TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

TOUCH PRO

De volgende generatie hard- en software van Touch Pro tilt connectivity en entertainment in de Discovery naar het allerhoogste niveau. Het 10" HD touchscreen zorgt voor snelle, overzichtelijke en directe connectivity en informatie.

CONNECT PRO

Connect pro biedt de allerhoogste niveaus van connectivity en gebruiksgemak, met functies en diensten als InControl Apps, Remote Premium, Pro Services en WiFi-hotspot.

PRO SERVICES EN WIFI-HOTSPOT

Beschikbaar als onderdeel van Connect Pro, Pro Services en WiFi-hotspot, en diverse connected navigatiefuncties, waaronder real-time verkeersinformatie, live informatie over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en parkeertarieven (indien beschikbaar) en street level-beelden. Met de Route Planner app voor smartphones kunt u bestemmingen van uw telefoon naar de auto sturen. Zo wordt u, nadat u de auto hebt geparkeerd, geholpen om per openbaar vervoer of te voet op uw eindbestemming te komen.

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Het Rear Seat Entertainment-systeem, optie op HSE en HSE Luxury, omvat twee 8" displays in de hoofdsteunen van de voorstoelen en kan films afspelen en (digitale) TV-kanalen weergeven (indien de tv-tuner aanwezig is). De schermen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend. Het systeem heeft twee USB 3.0-poorten, één HDMI-poort en een Mobile High-Definition Link die de meeste smartphones, tablets of andere apparaten ondersteunt. Ook omvat het systeem twee draadloze WhiteFire®*-hoofdtelefoons en een draadloze afstandsbediening.

PROTECT

Met Protect worden in geval van nood automatisch de nooddiensten gewaarschuwd. U kunt ook handmatig de nooddiensten bellen via een knop in de auto. U kunt ook contact opnemen met het geoptimaliseerde Land Rover Assistance bijstandsprogramma, voor uitgebreide hulp bij pech onderweg. Met Protect hebt u ook beschikking over Remote Essentials, waarmee u de status van uw auto kunt bekijken en een rittenlogboek kunt bijhouden, wat de kilometeradministratie veel overzichtelijker maakt.

AUDIOSYSTEMEN

Er is keuze uit vier audiosystemen. Het Land Rover audiosysteem heeft 6 luidsprekers, het Land Rover Enhanced audiosysteem heeft er 10. Tevens hebben wij samengewerkt met Meridian™, om twee geavanceerde systemen voor de Discovery te ontwikkelen. De versie met 380 W heeft 10 luidsprekers en een tweekanaals subwoofer en het 825 W Surround Sound audiosysteem beschikt over 14 luidsprekers en een tweekanaals subwoofer.

/
/

INNOVATION

INGENIUM-MOTOREN

Ingenium is onze nieuwe generatie motoren die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiency en omvat tevens de nieuwe 300 pk Si4 Ingenium-benzinemotor. De Td4 Ingenium-motor heeft een enkele turbocompressor met variabele geometrie en een zeer efficiënte vloeistofgekoelde intercooler voor een optimale motorrespons. De krachtige Sd4 240 pk Ingenium-motor levert de perfecte combinatie van toonaangevende prestaties en uitstekend rijgedrag bij lage snelheden.

ACHTTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

Alle benzine- en dieselmotoren voor de Discovery zijn gecombineerd met de geavanceerde, elektronisch gestuurde achttraps automatische ZF-transmissie. Deze is afgestemd door de Land Rover ingenieurs voor een zijdezacht schakelgedrag in combinatie met een extreem snelle respons. Met acht nauw gespatieerde overbrengingsverhoudingen verlopen schakelmomenten nagenoeg onmerkbaar.

LAND ROVER IGUIDE

De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw Discovery. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

PRESTATIES

PRESTATIES OP DE WEG

De Discovery is ontworpen voor een betrouwbare, comfortabele en soepele rijbeleving, waardoor de kilometers bijna ongemerkt worden afgelegd. Het onovertroffen rijgedrag wordt nog verder verbeterd door de elektrische stuurbekrachtiging, terwijl Cornering Brake Control de stabiliteit in bochten verbetert door de remkracht die de bestuurder via het rempedaal uitoefent te moduleren.

