TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

TOUCH PRO

De volgende generatie hard- en software van Touch Pro tilt connectivity en entertainment in de Discovery naar het allerhoogste niveau. Het 10" HD touchscreen zorgt voor snelle, overzichtelijke en directe connectivity en informatie.

INCONTROL CONNECT PRO

Connect pro biedt de allerhoogste niveaus van connectivity en gebruiksgemak, met functies en diensten als InControl Apps, Remote Premium, Pro Services en WiFi-hotspot.

PRO SERVICES EN WIFI-HOTSPOT

Beschikbaar als onderdeel van Connect Pro, Pro Services en WiFi-hotspot, en diverse connected navigatiefuncties, waaronder real-time verkeersinformatie, live informatie over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en parkeertarieven (indien beschikbaar) en street level-beelden. Met de Route Planner app voor smartphones kunt u bestemmingen van uw telefoon naar de auto sturen. Zo wordt u, nadat u de auto hebt geparkeerd, geholpen om per openbaar vervoer of te voet op uw eindbestemming te komen.

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Het Rear Seat Entertainment-systeem, optie op HSE en HSE Luxury, omvat twee 8" displays in de hoofdsteunen van de voorstoelen en kan films afspelen en (digitale) TV-kanalen weergeven (indien de tv-tuner aanwezig is). De schermen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend. Het systeem heeft twee USB 3.0-poorten, één HDMI-poort en een Mobile High-Definition Link die de meeste smartphones, tablets of andere apparaten ondersteunt. Ook omvat het systeem twee draadloze WhiteFire®*-hoofdtelefoons en een draadloze afstandsbediening.

PROTECT

Met Protect worden in geval van nood automatisch de nooddiensten gewaarschuwd. U kunt ook handmatig de nooddiensten bellen via een knop in de auto. U kunt ook contact opnemen met het geoptimaliseerde Land Rover Assistance bijstandsprogramma, voor uitgebreide hulp bij pech onderweg. Met Protect hebt u ook beschikking over Remote Essentials, waarmee u de status van uw auto kunt bekijken en een rittenlogboek kunt bijhouden, wat de kilometeradministratie veel overzichtelijker maakt.

AUDIOSYSTEMEN

Er is keuze uit vier audiosystemen. Het Land Rover audiosysteem heeft 6 luidsprekers, het opgewaardeerde Land Rover audiosysteem heeft er 10. Tevens hebben wij samengewerkt met Meridian™, om twee geavanceerde systemen voor de Discovery te ontwikkelen. De versie met 380 W heeft 10 luidsprekers en een tweekanaals subwoofer en het 825 W Surround Sound audiosysteem beschikt over 14 luidsprekers en een tweekanaals subwoofer.

/
/

INNOVATIE

INGENIUM MOTOREN

Ingenium is onze nieuwe generatie motoren die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie, en omvat tevens de 300 pk sterke Si4 Ingenium benzinemotor. De krachtige Sd4 Ingenium dieselmotor van 240 pk levert de perfecte combinatie van toonaangevende prestaties en uitstekend rijgedrag, ook bij lage snelheden.

ACHTTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

Alle benzine- en dieselmotoren voor de Discovery zijn gecombineerd met de geavanceerde, elektronisch gestuurde achttraps automatische ZF-transmissie. Deze is afgestemd door de Land Rover ingenieurs voor een zijdezacht schakelgedrag in combinatie met een extreem snelle respons. Met acht nauw gespatieerde overbrengingsverhoudingen verlopen schakelmomenten nagenoeg onmerkbaar.

LAND ROVER IGUIDE

De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw Discovery. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

PRESTATIES

PRESTATIES OP DE WEG

De Discovery is ontworpen voor een betrouwbare, comfortabele en soepele rijbeleving, waardoor de kilometers bijna ongemerkt worden afgelegd. Het onovertroffen rijgedrag wordt nog verder verbeterd door de elektrische stuurbekrachtiging, terwijl Cornering Brake Control de stabiliteit in bochten verbetert door de remkracht die de bestuurder via het rempedaal uitoefent te moduleren.

