TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

INCONTROL TOUCH

Bij de S- en SE-uitvoeringen vormt InControl Touch een rijke bron van informatie en entertainment. Met de intuïtieve InControl-technologie kunt u naar uw bestemming navigeren, uw favoriete muziek streamen en zelfs de auto opsporen wanneer deze wordt gestolen. Voor zorgeloos rijplezier en meer gemak.

INCONTROL TOUCH PRO

De volgende generatie hard- en software van InControl Touch Pro tilt connectivity en entertainment in All-New Discovery naar het allerhoogste niveau. Het 10” HD touchscreen in de HSE- en HSE Luxury-uitvoeringen zorgt voor een snelle, ongestoorde en directe connectivity, zodat u altijd beschikt over de nieuwste informatie over de wereld om u heen. Het systeem biedt 10 GB geheugen voor het opslaan van HD-films of zo'n 2.000 liedjes, waarmee bestuurder en passagiers verzekerd zijn van een rijke, meeslepende audio- en videobeleving. Bovendien zijn er diverse USB-aansluitingen en oplaadpunten.

INCONTROL CONNECT PRO

Wanneer u voor InControl Touch Pro kiest, hebt u de mogelijkheid de extra services, technologieën en apps van InControl Connect Pro toe te voegen voor het beste in connectivity en gebruiksgemak voor uzelf en uw passagiers. Het bestaat uit InControl Apps, Remote Premium en Pro Services, waaronder WiFi-hotspot.

INCONTROL PRO SERVICES

Als onderdeel van InControl Connect Pro bestaat Pro Services uit WiFi-hotspot en diverse connected navigatiefuncties, waaronder real time verkeersinformatie, live informatie over de beschikbaarheid en prijzen van parkeerplaatsen (indien beschikbaar) en street level-view. Met de smartphone app InControl Route Planner kunt u bestemmingen van uw telefoon naar de auto sturen. Zo wordt u, nadat u de auto hebt geparkeerd, geholpen om per openbaar vervoer of te voet op uw eindbestemming te komen.

INCONTROL PROTECT

Met InControl Protect worden in geval van nood automatisch de nooddiensten gewaarschuwd. U kunt ook handmatig de nooddiensten bellen via een knop in de auto. U kunt ook een medewerker van Land Rover Optimised Assistance oproepen, indien u technische hulp nodig hebt. Wanneer u de beschikking hebt over Remote Essentials, kunt u de status van uw auto bekijken en een rittenlogboek bijhouden, wat de kilometeradministratie veel overzichtelijker maakt.

AUDIOSYSTEMEN

Er is keuze uit vier audiosystemen. Het Land Rover audiosysteem heeft 6 luidsprekers, het Land Rover Enhanced audiosysteem heeft er 10. Tevens hebben wij samengewerkt met MeridianTM, om twee geavanceerde systemen voor All-New Discovery te ontwikkelen. De versie met 380 W heeft 10 luidsprekers en het 825 W Surround Sound audiosysteem beschikt over 14 luidsprekers, in beide gevallen aangevuld met een tweekanaalssubwoofer.

/
/

INNOVATIE

INGENIUM MOTOREN

Ingenium is onze nieuwe generatie motoren die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiency. De Td4 Ingenium-motor heeft een enkele turbocompressor met variabele geometrie en een zeer efficiënte vloeistofgekoelde intercooler voor een optimale motorrespons. De krachtige Sd4 240 pk Ingenium-motor levert de perfecte combinatie van toonaangevende prestaties en uitstekend rijgedrag bij lage snelheden.

ACHTTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

Alle benzine- en dieselmotoren voor All-New Discovery zijn gecombineerd met de geavanceerde, elektronisch gestuurde achttraps automatische ZF-transmissie. Deze is afgestemd door de Land Rover ingenieurs voor een zijdezacht schakelgedrag in combinatie met een extreem snelle respons. Met acht nauw gespatieerde overbrengingsverhoudingen verlopen schakelmomenten nagenoeg onmerkbaar.

PRESTATIES

PRESTATIES OP DE WEG

All-New Discovery is ontworpen voor een betrouwbare, comfortabele en soepele rijbeleving, waardoor de kilometers bijna ongemerkt worden afgelegd. Het onovertroffen rijgedrag wordt nog verder verbeterd door de elektrische stuurbekrachtiging, terwijl Cornering Brake Control de stabiliteit in bochten verbetert door de remkracht die de bestuurder via het rempedaal uitoefent te moduleren.

