TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

ONLINE MEDIA

Luister onderweg naar uw favoriete muziek, radiozenders en podcasts, allemaal zonder gebruik van uw smartphone. Koppel uw Deezer- en TuneIn-accounts met het InControl Portal, voor directe toegang tot uw media via het touchscreen van uw auto. Alleen beschikbaar met Connected Navigation Pro en Online Pack.

CONNECTED NAVIGATION PRO

Actuele verkeersinformatie en de zoekfunctie zijn eenvoudig toegankelijk met Connected Navigation Pro en het Online Pack. Sla uw favoriete bestemmingen op, gebruik pinch-, swipe- en zoomcommando's voor eenvoudige kaartverkenning, en blijf up‑to‑date met Map Care.

SMARTPHONE PACK

Met dit pack kunt u specifieke apps van uw Apple® smartphone bedienen via het touchscreen van de Discovery Sport. Deze apps werden geoptimaliseerd voor gebruik aan boord van uw auto.

HEAD‑UP DISPLAY

Deze functie projecteert belangrijke informatie over uw rit op de voorruit, zoals snelheid, geselecteerde versnelling en navigatie-instructies. Het systeem biedt kristalheldere kleurenafbeeldingen met hoge resolutie, waardoor u gemakkelijk alle informatie kunt zien.

STUURWIEL

Voor uw gebruiksgemak zijn in het lederen stuur belangrijke bedieningstoetsen geïntegreerd, waaronder die voor media en telefoon. En voor een sportievere uitstraling is het stuurwiel van de Discovery Sport R‑Dynamic voorzien van details in Noble Chrome.

REMOTE APP

Met behulp van uw smartphone of smartwatch kunt u uw auto vergrendelen of ontgrendelen, lokaliseren, en uw afgelegde trajecten bijhouden. De app is compatibel met de meeste smartphones, Android WearTM of Apple Watch®. Opgelet: het op afstand starten van de verbrandingsmotor via de Remote app is in België niet beschikbaar.

INNOVATIE

MOTOREN

Van puur rijplezier tot laag brandstofverbruik en verfijning, dankzij het uitgebreide motorenpallet is voor elk gebruiksdoel de juiste aandrijflijn beschikbaar.

MHEV (SEMI‑HYBRIDE)

Het semi‑hybride systeem (Mild Hybrid Electric Vehicle) wint de energie terug die normaal gesproken verloren gaat tijdens uitrollen of afremmen, en slaat deze op om daarmee op intelligente wijze te helpen bij het optimaliseren van de efficiëntie.

IGUIDE (BINNENKORT BESCHIKBAAR)

iGuide is een mobiele handleiding die zorgt dat u altijd en overal een antwoord op uw vraag krijgt. In de Land Rover iGuide-app vindt u uitleg over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw Discovery Sport.

PRESTATIES

OPHANGINGSARCHITECTUUR

De volledig onafhankelijke wielophanging met multi-link design achter is ontworpen voor offroad-rijden.

ADAPTIVE DYNAMICS

De Discovery Sport biedt via Adaptive Dynamics, bedienbaar via het touchscreen, een nog betere beheersing van koetswerkbewegingen, met minder overhellen en een scherpere respons.

9‑TRAPS AUTOMAAT

De negentraps automatische transmissie van de Discovery Sport heeft nauw aansluitende overbrengingsverhoudingen en reageert snel en soepel, zodat u altijd in de optimale versnelling rijdt, voor minimaal brandstofverbruik en optimale acceleraties. Het schakelen verloopt nagenoeg onmerkbaar en het schakelpatroon wordt op intelligente wijze aangepast aan uw rijstijl.

DYNAMIC STABILITY CONTROL

De dynamische stabiliteitscontrole (DSC) evalueert het dynamische rijgedrag van de Discovery Sport en grijpt in om de stabiliteit van de auto te maximaliseren. DSC reduceert het motorkoppel en remt individuele wielen af om de rijrichting van de auto te corrigeren en zo onderstuur of overstuur te neutraliseren.

CAPACITEITEN

LOW TRACTION LAUNCH

Door de precieze dosering van koppel naar de wielen, kan de bestuurder de beschikbare grip optimaal benutten.

HILL DESCENT CONTROL

De automatische afdalingsrem helpt u om moeilijke hellingen gecontroleerd af te dalen door een constante afdaalsnelheid aan te houden via het gecontroleerd afremmen van de wielen, zonder dat u dit zelf hoeft te doen.

GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC)

De geleidelijke remdrukvermindering voorkomt dat de auto ongecontroleerd met grote snelheid wegrijdt op een steile afdaling wanneer u het rempedaal loslaat.

ADVANCED TOW ASSIST

Regel de rijrichting van een trailer bij het achteruitrijden. Door de draaiknop te gebruiken regelt Advanced Tow Assist de besturing van de Discovery Sport zodanig dat de trailer in de juiste richting wordt gestuurd, zoals weergegeven op het touchscreen.