DYNAMIC STABILITY CONTROL

Met Dynamic Stability Control (DSC) wordt het dynamische gedrag van de auto bewaakt. Er wordt ingegrepen als het systeem constateert dat de auto niet reageert in overeenstemming met de input van de bestuurder. Het draagt bij aan het veilige, evenwichtige en zelfverzekerde rijgedrag van de Discovery. Waarvan u zowel op de weg als offroad maximaal kunt genieten.

LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De onafhankelijke wielophanging is geconstrueerd uit lichtgewicht aluminium componenten en combineert een double wishbone voorwielophanging met een geavanceerde multilink-constructie achter.

EFFICIËNTE TECHNOLOGIEËN

De Discovery biedt een grotere efficiency, dankzij innovaties als intelligente Stop/Start-technologie, de allernieuwste Ingenium-motoren, de uitgebreide toepassing van lichtgewicht materialen en verbeterde aërodynamica. Auto's die zijn uitgerust met elektronisch gestuurde luchtvering beschikken ook over een systeem dat de auto vanaf een bepaalde snelheid automatisch iets laat zakken, waardoor de luchtweerstand afneemt.

CAPACITEITEN

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC) is een state-of-the-art optioneel systeem dat de bestuurder in staat stelt om een constante snelheid aan te houden onder veeleisende omstandigheden. Het systeem werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 2 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door.

WADE SENSING

Met een toonaangevende doorwaaddiepte van 900 mm kan het optionele Wade Sensing-systeem daarbij van onschatbare waarde zijn. Dit systeem wordt enkel door Land Rover aangeboden, en toont op het aanraakscherm in real time informatie over de diepte van het water in verhouding tot de wagen en de maximale doorwaadbare diepte.

TERRAIN RESPONSE 2

Onze unieke Terrain Response-systemen stellen de bestuurder in staat om de respons van motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelregelsystemen aan te passen aan de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Hiervoor hoeft hij slechts een van de eenvoudig te herkennen rijprogramma’s te kiezen. Terrain Response 2** (optie) verbetert dit nog verder door zelf de actuele rijomstandigheden te analyseren en automatisch de juiste rij-instellingen te kiezen voor specifieke omstandigheden.

TWIN SPEED TUSSENBAK

Met een extra set lage versnellingen kunt u ook onder de meest veeleisende omstandigheden zeer precies de gewenste snelheid aanhouden en behoudt u de absolute controle. Het hart van de Twin-Speed tussenbak is een elektronisch gestuurd centraal differentieel dat het koppel 50:50 over de voor- en achteras verdeelt en de mogelijkheid biedt de assen preventief te sperren voordat er wielslip optreedt.

ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

Het competente en evenwichtige rijgedrag wordt gecompleteerd door het nieuwste luchtveringssysteem op voor- en achteras, dat een uitzonderlijk grote wielarticulatie en balans mogelijk maakt. Het systeem is berekend op zware rijomstandigheden en geeft de Discovery een stabiel rijgedrag, ongeacht de ondergrond. Voor de beste rijkwaliteit schakelt het systeem indien nodig naadloos tussen verschillende rijhoogtes.

TREKKEN

Met een trekgewicht tot 3.500 kg†† zijn de capaciteiten van de Discovery aanzienlijk beter dan die van de meeste andere auto's. Beschikbare opties zijn onder meer een elektrisch uit-/inklapbare trekhaak, een aankoppelassistent, Load Assist en een meetsysteem voor de kogeldruk, wat het trekken van een trailer stukken gemakkelijker maakt.

RIJHULPMIDDELEN

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Autonomous Emergency Braking toont een waarschuwing indien bij snelheden tussen 5 en 80 km/h het risico op een aanrijding met een voertuig wordt gedetecteerd. Bij snelheden tussen 5 en 60 km/h wordt gewaarschuwd voor de aanwezigheid van voetgangers.

LANE KEEP ASSIST

Lane Keep Assist merkt wanneer uw auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook dreigt te komen en zorgt voor subtiel tegenstuur om uw Discovery rustig terug te sturen.

