TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

MERIDIANTM AUDIOSYSTEMEN

Land Rover heeft samengewerkt met Meridian, wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van hoogwaardige audiotechnologie en digital sound processing, om geavanceerde audiosystemen te ontwikkelen voor de Discovery Sport. Het 825 W Meridian Surround Sound audiosysteem (optie) heeft 16 luidsprekers, inclusief een tweekanaals subwoofer. Het biedt kristalheldere hoge tonen en volle, diepe bassen in het gehele interieur. U beluistert uw muziek precies zoals u dat wilt.

TOUCH EN TOUCH PRO

InControl is ons gamma geavanceerde technologieën die u met uw Discovery Sport en de buitenwereld verbinden en u in staat stellen uw digitale contacten te onderhouden. Ook verbinden ze u veilig met uw auto wanneer u zich ergens anders bevindt. Incontrol Touch en Touch Pro kunnen worden uitgebreid met hun respectievelijke connectiviteitsvoorzieningen: Connect Pack en Connect Pro Pack.

CONNECT EN CONNECT PRO

Deze aanvullende packs tillen de connectiviteit van uw auto naar een nog hoger niveau. InControl Apps verbeteren uw beleving in de auto met compatible smartphone-apps, inclusief de Spotify-app waarmee u toegang hebt tot een muziekbibliotheek met meer dan 30 miljoen nummers. Via het touchscreen kunt u commando's geven en wordt informatie over uw Discovery Sport getoond. En met de WiFi-hotspot en Pro Services-functies blijft u verbonden met de buitenwereld voor optimale connectiviteit en gebruiksgemak.

PROTECT

Om te communiceren met uw Land Rover functioneert uw smartphone als portal met Protect. U kunt op afstand uw tankinhoud controleren, uw wagen terugvinden op een vol parkeerterrein, uw ritten registreren en u kunt zelfs controleren of u alle ruiten wel hebt gesloten. Land Rover Assistance is ook inbegrepen. Deze stuurt, in het onwaarschijnlijke geval van pech onderweg, zowel uw locatie als diagnostische informatie naar de hulpdienst. In geval van een ongeluk, waarschuwt SOS Emergency Call de nooddiensten en geeft direct uw locatie door.

SECURE TRACKER

Als iemand probeert in te breken in uw voertuig of het illegaal probeert te verplaatsen, wordt Secure Tracker geactiveerd wanneer Protect is ingeschakeld. U wordt gewaarschuwd en de wagen wordt getraceerd totdat zijn locatie is vastgesteld, waarna de bevoegde instanties de wagen kunnen terughalen. Zelfs wanneer de wagen is gestolen met uw eigen sleutels, kunt u de meldkamer op de hoogte stellen via de Remote App.

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Passagiers achter in de wagen kunnen van hun eigen individuele entertainment genieten met twee 8" schermen in de hoofdsteunen van de voorzetels. Met elk een WhiteFire® digitale hoofdtelefoon, een USB-aansluiting achterin en een speciale afstandsbediening kunnen zij kiezen uit film, muziek, games of zelfs televisie (indien de wagen is uitgerust met TV-functie).

INNOVATIE

INGENIUM MOTOREN

De 2.0 liter viercilinder Si4-benzinemotor levert respectievelijk 240 of 290 pk, voor sportievere prestaties en een lager verbruik. Optimale efficiëntie, prestaties en verbruik worden mogelijk gemaakt door het Continuously Variable Valve Lift-systeem in combinatie met variabele nokkenastiming. Het Ingenium motorengamma omvat ook dieselmotoren; er zijn uitvoeringen met 150 pk, 180 pk en 240 pk beschikbaar.

LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De uit aluminium en lichtgewicht staal geconstrueerde veerbenen van de voorwielophanging beide geavanceerde hydraulische uitveertechnologie om geluid te verminderen dat na schokken aan het interieur wordt doorgegeven. Het systeem zorgt er ook voor dat golvend wegdek nagenoeg volledig wordt gecompenseerd, voor een stabieler rijgedrag.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt het ideale evenwicht tussen comfort en controle. Om dit te bereiken meet het systeem de bewegingen van de wagen ten minste 1.000 keer per seconde om de stijfheid van de schokdempers te laten variëren naargelang uw input of de oneffenheden in de weg. Dat gebeurt nagenoeg onmiddellijk om rolbewegingen te minimaliseren en meer controle en een evenwichtig, vlak rijgedrag af te leveren. Het systeem detecteert zelfs terreinomstandigheden en past de sturing van de schokdempers daaraan aan.

