BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

Technology

TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

 • TOUCH PRO

  De volgende generatie hard- en software van Touch Pro tilt connectiviteit en entertainment in de Discovery naar het allerhoogste niveau. Het 10" HD touchscreen zorgt voor snelle, overzichtelijke en directe connectiviteit en informatie.

 • Interactive Driver Display Screen beneath a steering wheel.

  INTERACTIVE DRIVER DISPLAY

  Met het 12,3" HD Interactive Driver Display kunt u direct media bedienen, telefoneren en functies selecteren die u getoond wilt hebben.

 • Smartphone Pack

  SMARTPHONE PACK

  Door het scherm van de telefoon te delen met het touchscreen van het In Control-infotainmentsysteem van uw SUV, helpt het Smartphone Pack u om ook tijdens het rijden op een veilige manier verbonden te blijven met uw smartphone. Apple CarPlay® is een van de beschikbare apps.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Rear Seat Entertainment Screen

  REAR SEAT ENTERTAINMENT

  Het Rear Seat Entertainment-systeem, beschikbaar in optie op HSE en HSE Luxury, omvat twee 8" schermen in de hoofdsteunen van de voorzetels en kan films afspelen en (digitale) tv-kanalen weergeven (indien de tv-tuner als optie werd meebesteld). De schermen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend. Het systeem heeft twee USB 3.0-poorten, één HDMI-poort en een Mobile High-Definition Link die de meeste smartphones, tablets of andere apparaten ondersteunt. Ook omvat het systeem twee draadloze WhiteFire®1-hoofdtelefoons en een draadloze afstandsbediening.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Navigation Satnav Nav

  PRO SERVICES EN WIFI-HOTSPOT

  Pro Services en WiFi-hotspot2 zijn beschikbaar als onderdeel van Connect Pro en bieden verschillende geconnecteerde navigatiefuncties, waaronder real-time verkeersinformatie, live informatie over de beschikbaarheid van parkeerplekken en parkeertarieven (indien beschikbaar) en satellietbeelden. Met de Route Planner app voor smartphones kunt u bestemmingen van uw telefoon naar de auto sturen - en andersom. Zo wordt u, nadat u de auto hebt geparkeerd, geholpen om per openbaar vervoer of te voet op uw eindbestemming te komen.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Protect Phone App

  PROTECT

  Met Protect worden in geval van nood automatisch de nooddiensten gewaarschuwd. U kunt ook handmatig de nooddiensten bellen via een knop in de auto. Nood aan dringende technische assistentie? Geen nood: u kunt ook contact opnemen met een operator van onze pechverhelpingsdienst Land Rover Assistance. Met Protect hebt u ook beschikking over Remote Essentials, waarmee u de status van uw auto kunt bekijken en een rittenlogboek kunt bijhouden, wat de kilometeradministratie veel overzichtelijker maakt.

BLIJF VERBONDEN OP DE WEG

Met 'Pro Services en WiFi-hotspot' wordt uw nieuwe Discovery geleverd met een SIM-kaart die is uitgerust met een essentieel data-abonnement van 500 MB per maand gedurende de initiële garantieperiode. U bent beter verbonden en ontvangt live verkeersinformatie en nog veel meer. Aanvullende data kan worden aangeschaft.

Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie.

/

INNOVATIE

 • Discovery

  INGENIUM MOTOREN

  Ingenium is onze nieuwe generatie motoren die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie, en omvat tevens de 300 pk sterke Si4 Ingenium benzinemotor. De krachtige Sd4 Ingenium dieselmotor van 240 pk levert de perfecte combinatie van toonaangevende prestaties en uitstekend rijgedrag, ook bij lage snelheden.

 • Discovery

  ACHTTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

  Alle benzine- en dieselmotoren voor de Discovery zijn gecombineerd met de geavanceerde, elektronisch gestuurde achttraps automatische ZF-transmissie. Deze is afgestemd door de Land Rover ingenieurs voor een zijdezacht schakelgedrag in combinatie met een extreem snelle respons. Met acht nauw gespatieerde overbrengingsverhoudingen verlopen schakelmomenten nagenoeg onmerkbaar.

 • LAND ROVER IGUIDE

  De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw Discovery. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

PRESTATIES

 • PRESTATIES OP DE WEG

  De Discovery is ontworpen voor een betrouwbare, comfortabele en soepele rijbeleving, waardoor de kilometers bijna ongemerkt worden afgelegd. Het onovertroffen rijgedrag wordt nog verder verbeterd door de elektrische stuurbekrachtiging, terwijl Cornering Brake Control de stabiliteit in bochten verbetert door de remkracht die de bestuurder via het rempedaal uitoefent te moduleren.

