkte grip. Of tijdens het slepen via de speciaal ontwikkelde ultrakorte eerste versnelling. De transmissie is uitermate robuust en vult de terreincapaciteiten van de wagen perfect aan terwijl hij een voorbeeldig niveau van raffinement en efficiëntie aan de dag legt.

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response tilt de terreincapaciteiten naar nieuwe hoogten. Dit systeem optimaliseert de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en chassissystemen om het rijgemak, het comfort en de tractie op elk terrein te verhogen. Kies gewoon de modus op maat van de omstandigheden: Algemeen, gras/grind/sneeuw, modder /sporen en zand. De wagen levert steeds een zelfzeker en geruststellend rijgedrag af.

GELEIDELIJKE REMDRUKVERMINDERING OP HELLINGEN

Net als de vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Assist) voorkomt het Gradient Release Control systeem dat de wagen te snel accelereert. Wanneer de wagen stopt en weer vertrekt op een helling houdt het systeem de remmen nog even actief terwijl u vertrekt.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC), dat bij erg lage snelheden (1,8 tot 30 km/u) actief is, helpt de bestuurder om een constante snelheid aan te houden in moeilijke omstandigheden, zodat u zich kunt concentreren op het sturen om u een weg te banen tussen obstakels. Het stelt u in staat om soepel en gelijkmatig te vertrekken, zelfs op een ondergrond met beperkte grip zoals ijs, sneeuw en nat gras.

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline is een optie voor 180 pk TD4- en Si4-motoren (standaard voor 240 pk SD4-motor) en biedt voordelen bij rijden op de weg en offroad. Bij veel rijomstandigheden op de weg kan het de aandrijving naar de achteras loskoppelen voor een lager verbruik. Als de ondergrond verandert of als u snel accelereert, schakelt het systeem binnen 300 milliseconden de aandrijving naar de achteras naadloos en onmerkbaar weer in. Met een speciaal display op het touchscreen hebt u altijd alles onder controle.

HILL DESCENT CONTROL

De gepatenteerde afdalingsrem Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle vierwielaangedreven wagens van Land Rover. HDC helpt moeilijke hellingen op een gecontroleerde manier af te dalen door een constante snelheid aan te houden en de wielen afzonderlijk af te remmen. Het systeem werkt automatisch om de wagen te vertragen en een vaste snelheid aan te houden in functie van de geselecteerde versnelling en gaspedaalpositie.

WADE SENSING

Voor meer gemoedsrust bij het oversteken van een stroom, een rivierbedding of overstromingswater. Wade Sensing meet de diepte van het water met sensoren onderin de buitenspiegels om realtime informatie te geven met betrekking tot de wagen. Die gegevens en de maximale doorwaaddiepte worden via het aanraakscherm weergegeven om u correct te informeren zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

RIJHULPSYSTEMEN

LANE KEEP ASSIST & DRIVER CONDITION MONITOR

Deze technologie merkt wanneer uw wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en stuurt de wagen beheerst terug. De waakzaamheidsassistent (Driver Condition Monitor) weet wanneer u te vermoeid geraakt om te blijven rijden en waarschuwt u als het tijd is voor een pauze.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL & QUEUE ASSIST

Bij rijden op de snelweg of in langzaam rijdend verkeer, zorgt Adaptive Cruise Control (ACC) ervoor dat de auto op veilige afstand blijft van een voorligger indien deze langzamer gaat rijden of stoppen. Wanneer uw voorligger versnelt, doet uw Discovery Sport dat automatisch ook.

AUTONOOM NOODSTOPSYSTEEM

Als het systeem een mogelijke aanrijding detecteert, geeft het u een waarschuwing zodat u actie kunt ondernemen. Indien u niet reageert, zal het systeem zelf de remmen activeren om de ernst van een mogelijke impact te beperken.

DODEHOEKMONITOR MET VERKEERSDETECTIE BIJ HET ACHTERUITRIJDEN

Het Blind Spot Monitoring systeem waarschuwt u voor voertuigen die in uw dode hoek rijden of deze snel naderen (Close Vehicle Sensing). Daartoe ontsteekt het een waarschuwingslampje in de overeenkomstige buitenspiegel. De verkeersdetectie bij het achteruitrijden (Rear Traffic Detection) waarschuwt u met visuele en auditieve signalen voor gevaren aan beide kanten van de wagen. Zo weet u steeds wat er zich achter u afspeelt, ook wanneer het zicht geblokkeerd wordt.

INTELLIGENT PARK ASSIST

Ons automatisch parkeersysteem Park Assist maakt zowel parallel als haaks parkeren gemakkelijker door uw wagen volautomatisch in een geschikte parkeerplek te manoeuvreren. U hoeft alleen de geschikte versnelling te selecteren en uw snelheid aan te passen met behulp van het rem- en gaspedaal. Het systeem kan de wagen ook uit een parkeerplaats manoeuvreren. U wordt begeleid door beelden en meldingen.

SURROUND CAMERA SYSTEM

Door een 360°-beeld weer te geven van de omgeving, helpen de omgevingscamera’s u bij diverse manoeuvres, van parkeren tegen een stoeprand tot in en uit een parkeerplaats rijden of een trailer slepen. U kunt ook zoomen en pannen om voorwerpen te zien die anders net buiten uw gezichtsveld vallen. De relevante informatie verschijnt op het aanraakscherm.

COMFORT EN GEMAK

VERWARMBARE EN GEKOELDE VOORZETELS

Tijdens zomer en winter laten de verwarmbare en gekoelde voorzetels alle inzittenden van de gewenste temperatuur genieten. De vooraf ingestelde lucht circuleert via een ventilator door kanalen in de zitkussens om het oppervlak op te warmen of af te koelen. Elke zetel kan afzonderlijk worden ingesteld.

HEAD-UP DISPLAY

Deze optie projecteert belangrijke informatie zoals snelheid, versnelling en navigatie-instructies op de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik niet van de weg moet afwenden. Als wereldprimeur gebruikt dit systeem holografische technieken die resulteren in een hogere kleurverzadiging, helderheid en contrast. De bestuurder kan de functie naar wens in- en uitschakelen.

KLIMAATREGELING

Het systeem omvat een luchtsensor die de vochtigheid, het vervuilingsniveau en extreme weersomstandigheden meet. En dankzij de verluchtingsroosters doorheen het interieur kunt u de interieurtemperatuur naar wens aanpassen. Waar uw passagiers ook zitten, ze genieten steeds van een hoogstaand comfort.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. De universele zender kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze thuis- of kantoorsystemen te bedienen (garagepoort, automatisch hek of veiligheidsverlichting). Afstandsbediening verloren? Geen probleem...

Op dit moment bevinden we ons in een tijdelijke overgangsfase van het modeljaar 2018 naar 2019 doorheen ons gamma. Aarzel niet om uw erkend concessiehouder aan te spreken om te weten te komen welke prijzen en gegevens gepubliceerd zijn voor welk model. Hij zal u bijstaan om de voor u meest geschikte oplossing te vinden in functie van uw persoonlijke behoeften. We danken u voor uw begrip.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.