WADE SENSING

Zo steekt u gemakkelijk beekjes, doorwaadbare plaatsen en ondergelopen land over. Wade Sensing geeft u in real time, via het touchscreen, grafische informatie over de waterdiepte in verhouding tot de auto en waarschuwt u wanneer de waterdiepte de maximale doorwaaddiepte van de Discovery Sport nadert.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Dit geavanceerde systeem, de offroad-tegenhanger van cruise control, stelt u in staat een vaste, lage snelheid in te stellen en deze ook onder modderige, offroad‑omstandigheden te handhaven.

STANDAARD RIJHULPMIDDELEN

EMERGENCY BRAKING

Wanneer het risico op een frontale botsing wordt gedetecteerd, volgt een visuele waarschuwing. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem de auto automatisch af. Het systeem detecteert bij snelheden van 5 tot 80 km/h risico op frontale botsingen met auto's en bij snelheden van 5 tot 60 km/h de aanwezigheid van voetgangers en fietsers.

LANE KEEP ASSIST

De actieve rijstrookassistent Lane Keep Assist detecteert wanneer uw auto onbedoeld buiten uw rijstrook dreigt te komen en stuurt u subtiel terug.

DRIVER CONDITION MONITORING

Dit systeem detecteert wanneer u zich slaperig begint te voelen. Driver Condition Monitoring geeft u bij tekenen van vermoeidheid bijtijds een visuele waarschuwing en beveelt u aan om te stoppen en een pause in te lassen.

CRUISE CONTROL & SPEED LIMITER

De snelheidsregelaar (Cruise Control) handhaaft een specifiek ingestelde snelheid zonder dat het gaspedaal continu moet worden ingetrapt. De snelheidsbegrenzer (Speed Limiter) laat toe om een maximumsnelheid in te stellen, waarboven het voertuig niet zal kunnen rijden, behalve in geval van nood.

OPTIEPACKS

PARK ASSIST

Wanneer het automatisch parkeersysteem Park Assist wordt geactiveerd, zoekt de Discovery Sport automatisch een geschikte parkeerplaats op. Vervolgens stuurt de auto zichzelf in of uit de parkeerplek.

360° PARKEERHULPSYSTEEM

Verschaft nog meer zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken. De sensoren vóór, achter en aan de zijkanten geven real-time geluidssignalen en visuele feedback via het touchscreen zodat u weet hoe dicht u bij obstakels bent.

REAR TRAFFIC MONITOR

Het systeem waarschuwt u voor auto's, voetgangers of ander potentieel gevaar dat van links en rechts komt tijdens achteruitrijden. Het komt vooral van pas wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak. Zo weet u altijd wat er achter u gebeurt, ook wanneer uw zicht is belemmerd.

CLEAR EXIT MONITOR

Biedt achterpassagiers extra veiligheid wanneer ze de portieren openen om uit te stappen, door hen te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende auto's en fietsers.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Het Drive Pack omvat drie functies. De adaptieve snelheidsregelaar (ACC - Adaptive Cruise Control) werkt bij normaal rijden en in langzaam rijdend verkeer. Het systeem zorgt er dan voor dat uw auto op veilige afstand blijft van een voorligger, ook indien deze langzamer gaat rijden of stopt. Als de voorligger stopt, komt uw auto soepel tot stilstand.

BLIND SPOT ASSIST

Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery Sport detecteert een andere auto in de dode hoek, gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden en zorgt dit systeem voor nauwkeurig berekend tegenstuur om uw auto veilig van een mogelijke aanrijding weg te leiden.

HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

Wanneer het risico op een frontale botsing wordt gedetecteerd, volgt een visuele waarschuwing. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem de auto automatisch af. Functioneert voor voertuigen bij snelheden van 5 tot 80 km/u en voetgangers of fietsers bij snelheden van 5 tot 60 km/u.

COMFORT EN GEMAK

GLAZEN PANORAMADAK

Het vaste panoramadak laat veel natuurlijk licht binnen, waardoor het gevoel van licht en ruimte in het interieur wordt versterkt.

ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

De elektrisch bediende kofferklep kan eenvoudig worden geopend en gesloten via een toets op de afstandsbediening, een knop in het dashboard of via de onopvallende toetsen in de kofferklep zelf.

DRAADLOOS OPLADEN

Laad uw compatibele smartphone op zonder dat u uw oplaadkabel hoeft te zoeken, te ontwarren en aan te sluiten.

PERSONALISEERBARE SFEERVERLICHTING

Deze optionele functie biedt u de mogelijkheid om de kleur en de intensiteit van uw sfeerverlichting in het interieur naar hartenlust te veranderen.

AndroidTM en Android WearTM zijn handelsmerken van Google Inc.
Apple® en Apple Watch® zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

Optionele functies en hun beschikbaarheid kunnen verschillen per uitvoering (model en gekozen motor), of vereisen de installatie van andere functies om te kunnen worden gemonteerd. Raadpleeg uw plaatselijke concessiehouder voor meer informatie of configureer uw Land Rover online.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2019

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.