DYNAMIC STABILITY CONTROL

Met Dynamic Stability Control (DSC) wordt het dynamische gedrag van de auto bewaakt. Er wordt ingegrepen als het systeem constateert dat de auto niet reageert in overeenstemming met de input van de bestuurder. Het draagt bij aan het veilige, evenwichtige en zelfverzekerde rijgedrag van de Discovery. Waarvan u zowel op de weg als offroad maximaal kunt genieten.

LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De onafhankelijke wielophanging is geconstrueerd uit lichtgewicht aluminium componenten en combineert een double wishbone voorwielophanging met een geavanceerde multilink-constructie achter.

EFFICIËNTE TECHNOLOGIEËN

De Discovery biedt een grotere efficiency, dankzij innovaties als intelligente Stop/Start-technologie, de allernieuwste Ingenium-motoren, de uitgebreide toepassing van lichtgewicht materialen en verbeterde aërodynamica. Auto's die zijn uitgerust met elektronisch gestuurde luchtvering beschikken ook over een systeem dat de auto vanaf een bepaalde snelheid automatisch iets laat zakken, waardoor de luchtweerstand afneemt.

CAPACITEITEN

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC) is een state-of-the-art optioneel systeem dat de bestuurder in staat stelt om een constante snelheid aan te houden onder veeleisende omstandigheden. Het systeem werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 2 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door.

WADE SENSING

Met een toonaangevende doorwaaddiepte van 900 mm kan het optionele Wade Sensing-systeem daarbij van onschatbare waarde zijn. Dit systeem wordt enkel door Land Rover aangeboden, en toont op het aanraakscherm in real time informatie over de diepte van het water in verhouding tot de wagen en de maximale doorwaadbare diepte.

TERRAIN RESPONSE 2

Onze unieke Terrain Response-systemen stellen de bestuurder in staat om de respons van motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelregelsystemen aan te passen aan de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Hiervoor hoeft hij slechts een van de eenvoudig te herkennen rijprogramma’s te kiezen. Terrain Response 2** (optie) verbetert dit nog verder door zelf de actuele rijomstandigheden te analyseren en automatisch de juiste rij-instellingen te kiezen voor specifieke omstandigheden.

TWIN SPEED TUSSENBAK

Met een extra set lage versnellingen kunt u ook onder de meest veeleisende omstandigheden zeer precies de gewenste snelheid aanhouden en behoudt u de absolute controle. Het hart van de Twin-Speed tussenbak is een elektronisch gestuurd centraal differentieel dat het koppel 50:50 over de voor- en achteras verdeelt en de mogelijkheid biedt de assen preventief te sperren voordat er wielslip optreedt.

ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

Het competente en evenwichtige rijgedrag wordt gecompleteerd door het nieuwste luchtveringssysteem op voor- en achteras, dat een uitzonderlijk grote wielarticulatie en balans mogelijk maakt. Het systeem is berekend op zware rijomstandigheden en geeft de Discovery een stabiel rijgedrag, ongeacht de ondergrond. Voor de beste rijkwaliteit schakelt het systeem indien nodig naadloos tussen verschillende rijhoogtes.

TREKKEN

Met een trekgewicht tot 3.500 kg†† zijn de capaciteiten van de Discovery aanzienlijk beter dan die van de meeste andere auto's. Beschikbare opties zijn onder meer een elektrisch uit-/inklapbare trekhaak, een aankoppelassistent, Load Assist en een meetsysteem voor de kogeldruk, wat het trekken van een trailer stukken gemakkelijker maakt.

RIJHULPSYSTEMEN

LANE KEEPING ASSIST MET DRIVER CONDITION MONITORING

Lane Keeping Assist detecteert of uw auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook komt en stuurt u subtiel terug. Driver Condition Monitoring detecteert wanneer u zich slaperig begint te voelen en adviseert u middels een tijdige waarschuwing om een pauze te nemen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET QUEUE ASSIST

Bij rijden op de snelweg of in langzaam rijdend verkeer, zorgt dit systeem ervoor dat de auto op veilige afstand blijft van een voorligger indien deze langzamer gaat rijden of stoppen. Zonder dat u hierbij de pedalen hoeft aan te raken. Wanneer uw voorligger versnelt, doet uw Discovery dat ook.

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Als bij een snelheid tussen 5 en 80 km/h een potentiële botsing wordt herkend, toont het Autonomous Emergency Braking-systeem een 'frontale botsing'-signaal waardoor u tijd hebt om in te grijpen. Indien een botsing nog steeds waarschijnlijk is en u hebt niet ingegrepen, dan remt het systeem de auto met maximaal remvermogen af om de botssnelheid te reduceren.

