TECHNOLOGIE

INNOVATIE

INGENIUM-MOTOR

Onze nieuwe motor werd ontworpen en ontwikkeld om moeiteloze prestaties, een hogere efficiëntie en een ongeëvenaard raffinement af te leveren. Hij is gemiddeld 20 kilogram lichter dan eerdere motoren en is verkrijgbaar met 150 of 180 pk, met twee- of vierwielaandrijving en met een handgeschakelde zesversnellingsbak of negentrapsautomaat. De interne wrijving ligt maar liefst 17 procent lager dan bij de vorige generatie van Ingenium-motoren en de onderhoudsintervallen van de 4WD-versies werden uitgebreid van 25.000 tot 30.000 kilometer.

LICHTE OPHANGING

De veerpoten uit aluminium en lichte staalsoorten gebruiken een geavanceerde hydraulische aanslagtechnologie om te voorkomen dat geluiden van veeraanslagen de stilte in het interieur verstoren. Het systeem vlakt golven in het wegdek nagenoeg uit zodat u geen terugslag voelt in uw armen of het chassis.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt het ideale evenwicht tussen comfort en controle. Om dit te bereiken meet het systeem de bewegingen van de wagen ten minste 1.000 keer per seconde om de stijfheid van de schokdempers te laten variëren naargelang uw input of de oneffenheden in de weg. Dat gebeurt nagenoeg onmiddellijk om rolbewegingen te minimaliseren en meer controle en een evenwichtig, vlak rijgedrag af te leveren. Het systeem detecteert zelfs terreinomstandigheden en past de sturing van de schokdempers daaraan aan.

TORQUE VECTORING BY BRAKING

Dit systeem verhoogt de wendbaarheid en stabiliteit in de bochten. Het controleert en balanceert voortdurend het koppel tussen alle wielen om de grip en het stuurgedrag zowel op de weg als op het terrein te verbeteren. Het systeem kan ook de ontdubbeling verhogen en onderstuur tegengaan door het binnenste achterwiel af te remmen en meer koppel naar het buitenste wiel te sturen om de stabiliteit te verbeteren.

ECO-MODUS

Wanneer deze standaardmodus actief is, geeft het systeem voorrang aan de meest efficiënte sturing van de automatische transmissie, de Active Driveline, de verwarming en de klimaatregeling om het brandstofverbruik en de CO2-emissies te beperken. De ECO-gegevens bieden de bestuurder relevante informatie via het aanraakscherm zodat hij zich een zuinigere rijstijl kan aanmeten.

NEGENTRAPSAUTOMAAT

De lichte en compacte negentrapsautomaat garandeert minimale verbruiks- en CO2-cijfers, alsook meer controle in situaties met beperkte grip. Of tijdens het slepen via de speciaal ontwikkelde ultrakorte eerste versnelling. De transmissie is uitermate robuust en vult de terreincapaciteiten van de auto perfect aan terwijl hij een voorbeeldig niveau van raffinement en efficiëntie aan de dag legt.

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response tilt de terreincapaciteiten naar nieuwe hoogten. Dit systeem optimaliseert de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en chassissystemen om het rijgemak, het comfort en de tractie op elk terrein te verhogen. Kies gewoon de modus op maat van de omstandigheden: Algemeen, gras/grind/sneeuw, modder /sporen en zand. De wagen levert steeds een zelfzeker en geruststellend rijgedrag af.

GELEIDELIJKE REMDRUKVERMINDERING OP HELLINGEN

Net als de vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Assist) voorkomt dit systeem dat de wagen te snel accelereert. Wanneer de wagen stopt en weer vertrekt op een helling houdt het systeem de remmen nog even actief terwijl u vertrekt.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC), dat bij erg lage snelheden (1,8 tot 30 km/u) actief is, helpt de bestuurder om een constante snelheid aan te houden in moeilijke omstandigheden, zodat u zich kunt concentreren op het sturen om u een weg te banen tussen obstakels. Het stelt u in staat om soepel en gelijkmatig te vertrekken, zelfs op een ondergrond met beperkte grip zoals ijs, sneeuw en nat gras.