BEKIJK DE FILM
DYNAMISCHE STABILITEITSCONTROLE

Met Dynamic Stability Control (DSC) wordt het dynamische gedrag van de auto bewaakt. Er wordt ingegrepen als het systeem constateert dat de auto niet reageert op de input van de bestuurder. Het draagt bij aan het veilige, evenwichtige en zelfverzekerde rijgedrag van All-New Discovery. Waarvan u zowel op de weg als offroad met volle teugen kunt genieten.

BEKIJK DE FILM
LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De onafhankelijke wielophanging is geconstrueerd uit lichtgewicht aluminium componenten en combineert een double wishbone voorwielophanging met een geavanceerde multilink-constructie achter.

EFFICIËNTE TECHNOLOGIEËN

All-New Discovery biedt een grotere efficiency, dankzij innovaties als intelligente Stop/Start-technologie, de allernieuwste Ingenium-motoren, de uitgebreide toepassing van lichtgewicht materialen en verbeterde aërodynamica. Auto's die zijn uitgerust met elektronisch gestuurde luchtvering beschikken ook over een systeem dat de auto vanaf een bepaalde snelheid automatisch iets laat zakken, waardoor de luchtweerstand afneemt.

CAPACITEITEN

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC) is een state-of-the-art optioneel systeem dat de bestuurder in staat stelt om een constante snelheid aan te houden onder veeleisende omstandigheden. Het systeem werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 2 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door.

WADE SENSING

Met een toonaangevende doorwaaddiepte van 900 mm kan het optionele Wade Sensing-systeem daarbij van onschatbare waarde zijn. Dit systeem wordt enkel door Land Rover aangeboden, en toont op het aanraakscherm in real time informatie over de diepte van het water in verhouding tot de wagen en de maximale doorwaadbare diepte.

TERRAIN RESPONSE 2

Onze unieke Terrain Response-systemen stellen de bestuurder in staat om de respons van motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelregelsystemen aan te passen aan de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Hiervoor hoeft hij slechts een van de eenvoudig te herkennen rijprogramma’s te kiezen. Het optionele Terrain Response 2 verbetert dit nog verder door zelf de actuele rijomstandigheden te analyseren en automatisch de juiste rij-instellingen te kiezen.

TWIN SPEED TUSSENBAK

Met een extra set lage versnellingen kunt u ook onder de meest veeleisende omstandigheden zeer precies de gewenste snelheid aanhouden en behoudt u de absolute controle. Het hart van de Twin-Speed tussenbak is een elektronisch centraal differentieel dat het koppel 50:50 over de voor- en achteras verdeelt en de mogelijkheid biedt de assen preventief te sperren voordat er wielslip optreedt.

BEKIJK DE FILM
ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

Het competente en evenwichtige rijgedrag van de Range Rover wordt gecompleteerd door het nieuwste luchtveringssysteem op voor- en achteras, dat een uitzonderlijk grote wielarticulatie en balans mogelijk maakt. Het systeem is berekend op zware rijomstandigheden en geeft All-New Discovery een stabiel rijgedrag, ongeacht de ondergrond. Voor een ongeëvenaard rijgedrag past het de rijhoogte naadloos aan.

TREKKEN

Met een trekgewicht tot 3.500 kg†† biedt All-New Discovery aanzienlijk betere capaciteiten dan de meeste andere auto's. Onder de beschikbare opties bevinden zich een elektrisch uit-/inklapbare trekhaak, een aankoppelassistent, Load Assist en een meetsysteem voor de kogeldruk, wat het trekken van een aanhanger stukken eenvoudiger maakt.

RIJHULPSYSTEMEN

LANE KEEPING ASSIST MET DRIVER CONDITION MONITORING

Lane Keeping Assist detecteert of uw auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook komt en stuurt u subtiel terug. Driver Condition Monitoring detecteert wanneer u zich slaperig begint te voelen en adviseert u middels een tijdige waarschuwing om een pauze te nemen.

BEKIJK DE FILM
SNELHEIDSREGELAAR MET AFSTANDSBEWARING EN FILEASSISTENT

Wanneer u op de snelweg rijdt of u bevindt zich in langzaam rijdend verkeer, dan zorgt dit systeem ervoor dat de auto op veilige afstand blijft van de voorligger indien deze langzamer gaat rijden of stoppen. Zonder dat u hierbij de pedalen hoeft aan te raken. Wanneer uw voorligger versnelt, doet uw All-New Discovery dat ook.