TORQUE VECTORING BY BRAKING

Dit koppelverdeelsysteem verhoogt de wendbaarheid en stabiliteit in de bochten. Het controleert en balanceert voortdurend het koppel tussen alle wielen om de grip en het stuurgedrag zowel op de weg als op het terrein te verbeteren. Het systeem kan ook de ontdubbeling verhogen en onderstuur tegengaan door het binnenste achterwiel af te remmen en meer koppel naar het buitenste wiel te sturen om de stabiliteit te verbeteren.

ECO-MODUS

Wanneer deze standaardmodus actief is, geeft het systeem voorrang aan de meest efficiënte sturing van de automatische transmissie, de Active Driveline, de verwarming en de klimaatregeling om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te beperken. De ECO-gegevens bieden de bestuurder relevante informatie via het aanraakscherm zodat hij zich een zuinigere rijstijl kan aanmeten.

NEGENTRAPSAUTOMAAT

De lichte en compacte negentrapsautomaat garandeert minimale verbruiks- en CO2-cijfers, alsook meer controle in situaties met beperkte grip. Of tijdens het slepen via de speciaal ontwikkelde ultrakorte eerste versnelling. De transmissie is uitermate robuust en vult de terreincapaciteiten van de wagen perfect aan terwijl hij een voorbeeldig niveau van raffinement en efficiëntie aan de dag legt.

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response tilt de terreincapaciteiten naar nieuwe hoogten. Dit systeem optimaliseert de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en chassissystemen om het rijgemak, het comfort en de tractie op elk terrein te verhogen. Kies gewoon de modus op maat van de omstandigheden: Algemeen, gras/grind/sneeuw, modder /sporen en zand. De wagen levert steeds een zelfzeker en geruststellend rijgedrag af.

GELEIDELIJKE REMDRUKVERMINDERING OP HELLINGEN

Net als de vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Assist) voorkomt het Gradient Release Control systeem dat de wagen te snel accelereert. Wanneer de wagen stopt en weer vertrekt op een helling houdt het systeem de remmen nog even actief terwijl u vertrekt.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 1,8 km/h en 30 km/h, en helpt de bestuurder een constante snelheid aan te houden. Zo kunt u zich onder veeleisende omstandigheden volledig concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door. Daarnaast stelt het systeem de auto in staat om soepel en gemakkelijk vanuit stilstand op te trekken, zelfs op lastige ondergrond met weinig grip, zoals ijs, sneeuw of nat gras.

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline, optie voor de 290 pk Si4-motor en standaard voor de 240 pk SD4-motor, biedt zowel voordelen bij rijden op de weg als offroad. Onder veel rijomstandigheden op de weg kan het de aandrijving naar de achteras loskoppelen voor een lager verbruik. Als de ondergrond verandert of als u snel accelereert, schakelt het systeem binnen 300 milliseconden de All Wheel Drive naadloos en onmerkbaar weer in. Een speciaal scherm op het touchscreen informeert u over de werking van het systeem.

HILL DESCENT CONTROL

Land Rover’s gepatenteerde Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle auto’s met All Wheel Drive. Het helpt de bestuurder bij het gecontroleerd afdalen van moeilijke hellingen door een constante afdaalsnelheid aan te houden en de wielen individueel af te remmen, zonder dat de bestuurder het rempedaal zelf moet bedienen. Het systeem vertraagt automatisch de auto om daarna deze lagere afdaalsnelheid te handhaven, afhankelijk van de gaspedaalstand.

