DESIGN

/
/
/

VEELZIJDIGHEID

/
/

TECHNOLOGIE

/

INFOTAINMENT

Uw smartphone en wagen bieden een schat aan informatie en entertainment. Met het Navigation Pro-systeem met 10" touchscreen en Dual View (optie) kan de route worden getoond terwijl uw passagier een DVD kijkt. Met InControl Apps kunt u uw smartphone eenvoudig aan het systeem koppelen, zodat u via het touchscreen compatibele apps kunt bedienen terwijl het Meridian™ audiosysteem uw muziek afspeelt.

INNOVATIE

De 2.0 liter viercilinder Si4-benzinemotor levert 240 pk voor sportievere prestaties en een lager verbruik. Optimale efficiëntie, prestaties en verbruik worden mogelijk gemaakt door het Continuously Variable Valve Lift-systeem in combinatie met variabele nokkenastiming. Er zijn ook dieseluitvoeringen met 150 pk en 180 pk beschikbaar.

WEGPRESTATIES

De adaptieve snelheidsregelaar houdt tijdens langere ritten een constante snelheid aan en bewaart tegelijk een veilige afstand tot uw voorligger. Adaptive Dynamics garandeert het optimale evenwicht tussen comfort en controle terwijl Torque Vectoring voor een vloeiend en gecontroleerd bochtengedrag zorgt. Samen staan ze borg voor een geconnecteerd, zelfverzekerd rijgedrag.

TERREINCAPACITEITEN

Terreincapaciteiten zitten Land Rover in het bloed en zorgen ervoor dat u de moeilijkste terrein en omstandigheden met het grootste gemak overwint. Van Terrain Response tot Hill Descent Control: ons gamma intern ontwikkelde technologieën geeft u dezelfde gemoedsrust op het terrein als op de weg.

RIJHULPSYSTEMEN

Onze rijhulpsystemen helpen u bij het concentreren op de weg door de rijomstandigheden te volgen en op het gepaste moment in te grijpen. Zo wordt u door de dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Monitor) aan beide zijden attent gemaakt op snel naderende en/of zich in uw dode hoek bevindende voertuigen. Het verkeersbordherkenningssysteem (Traffic Sign Recognition) informeert u door bepaalde verkeersborden weer te geven in het instrumentenbord zodat u sneller kunt reageren op beperkingen. De diverse parkeertechnologieën maken parkeermanoeuvres veel minder stresserend.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

Onze wagens beschikken over hypergeavanceerde verwarmings- en koelsystemen om u en uw passagiers een maximaal comfortpeil te bieden. Welk weer u ook tegenkomt, u rijdt steeds ontspannen en fris.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

/
/

CAPACITEITEN

/
/

EXTREME TESTS

OPHANGING

Een Range Rover Evoque nog harder pushen dan wij hebben gedaan, zal moeilijk worden. Om zowel op de weg als op het terrein een ongeëvenaarde waaier aan capaciteiten te verzekeren hebben we de Range Rover Evoque blootgesteld aan het equivalent van tien jaar rijden op onze hypergeavanceerde testpiste.

WINDSNELHEID

In onze klimaatkamers kunnen we de meest uitdagende windomstandigheden creëren waaraan de Range Rover Evoque ooit zal worden blootgesteld. Niet enkel sneeuwstormen met snelheden tot 240 km/u, maar ook hoge omgevingstemperaturen en situaties waar de luchtstroom beperkt is. Enkel door alle systemen tot de limiet te testen, kunnen we echte betrouwbaarheid ontwikkelen.

HEET EN KOUD KLIMAAT

Zowel in reële omgevingen als in onze klimaatkamers bevriezen we onze wagens tot -40° en warmen we ze op tot 50°C. Basisfuncties en -systemen worden dan nauwkeurig onderzocht en bijgestuurd tot ze voldoen aan onze standaarden. Dus zelfs op de meest afgelegen bergen en woestijnen zijn comfort en connectiviteit nooit veraf.

OFFROAD

Van de ijzige vlakten in Arjeplog (Zweden) tot de meedogenloze woestijnen in Dubai: we zorgen ervoor dat onze legendarische terreincapaciteiten in het DNA van al onze wagens zitten. Prototypes worden ontwikkeld over een afstand van ongeveer 8.500 km aan de meest veeleisende offroad-trajecten.

PRESTATIES

/
/
/

DUURZAAMHEID

De Range Rover Evoque dankt zijn betere milieucijfers aan een totaalbenadering om de milieu-impact over de hele levenscyclus van de wagen te beperken.

GEAVANCEERDE LICHTE MATERIALEN

Met belangrijke gewichtsbesparende materialen doorheen de wagen, waaronder een magnesium dwarsbalk en een aluminium motorkap, is de Evoque de lichtste Range Rover ooit. Zelfs de gelaagde voorruit weegt minder om het verbruik en de prestaties te optimaliseren.

STOP-STARTTECHNOLOGIE

Alle motoren beschikken over stop-starttechnologie die de motor automatisch uitschakelt bij stilstand en hem weer start zodra het rempedaal wordt losgelaten of (bij handgeschakelde versies) zodra het koppelingspedaal wordt ingetrapt. Dat helpt het brandstofverbruik en de CO2-emissies te verlagen.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd.
Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motorisatie. Voor meer informatie over beschikbaarheid en de volledige voorwaarden in uw land kunt u contact opnemen met een Land Rover concessiehouder. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2019

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.