BEKIJK DE FILM
AUTONOOM NOODSTOPSYSTEEM

Als bij een snelheid tussen 5 en 80 km/h een potentiële botsing wordt herkend, toont het Autonomous Emergency Braking-systeem een 'frontale botsing'-signaal waardoor u tijd hebt om in te grijpen. Indien een botsing nog steeds waarschijnlijk is en u hebt niet ingegrepen, dan remt het systeem de auto met maximaal remvermogen af om de botssnelheid te reduceren.

BEKIJK DE FILM
HEAD-UP DISPLAY

Het Head-Up Display is een optie die voor het rijden belangrijke informatie, zoals de actuele rijsnelheid, gekozen versnelling en navigatie-instructies (in combinatie met InControl Touch of InControl Touch Pro Navigation) direct in het gezichtsveld van de bestuurder op de voorruit projecteert, zodat u uw aandacht bij weg en verkeer kunt houden en minder wordt afgeleid.

* Alleen i.c.m. extra warmtewerende voorruit.

PARK ASSIST - PARALLEL PARK, PARKING EXIT EN PERPENDICULAR PARK

Dit systeem maakt parkeren parallel aan en dwars op de rijbaan heel eenvoudig door de auto in en uit een passende ruimte te sturen. U hoeft alleen de geschikte versnelling te selecteren en de snelheid van de auto aan te passen met behulp van het rem- en gaspedaal. Park Assist manoeuvreert u met behulp van hulplijnen op het touchscreen ook weer uit een parkeerplek, zodat parkeren nooit meer stress hoeft op te leveren.

BEKIJK DE FILM
OMGEVINGSCAMERASYSTEEM

Op het touchscreen ziet u een 360° aanzicht van de directe omgeving van de auto. Dit helpt bij verschillende manoeuvres, van het parkeren langs een stoeprand tot het gemakkelijker manoeuvreren in krappe plekken en op kruisingen. Zo bent u zelfs tijdens het manoeuvreren in zeer krappe ruimten en lastige situaties nog zelfverzekerder.

BEKIJK DE FILM

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

ACTIVITY KEY

De Activity Key is een optie die u het nog gemakkelijker maakt om alles uit het leven te halen. Voor nog meer gemak kunt u de Activity Key bij u dragen en in plaats van de afstandsbediening gebruiken om uw Land Rover te ver- en ontgrendelen. Deze rubberen polsband is robuust en volledig waterdicht. Op deze manier kunt u genieten van allerlei activiteiten.

BEKIJK DE FILM
INTELLIGENT SEAT FOLD

All-New Discovery First Edition beschikt als optie over een derde zitrij met Intelligent Seat Fold. Hiermee kunt u de tweede en derde zitrij configureren via schakelaars in de bagageruimte, via het touchscreen of via de InControl Remote-app voor uw smartphone.

BEKIJK DE FILM
ZETELVERWARMING

Dankzij de optionele zetelverwarming voor alle drie zitrijen en de koelmogelijkheid van de voorzetels én de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij kunt u het hele jaar genieten van een comfortabele rijbeleving. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, kunnen bestuurder en voorpassagier met de koel-/verwarmbare voorstoelen de temperatuur van de stoelen individueel via het touchscreen regelen.

HANDSFREE ELEKTRISCHE ACHTERKLEPBEDIENING

Met de handsfree elektrische achterklepbediening kunt u de achterklep van buitenaf openen en sluiten zonder de Smart Key te hoeven pakken of de achterklep aan te raken. Zodra wordt gedetecteerd dat de Smart Key vlak bij de auto is, kunt u de achterklep openen door met een voet onder één van de sensoren in de achterbumper te bewegen. Er is ook een elektrisch bediende binnenste achterklep beschikbaar, die kan fungeren als zitbankje, laadplatform, of, in rechtopstaande positie, om bagage op zijn plaats te houden.

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg uw landspecifieke Land Rover website of lokale Land Rover dealer voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden in uw land. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Apple Watch is een geregistreerde merknaam van Apple Inc. InControl apps moeten worden gedownload van de Apple/Android Store. Neem voor meer informatie contact op met uw Land Rover dealer.

* Alleen optie indien de auto is uitgerust met elektronisch gestuurde luchtvering. ** Elektrische achterklepbediening beschikbaar als optie op S en SE en standaard op HSE en HSE Luxury. Handsfree elektrische achterklepbediening is beschikbaar als optie op SE, HSE en HSE Luxury en standaard op First Edition. Beschikbaar als gecombineerde optie op auto's met SD4-motor en luchtvering en standaard op auto's met de TD6 dieselmotor of de Si6 V6 Supercharged benzinemotor. ††Trekgewichten variëren per markt. Zorg ervoor dat u voldoet aan de relevante wetgeving in uw land.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.