ACTIVE DRIVELINE

Dit systeem, dat als optie kan worden besteld op de TD4-motoren met 180 pk en de Si4-motoren, is van onschatbare waarde, zowel op de weg als op het terrein. In heel wat wegomstandigheden kan het de aandrijving van de achterwielen uitschakelen om het brandstofverbruik te drukken. Wanneer de ondergrond verandert of wanneer u hard accelereert, wordt het systeem binnen de 300 milliseconden naadloos en onmerkbaar weer ingeschakeld. Een specifiek scherm binnen het aanraakscherm toont gedetailleerde informatie, zodat u altijd de controle houdt.

HILL DESCENT CONTROL

De gepatenteerde afdalingsrem Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle vierwielaangedreven wagens van Land Rover. HDC helpt moeilijke hellingen op een gecontroleerde manier af te dalen door een constante snelheid aan te houden en de wielen afzonderlijk af te remmen. Het systeem werkt automatisch om de wagen te vertragen en een vaste snelheid aan te houden in functie van de geselecteerde versnelling en gaspedaalpositie.

WADE SENSING

Voor meer gemoedsrust bij het oversteken van een stroom, een wad of een overstroming. Wade Sensing meet de diepte van het water met sensoren onderin de buitenspiegels om realtime informatie te geven met betrekking tot de wagen. Die gegevens en de maximale doorwaaddiepte worden via het aanraakscherm weergegeven om u correct te informeren zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

RIJHULPSYSTEMEN

LANE KEEP ASSIST EN WAAKZAAMHEIDSASSISTENT

Deze technologie merkt wanneer uw wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en stuurt de wagen beheerst terug. De Waakzaamheidsassistent weet wanneer u te vermoeid geraakt om te blijven rijden en waarschuwt u als het tijd is voor een pauze.

ADAPTIEVE SNELHEIDSREGELAAR MET FILEASSISTENT

Wanneer u tegen kruissnelheid over de snelweg rijdt of in langzaam verkeer rijdt, helpt dit systeem u om een veilige afstand aan te houden ten opzichte van uw voorligger, ook wanneer deze vertraagt of stopt. Wanneer uw voorligger weer versnelt, volgt uw Discovery Sport.

AUTONOOM NOODSTOPSYSTEEM

Als het systeem een mogelijke aanrijding detecteert, geeft het u een waarschuwing zodat u actie kunt ondernemen. Indien u niet reageert, zal het systeem zelf de remmen activeren om de ernst van een mogelijke impact te beperken.

DODEHOEKMONITOR MET VERKEERSDETECTIE BIJ HET ACHTERUITRIJDEN

De dodehoekmonitor waarschuwt u voor voertuigen die in uw dode hoek rijden of deze snel naderen. Daartoe ontsteekt het een waarschuwingslampje in de overeenkomstige buitenspiegel. De verkeersdetectie bij het achteruitrijden waarschuwt u met visuele en auditieve signalen voor gevaren aan beide kanten van de wagen. Zo weet u steeds wat er zich achter u afspeelt, ook wanneer het zicht geblokkeerd wordt.

INTELLIGENTE PARKEERHULP

Park Assist maakt parallel en haaks parkeren tot kinderspel door uw wagen in een geschikte plaats te sturen. Schakel gewoon de juiste versnelling in en regel uw snelheid met het rem- en gaspedaal. Dit systeem leidt u ook uit parkeerplaatsen waardoor manoeuvres nog eenvoudiger worden. Grafische weergaven en meldingen ondersteunen het proces.

OMGEVINGSCAMERASYSTEEM

Door een 360°-beeld weer te geven van de omgeving, helpen de camera's van dit systeem u bij diverse manoeuvres, van parkeren tegen een stoeprand tot in en uit een parkeerplaats rijden of een trailer slepen. U kunt ook zoomen en pannen om voorwerpen te zien die anders net buiten uw gezichtsveld vallen. De relevante informatie verschijnt op het aanraakscherm.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

VERWARMBARE EN GEKOELDE VOORZETELS

Tijdens zomer en winter laten de verwarmbare en gekoelde voorzetels alle inzittenden van de gewenste temperatuur genieten. De vooraf ingestelde lucht circuleert via een ventilator door kanalen in de zitkussens om het oppervlak op te warmen of af te koelen. Elke zetel kan afzonderlijk worden ingesteld.