PARKEERSENSOREN VOOR EN ACHTER

Maakt manoeuvreren gemakkelijker. Om u te helpen bij het veilig parkeren in krappe plekken geven geluidssignalen en symbolen op het touchscreen handige aanwijzingen. Op daarmee uitgeruste auto's kunnen camera's voor- en achteraanzichten van de auto tonen op het touchscreen.

ACHTERUITRIJCAMERA

Verbetert het zicht bij achteruitrijden. Lijnen op het touchscreen geven de omtrek en de verwachte baan van de Discovery aan om u te helpen met parkeren of het aankoppelen van een trailer.

CRUISE CONTROL MET SPEED LIMITER(§)

De snelheidsregelaar (Cruise Control) handhaaft de door de bestuurder ingestelde snelheid van de auto zonder dat het gaspedaal continu moet worden ingetrapt, waardoor minder vermoeidheid optreedt. De snelheidsbegrenzer (Speed Limiter) van zijn kant stelt u in staat om een maximale rijsnelheid in te stellen.

OPTIEPACKS

Kies uit verschillende optiepacks om uw rijbeleving te verbeteren.

PARK ASSIST

Het automatisch parkeersysteem Park Assist helpt u bij het inparkeren, hetzij parallel met de stoeprand, hetzij dwars op de rijrichting. Ook het uitparkeren van uw Discovery verloopt automatisch. U hoeft enkel het gas- en rempedaal te bedienen. Symbolen en meldingen leiden u door deze manoeuvres.

360° PARKEERHULPSYSTEEM

Het 360° parkeerhulpsysteem zorgt voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken en geeft tijdens het parkeren met 360° beelden en geluidssignalen aan hoe dicht u bij een obstakel bent.

REAR TRAFFIC MONITOR

Wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak waarschuwt Reverse Traffic Detection u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar, zelfs wanneer uw zicht is belemmerd.

CLEAR EXIT MONITOR

Biedt achterpassagiers extra veiligheid bij het uitstappen uit de Discovery door te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende voertuigen en fietsers.

ADAPTIEVE SNELHEIDSREGELAAR MET "STOP & GO" FUNCTIE

Adaptive Cruise Control (ACC) met "Stop & Go" functie werkt bij normaal rijden en in langzaam rijdend verkeer. Het systeem zorgt er dan voor dat de Discovery op veilige afstand blijft van een voorligger, ook indien deze langzamer gaat rijden of stopt. Indien de voorligger stopt, komt uw auto soepel tot stilstand . Zodra het verkeer weer gaat rijden, zet ACC de auto automatisch weer in beweging.

HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

High-speed Emergency Braking detecteert wanneer gevaar bestaat van een frontale botsing met een ander voertuig en waarschuwt de bestuurder zodat deze bijtijds kan remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert het systeem automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren.

BLIND SPOT ASSIST

Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery detecteert een ander voertuig in de dode hoek (Blind Spot Monitoring), gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden. Het systeem zorgt indien nodig tevens voor tegenstuur om uw Discovery veilig weg te sturen van het naderende voertuig (Blind Spot Assist).

TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

Het verkeersbordherkenningssysteem Traffic Sign Recognition houdt u op de hoogte over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STEERING ASSIST

Werkt met u samen om het rijden op de snelweg en in omstandigheden met druk verkeer nog gemakkelijker en comfortabeler te maken. Adaptive Cruise Control met Steering Assist houdt de auto in het midden van de rijstrook en handhaaft tegelijkertijd een ingestelde afstand tot een voorligger.

360° SURROUND CAMERA SYSTEM

Vier onopvallend in de carrosserie geïntegreerde digitale camera’s verschaffen de bestuurder een 360º bovenaanzicht van de Discovery op het touchscreen. Er zijn meerdere weergaven beschikbaar om u te helpen bij verschillende manoeuvres.

PARK ASSIST

Het automatisch parkeersysteem Park Assist helpt u bij het inparkeren, hetzij parallel met de stoeprand, hetzij dwars op de rijrichting. Ook het uitparkeren van uw Discovery verloopt automatisch. U hoeft enkel gas- en rempedaal te bedienen. Symbolen en meldingen leiden u door deze manoeuvres.