WADE SENSING

Voor meer gemoedsrust bij het oversteken van een stroom, een rivierbedding of overstromingswater. Wade Sensing meet de diepte van het water met sensoren onderin de buitenspiegels om realtime informatie te geven met betrekking tot de wagen. Die gegevens en de maximale doorwaaddiepte worden via het aanraakscherm weergegeven om u correct te informeren zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

RIJHULPSYSTEMEN

LANE KEEP ASSIST & DRIVER CONDITION MONITOR

Lane Keep Assist detecteert of uw auto onbedoeld buiten de rijstrook komt, stuurt uw Discovery Sport subtiel terug en maant u zo aan om uw wagen in alle veiligheid in het eigen rijvak terug te brengen. De vermoeidheidssensor Driver Condition Monitor detecteert wanneer u vermoeid begint te worden en adviseert u om een pauze te nemen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL & QUEUE ASSIST

Bij rijden op de snelweg of in langzaam rijdend verkeer, zorgt Adaptive Cruise Control (ACC) ervoor dat de auto op veilige afstand blijft van een voorligger indien deze langzamer gaat rijden of stoppen. Wanneer uw voorligger versnelt, doet uw Discovery Sport dat automatisch ook.

AUTONOOM NOODSTOPSYSTEEM

Als het systeem een mogelijke aanrijding detecteert, geeft het u een waarschuwing zodat u actie kunt ondernemen. Indien u niet reageert, zal het systeem zelf de remmen activeren om de ernst van een mogelijke impact te beperken.

DODEHOEKMONITOR MET VERKEERSDETECTIE BIJ HET ACHTERUITRIJDEN

Het Blind Spot Monitoring systeem waarschuwt u voor voertuigen die in uw dode hoek rijden of deze snel naderen (Close Vehicle Sensing). Daartoe ontsteekt het een waarschuwingslampje in de overeenkomstige buitenspiegel. De verkeersdetectie bij het achteruitrijden (Rear Traffic Detection) waarschuwt u met visuele en auditieve signalen voor gevaren aan beide kanten van de wagen. Zo weet u steeds wat er zich achter u afspeelt, ook wanneer het zicht geblokkeerd wordt.

INTELLIGENT PARK ASSIST

Ons automatisch parkeersysteem Park Assist maakt zowel parallel als haaks parkeren gemakkelijker door uw wagen volautomatisch in een geschikte parkeerplek te manoeuvreren. U hoeft alleen de geschikte versnelling te selecteren en uw snelheid aan te passen met behulp van het rem- en gaspedaal. Het systeem kan de wagen ook uit een parkeerplaats manoeuvreren. U wordt begeleid door beelden en meldingen.

360° SURROUND CAMERA SYSTEM

Geeft u een 360° beeld van het gebied rondom de auto op het touchscreen. Dit helpt bij verschillende manoeuvres; van het parkeren langs een stoeprand en het manoeuvreren in krappe plekken tot het trekken van een trailer. U kunt ook in-/uitzoomen en het beeld verschuiven om objecten, die normaal gesproken buiten uw gezichtsveld vallen, in beeld te brengen op het touchscreen. zodat u overeenkomstig kunt rijden.

COMFORT EN GEMAK

VERWARMBARE EN GEVENTILEERDE VOORZETELS

Tijdens zomer en winter laten de verwarmbare en gekoelde voorzetels alle inzittenden van de gewenste temperatuur genieten. De vooraf ingestelde lucht circuleert via een ventilator door kanalen in de zitkussens om het oppervlak op te warmen of af te koelen. Elke zetel kan afzonderlijk worden ingesteld.

HEAD-UP DISPLAY

Deze optie projecteert belangrijke informatie zoals snelheid, versnelling en navigatie-instructies op de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik niet van de weg moet afwenden. Als wereldprimeur gebruikt dit systeem holografische technieken die resulteren in een hogere kleurverzadiging, helderheid en contrast. De bestuurder kan de functie naar wens in- en uitschakelen.

KLIMAATREGELING

Het systeem omvat een luchtsensor die de vochtigheid, het vervuilingsniveau en extreme weersomstandigheden meet. En dankzij de verluchtingsroosters doorheen het interieur kunt u de interieurtemperatuur naar wens aanpassen. Waar uw passagiers ook zitten, ze genieten steeds van een hoogstaand comfort.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. De universele zender kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze thuis- of kantoorsystemen te bedienen (garagepoort, automatisch hek of veiligheidsverlichting). Afstandsbediening verloren? Geen probleem...

Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motor. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover concessiehouder voor meer informatie over beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen op deze webpagina met betrekking tot de InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2019

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.