 • DYNAMIC STABILITY CONTROL

  Met Dynamic Stability Control (DSC) wordt het dynamische gedrag van de auto bewaakt. Er wordt ingegrepen als het systeem constateert dat de auto niet reageert in overeenstemming met de input van de bestuurder. Het draagt bij aan het veilige, evenwichtige en zelfverzekerde rijgedrag van de Discovery. Waarvan u zowel op de weg als offroad maximaal kunt genieten.

 • Discovery

  LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

  De onafhankelijke wielophanging is geconstrueerd uit lichtgewicht aluminium componenten en combineert een double wishbone voorwielophanging met een geavanceerde multilink-constructie achter.

 • Discovery

  EFFICIËNTE TECHNOLOGIEËN

  De Discovery biedt een grotere efficiency, dankzij innovaties als intelligente Stop/Start-technologie, de allernieuwste Ingenium-motoren, de uitgebreide toepassing van lichtgewicht materialen en verbeterde aërodynamica. Auto's die zijn uitgerust met elektronisch gestuurde luchtvering beschikken ook over een systeem dat de auto vanaf een bepaalde snelheid automatisch iets laat zakken, waardoor de luchtweerstand afneemt.

CAPACITEITEN

 • Land Rover Discovery Off-Road SUV All Terrain Progress Control

  ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

  All Terrain Progress Control (ATPC) is een state-of-the-art optioneel systeem dat de bestuurder in staat stelt om een constante snelheid aan te houden onder veeleisende omstandigheden. Het systeem werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 2 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door.

 • Land Rover Discovery Off-Road SUV Wade Sensing

  WADE SENSING

  Met een toonaangevende doorwaaddiepte van 900 mm kan het optionele Wade Sensing-systeem3 daarbij van onschatbare waarde zijn. Dit systeem wordt enkel door Land Rover aangeboden, en toont op het aanraakscherm in real time informatie over de diepte van het water in verhouding tot de wagen en de maximale doorwaadbare diepte.

 • Land Rover Discovery Off-road Driving All-terrain vehicle

  TERRAIN RESPONSE 2

  Onze unieke Terrain Response-systemen stellen de bestuurder in staat om de respons van motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelregelsystemen aan te passen aan de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Hiervoor hoeft hij slechts een van de eenvoudig te herkennen rijprogramma’s te kiezen. Terrain Response 24 (optie) verbetert dit nog verder door zelf de actuele rijomstandigheden te analyseren en automatisch de juiste rij-instellingen te kiezen voor specifieke omstandigheden.

 • TWIN SPEED TUSSENBAK

  Met een extra set lage versnellingen kunt u ook onder de meest veeleisende omstandigheden zeer precies de gewenste snelheid aanhouden en behoudt u de absolute controle. Het hart van de Twin-Speed tussenbak is een elektronisch gestuurd centraal differentieel dat het koppel 50:50 over de voor- en achteras verdeelt en de mogelijkheid biedt de assen preventief te sperren voordat er wielslip optreedt.5

 • Discovery

  ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

  Het competente en evenwichtige rijgedrag wordt gecompleteerd door het nieuwste luchtveringssysteem op voor- en achteras, dat een uitzonderlijk grote wielarticulatie en balans mogelijk maakt. Het systeem is berekend op zware rijomstandigheden en geeft de Discovery een stabiel rijgedrag, ongeacht de ondergrond. Voor de beste rijkwaliteit schakelt het systeem indien nodig naadloos tussen verschillende rijhoogtes.

 • TREKKEN

  Met een trekgewicht tot 3.500 kg6 zijn de capaciteiten van de Discovery aanzienlijk beter dan die van de meeste andere auto's. Beschikbare opties zijn onder meer een elektrisch uit-/inklapbare trekhaak, een aankoppelassistent, Load Assist en een meetsysteem voor de kogeldruk, wat het trekken van een trailer stukken gemakkelijker maakt.

RIJHULPMIDDELEN

 • Autonomous Emergency Braking

  AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

  Autonomous Emergency Braking toont een waarschuwing indien bij snelheden tussen 5 en 80 km/h het risico op een aanrijding met een voertuig wordt gedetecteerd. Bij snelheden tussen 5 en 60 km/h wordt gewaarschuwd voor de aanwezigheid van voetgangers.

 • Lane Keep Assist

  LANE KEEP ASSIST

  Lane Keep Assist merkt wanneer uw auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook dreigt te komen en zorgt voor subtiel tegenstuur om uw Discovery rustig terug te sturen.