360° PARKEERHULPSYSTEEM

Het 360° parkeerhulpsysteem zorgt voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken en geeft tijdens het parkeren met 360° beelden en geluidssignalen aan hoe dicht u bij een obstakel bent.

REAR TRAFFIC MONITOR

Wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak waarschuwt Reverse Traffic Detection u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar, zelfs wanneer uw zicht is belemmerd.

CLEAR EXIT MONITOR

Biedt achterpassagiers extra veiligheid bij het uitstappen uit de Discovery door te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende voertuigen en fietsers.

HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

High-speed Emergency Braking detecteert wanneer gevaar bestaat van een frontale botsing met een ander voertuig en waarschuwt de bestuurder zodat deze bijtijds kan remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert het systeem automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren.

BLIND SPOT ASSIST

Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery detecteert een ander voertuig in de dode hoek (Blind Spot Monitoring), gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden. Het systeem zorgt indien nodig tevens voor tegenstuur om uw Discovery veilig weg te sturen van het naderende voertuig (Blind Spot Assist).

TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

Het verkeersbordherkenningssysteem Traffic Sign Recognition houdt u op de hoogte over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

ACTIVITY KEY

De Activity Key, optie op SE, HSE en HSE Luxury, maakt het nog gemakkelijker om volop van het leven te genieten. Voor nog meer gemak kunt u de Activity Key bij u dragen en in plaats van de afstandsbediening gebruiken om uw Land Rover te ver- en ontgrendelen. Deze rubberen polsband is robuust en volledig waterdicht. Op deze manier kunt u genieten van allerlei activiteiten.

INTELLIGENT SEAT FOLD

De Discovery beschikt over een derde zitrij (optie) met Intelligent Seat Fold. Hiermee kunt u de tweede en derde zitrij configureren met behulp van schakelaars in de bagageruimte of via het touchscreen.

ZETELVERWARMING

Dankzij de optionele zetelverwarming voor alle drie zitrijen en de koelmogelijkheid van de voorzetels én de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij kunt u het hele jaar genieten van een comfortabele rijbeleving. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, kunnen bestuurder en voorpassagier met de koel-/verwarmbare voorstoelen de temperatuur van de stoelen individueel via het touchscreen regelen.

HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

Met de optionele handenvrije, elektrische bediende kofferklep± kunt u de kofferklep van buitenaf openen en sluiten zonder de afstandsbediening te hoeven pakken of de kofferklep aan te raken. Zodra wordt gedetecteerd dat de afstandsbediening vlak bij de wagen is, kunt u de kofferklep automatisch openen dankzij een schuifbeweging met een voet onder één van de sensoren onderin de achterbumper.

Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motor. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover concessiehouder voor meer informatie over beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Apple Watch is een geregistreerde merknaam van Apple Inc. InControl apps moeten worden gedownload van de Apple/Android Store. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie. *WhiteFire® is een geregistreerd handelsmerk van Unwired Technology LLC en elk gebruik hiervan door Land Rover gebeurt onder licentie. **Alleen beschikbaar i.c.m. elektronisch gestuurde luchtvering en twin-speed tussenbak (hoge/lage verhoudingen). Beschikbaar als gecombineerde optie op auto's met Sd4-motor en luchtvering, en standaard op auto's met SDV6-motor. ††De werking van ondersteuningssystemen voor rijden met een trailer kan negatief worden beïnvloed als een trailer met LED-verlichting wordt aangekoppeld. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie. Sleepvermogens variëren per markt. Houd u aan de relevante wetgeving in uw land. ±Standaard op HSE Luxury, optie op SE en HSE. § Standaard op S en SE. HSE en HSE Luxury bieden Adaptive Cruise Control met "Stop & Go" functie.

Op dit moment bevinden we ons in een tijdelijke overgangsfase van het modeljaar 2018 naar 2019 doorheen ons gamma. Aarzel niet om uw erkend concessiehouder aan te spreken om te weten te komen welke prijzen en gegevens gepubliceerd zijn voor welk model. Hij zal u bijstaan om de voor u meest geschikte oplossing te vinden in functie van uw persoonlijke behoeften. We danken u voor uw begrip.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.