BLIND SPOT MONITOR MET REVERSE TRAFFIC DETECTION

Als uw auto een andere auto detecteert in uw dode hoek wanneer u naar een andere rijstrook gaat, stuurt Blind Spot Assist voldoende tegen om een botsing met het naderende voertuig te vermijden. Met gebruik van dezelfde technologie waarschuwt Reverse Traffic Detection u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar dat van links en rechts komt tijdens achteruitrijden.

PARK ASSIST - PARALLEL PARK, PARKING EXIT EN PERPENDICULAR PARK

Dit systeem maakt parkeren parallel aan en dwars op de rijbaan heel eenvoudig door de auto in en uit een passende ruimte te sturen. U hoeft alleen de geschikte versnelling te selecteren en de snelheid van de auto aan te passen met behulp van het rem- en gaspedaal. Park Assist manoeuvreert u met behulp van hulplijnen op het touchscreen ook weer uit een parkeerplek, zodat parkeren nooit meer stress hoeft op te leveren.

OMGEVINGSCAMERASYSTEEM

Op het touchscreen ziet u een 360° aanzicht van de directe omgeving van de auto. Dit helpt bij verschillende manoeuvres, van het parkeren langs een stoeprand tot het gemakkelijker manoeuvreren in krappe plekken en op kruisingen. Zo bent u zelfs tijdens het manoeuvreren in zeer krappe ruimten en lastige situaties nog zelfverzekerder.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

ACTIVITY KEY

De Activity Key, optie op SE, HSE en HSE Luxury, maakt het nog gemakkelijker om volop van het leven te genieten. Voor nog meer gemak kunt u de Activity Key bij u dragen en in plaats van de afstandsbediening gebruiken om uw Land Rover te ver- en ontgrendelen. Deze rubberen polsband is robuust en volledig waterdicht. Op deze manier kunt u genieten van allerlei activiteiten.

INTELLIGENT SEAT FOLD

De Discovery beschikt over een derde zitrij (optie) met Intelligent Seat Fold. Hiermee kunt u de tweede en derde zitrij configureren met behulp van schakelaars in de bagageruimte of via het touchscreen.

ZETELVERWARMING

Dankzij de optionele zetelverwarming voor alle drie zitrijen en de koelmogelijkheid van de voorzetels én de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij kunt u het hele jaar genieten van een comfortabele rijbeleving. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, kunnen bestuurder en voorpassagier met de koel-/verwarmbare voorstoelen de temperatuur van de stoelen individueel via het touchscreen regelen.

HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

Met de optionele handenvrije, elektrische bediende kofferklep kunt u de kofferklep van buitenaf openen en sluiten zonder de afstandsbediening te hoeven pakken of de kofferklep aan te raken. Zodra wordt gedetecteerd dat de afstandsbediening vlak bij de wagen is, kunt u de kofferklep automatisch openen dankzij een schuifbeweging met een voet onder één van de sensoren onderin de achterbumper.

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg uw nationale Land Rover website of plaatselijke Land Rover concessiehouder voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden in uw land. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Apple Watch is een geregistreerde merknaam van Apple Inc. InControl apps moeten worden gedownload van de Apple/Android Store. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie. * WhiteFire® is een geregistreerd handelsmerk van Unwired Technology LLC en elk gebruik hiervan door Land Rover gebeurt onder licentie. ** Optie indien de auto is uitgerust met elektronisch gestuurde luchtvering. Beschikbaar als gecombineerde optie op auto's met Sd4-motor en luchtvering, en standaard op auto's met Td6 dieselmotor of Si6 V6 Supercharged benzinemotor. †† De werking van ondersteuningssystemen voor rijden met een trailer kan negatief worden beïnvloed als een trailer met LED-verlichting wordt aangekoppeld. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie. Trekgewichten variëren per markt. Zorg ervoor dat u voldoet aan de relevante wetgeving in uw land. ± Standaard op HSE Luxury, optie op S en SE.

Op dit moment bevinden we ons in een tijdelijke overgangsfase van het modeljaar 2018 naar 2019 doorheen ons gamma. Aarzel niet om uw erkend concessiehouder aan te spreken om te weten te komen welke prijzen en gegevens gepubliceerd zijn voor welk model. Hij zal u bijstaan om de voor u meest geschikte oplossing te vinden in functie van uw persoonlijke behoeften. We danken u voor uw begrip.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.