 • Front and Rear Parking Aid

  PARKEERSENSOREN VOOR EN ACHTER

  Maakt manoeuvreren gemakkelijker. Om u te helpen bij het veilig parkeren in krappe plekken geven geluidssignalen en symbolen op het touchscreen handige aanwijzingen. Op daarmee uitgeruste auto's kunnen camera's voor- en achteraanzichten van de auto tonen op het touchscreen.

 • Rear Camera

  ACHTERUITRIJCAMERA

  Verbetert het zicht bij achteruitrijden. Lijnen op het touchscreen geven de omtrek en de verwachte baan van de Discovery aan om u te helpen met parkeren of het aankoppelen van een trailer.

 • Cruise Control

  CRUISE CONTROL MET SPEED LIMITER

  De snelheidsregelaar (Cruise Control)7 handhaaft de door de bestuurder ingestelde snelheid van de auto zonder dat het gaspedaal continu moet worden ingetrapt, waardoor minder vermoeidheid optreedt. De snelheidsbegrenzer (Speed Limiter) van zijn kant stelt u in staat om een maximale rijsnelheid in te stellen.

OPTIEPACKS

Kies uit verschillende optiepacks om uw rijbeleving te verbeteren.

 • Park Assist

  PARK ASSIST

  Het automatisch parkeersysteem Park Assist helpt u bij het inparkeren, hetzij parallel met de stoeprand, hetzij dwars op de rijrichting. Ook het uitparkeren van uw Discovery verloopt automatisch. U hoeft enkel het gas- en rempedaal te bedienen. Symbolen en meldingen leiden u door deze manoeuvres.

 • 360 Parking Aid

  360° PARKEERHULPSYSTEEM

  Het 360° parkeerhulpsysteem zorgt voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken en geeft tijdens het parkeren met 360° beelden en geluidssignalen aan hoe dicht u bij een obstakel bent.

 • Rear Traffic Monitor

  REAR TRAFFIC MONITOR

  Wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak waarschuwt Reverse Traffic Detection u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar, zelfs wanneer uw zicht is belemmerd.

 • Clear Exit Monitor

  CLEAR EXIT MONITOR

  Biedt achterpassagiers extra veiligheid bij het uitstappen uit de Discovery door te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende voertuigen en fietsers.

 • Adaptive Cruise Control with Stop and Go

  ADAPTIEVE SNELHEIDSREGELAAR

  Adaptive Cruise Control (ACC) met "Stop & Go" functie werkt bij normaal rijden en in langzaam rijdend verkeer. Het systeem zorgt er dan voor dat de Discovery op veilige afstand blijft van een voorligger, ook indien deze langzamer gaat rijden of stopt. Indien de voorligger stopt, komt uw auto soepel tot stilstand . Zodra het verkeer weer gaat rijden, zet ACC de auto automatisch weer in beweging.

 • High-Speed Emergency Braking

  HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

  High-speed Emergency Braking detecteert wanneer gevaar bestaat van een frontale botsing met een ander voertuig en waarschuwt de bestuurder zodat deze bijtijds kan remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert het systeem automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren.

 • Blind Spot Assist

  BLIND SPOT ASSIST

  Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery detecteert een ander voertuig in de dode hoek (Blind Spot Monitoring), gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden. Het systeem zorgt indien nodig tevens voor tegenstuur om uw Discovery veilig weg te sturen van het naderende voertuig (Blind Spot Assist).

 • Traffic Sign Recognition and Adaptive Speed Limiter

  TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

  Het verkeersbordherkenningssysteem Traffic Sign Recognition houdt u op de hoogte over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven.

 • Adaptive Cruise Control with Steering Assist

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STEERING ASSIST

  Werkt met u samen om het rijden op de snelweg en in omstandigheden met druk verkeer nog gemakkelijker en comfortabeler te maken. Adaptive Cruise Control met Steering Assist houdt de auto in het midden van de rijstrook en handhaaft tegelijkertijd een ingestelde afstand tot een voorligger.

 • 360 Surround Camera

  360° SURROUND CAMERA SYSTEM

  Vier onopvallend in de carrosserie geïntegreerde digitale camera’s verschaffen de bestuurder een 360º bovenaanzicht van de Discovery op het touchscreen. Er zijn meerdere weergaven beschikbaar om u te helpen bij verschillende manoeuvres.

 • Park Assist

  PARK ASSIST

  Het automatisch parkeersysteem Park Assist helpt u bij het inparkeren, hetzij parallel met de stoeprand, hetzij dwars op de rijrichting. Ook het uitparkeren van uw Discovery verloopt automatisch. U hoeft enkel gas- en rempedaal te bedienen. Symbolen en meldingen leiden u door deze manoeuvres.