HEAD-UP DISPLAY

Deze optie projecteert belangrijke informatie zoals snelheid, versnelling en navigatie-instructies op de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik niet van de weg moet afwenden. Als wereldprimeur gebruikt dit systeem holografische technieken die resulteren in een hogere kleurverzadiging, helderheid en contrast. De bestuurder kan de functie naar wens in- en uitschakelen.

KLIMAATREGELING

Het systeem omvat een luchtsensor die de vochtigheid, het vervuilingsniveau en extreme weersomstandigheden meet. En dankzij de verluchtingsroosters doorheen het interieur kunt u de interieurtemperatuur naar wens aanpassen. Waar uw passagiers ook zitten, ze genieten steeds van een hoogstaand comfort.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. De universele zender kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze thuis- of kantoorsystemen te bedienen (garagepoort, automatisch hek of veiligheidsverlichting). Afstandsbediening verloren? Geen probleem...

INFOTAINMENT

INCONTROL TOUCH EN TOUCH PRO

InControl is de naam van ons gamma geavanceerde technologieën dat uw digitale verbindingen verzekert en u naadloos en veilig verbindt met uw wagen wanneer u elders bent. Deze systemen kunnen nog worden uitgebreid met de respectievelijke connectiviteitspakketten: InControl Connect en Connect Pro.

INCONTROL CONNECT EN CONNECT PRO

Deze bijkomende technologiebundels tillen de connectiviteit en het gebruiksgemak van uw wagen naar een nog hoger niveau. Met InControl Apps kunt u bepaalde aspecten van uw auto-ervaring optimaliseren via compatibele smartphone-apps en het 10”-aanraakscherm. Remote Premium stelt u bovendien in staat om uw wagen op te volgen en ermee te communiceren. De wifi-hotspot en de InControl Pro Services verbinden u met de buitenwereld. Zaken of plezier? Uw leven wordt er alleen maar eenvoudiger mee.

INCONTROL PROTECT

Uw smartphone fungeert als een portaal om via InControl Protect verbinding te maken met uw Land Rover. Zo kunt u vanop afstand het brandstofpeil controleren, uw wagen terugvinden op een drukke parking, uw reizen volgen en zelfs controleren of u geen raam hebt opengelaten. Een geoptimaliseerde versie van Land Rover Assistance is eveneens inbegrepen om in het onwaarschijnlijke geval van pech diagnose- en locatie-informatie door te geven aan uw pechdienst. Bij een ernstiger incident brengt SOS Emergency Call de hulpdiensten in uw buurt op de hoogte.

INCONTROL SECURE

Wanneer iemand inbreekt in uw wagen of hem illegaal probeert te verplaatsen, wordt InControl Secure geactiveerd wanneer InControl Protect wordt ingeschakeld. U krijgt een waarschuwing en de wagen wordt getraceerd tot de relevante autoriteiten hem hebben gelokaliseerd. Zelfs wanneer uw wagen wordt gestolen met uw sleutels, kunt u de trackingdienst bellen met de InControl Remote-app.

ENTERTAINMENTSYSTEEM ACHTERIN

Achterpassagiers kunnen genieten van individueel entertainment dankzij twee 8"-schermen in de voorste hoofdsteunen. Met een WhiteFire®-hoofdtelefoon per scherm, een USB-poort in de tweede zetelrij en een specifieke afstandsbediening kunnen ze films, muziek, games en zelfs televisie-programma's afspelen.

/
/

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motorisatie. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover concessiehouder voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

* Het aantal luidsprekers, de uitvoering en het aantal Watt is afhankelijk van welke Land Rover u kiest. De afbeelding toont de Discovery Sport. Uw dealer geeft u graag meer informatie. De getoonde Land Rover dient alleen ter illustratie. De positie van de luidsprekers kan per model en uitvoering verschillen.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.