 • 360 Parking Aid

  360° PARKEERHULPSYSTEEM

  Het 360° parkeerhulpsysteem zorgt voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken en geeft tijdens het parkeren met 360° beelden en geluidssignalen aan hoe dicht u bij een obstakel bent.

 • Rear Traffic Monitor

  REAR TRAFFIC MONITOR

  Wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak waarschuwt Reverse Traffic Detection u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar, zelfs wanneer uw zicht is belemmerd.

 • Clear Exit Monitor

  CLEAR EXIT MONITOR

  Biedt achterpassagiers extra veiligheid bij het uitstappen uit de Discovery door te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende voertuigen en fietsers.

 • High-Speed Emergency Braking

  HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

  High-speed Emergency Braking detecteert wanneer gevaar bestaat van een frontale botsing met een ander voertuig en waarschuwt de bestuurder zodat deze bijtijds kan remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert het systeem automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren.

 • Blind Spot Assist

  BLIND SPOT ASSIST

  Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery detecteert een ander voertuig in de dode hoek (Blind Spot Monitoring), gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden. Het systeem zorgt indien nodig tevens voor tegenstuur om uw Discovery veilig weg te sturen van het naderende voertuig (Blind Spot Assist).

 • Traffic Sign Recognition and Adaptive Speed Limiter

  TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

  Het verkeersbordherkenningssysteem Traffic Sign Recognition houdt u op de hoogte over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

 • ACTIVITY KEY

  De Activity Key, optie op SE, Landmark Edition, HSE en HSE Luxury, maakt het nog gemakkelijker om volop van het leven te genieten. Voor nog meer gemak kunt u de Activity Key bij u dragen en in plaats van de afstandsbediening gebruiken om uw Land Rover te ver- en ontgrendelen. Deze rubberen polsband is robuust en volledig waterdicht. Op deze manier kunt u genieten van allerlei activiteiten.

 • INTELLIGENT SEAT FOLD

  De Discovery beschikt over een derde zitrij (optie) met Intelligent Seat Fold. Hiermee kunt u de tweede en derde zitrij configureren met behulp van schakelaars in de bagageruimte of via het touchscreen.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Heated Seats

  ZETELVERWARMING

  Dankzij de optionele zetelverwarming voor alle drie zitrijen en de koelmogelijkheid van de voorzetels én de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij kunt u het hele jaar genieten van een comfortabele rijbeleving. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, kunnen bestuurder en voorpassagier met de koel-/verwarmbare voorstoelen de temperatuur van de stoelen individueel via het touchscreen regelen.

 • Land Rover Discovery Auto Accessories Powered Gesture Tailgate

  HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

  Met de optionele handenvrije, elektrische bediende kofferklep8 kunt u de kofferklep van buitenaf openen en sluiten zonder de afstandsbediening te hoeven pakken of de kofferklep aan te raken. Zodra wordt gedetecteerd dat de afstandsbediening vlak bij de wagen is, kunt u de kofferklep automatisch openen dankzij een schuifbeweging met een voet onder één van de sensoren onderin de achterbumper.

1WhiteFire® is een geregistreerd handelsmerk van Unwired Technology LLC en elk gebruik hiervan door Land Rover gebeurt onder licentie.
2Alleen i.c.m. Navigation Pro. Voor online-functies en WiFi-connectiviteit is een micro-SIM-kaart met een geschikt data-abonnement vereist. 4G WiFi-hotspot en Pro Services omvatten een abonnement dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode.
3Doorwaaddiepte (25 graden in- en uitrijden) 750 mm, doorwaaddiepte diep water (9 graden in- en uitrijden) 900 mm.
4Alleen beschikbaar i.c.m. elektronisch gestuurde luchtvering en twin-speed tussenbak (hoge/lage gearing).
5Beschikbaar als gecombineerde optie op auto's met Sd4-motor met luchtvering en standaard op auto's met de Sd6-motor.
6De werking van ondersteuningssystemen voor rijden met een trailer kan negatief worden beïnvloed als een trailer met LED-verlichting wordt aangekoppeld. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie. Sleepvermogens variëren per markt. Houd u aan de relevante wetgeving in uw land.
7Standaard op S, SE en Landmark Edition. HSE en HSE Luxury bieden Adaptive Cruise Control.
8Optie op SE, HSE, HSE Luxury en Landmark Edition.

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motor. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover concessiehouder voor meer informatie over beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Apple Watch is een geregistreerde merknaam van Apple Inc. InControl apps moeten worden gedownload van de Apple/Android Store. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie.