TECHNOLOGIES

INFOTAINMENT

MERIDIANTM SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Land Rover heeft samengewerkt met Meridian, wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van high-performance audiotechnologie en digital sound processing, om geavanceerde audiosystemen te ontwikkelen voor de Range Rover Evoque. Het 825 W Meridian Surround Sound audiosysteem (optie) heeft 16 luidsprekers, inclusief een tweekanaals subwoofer. Het biedt kristalheldere hoge tonen en volle, diepe bassen in het gehele interieur. U beluistert uw muziek precies zoals u dat wilt.

TOUCH EN TOUCH PRO

InControl is ons programma geavanceerde technologieën dat uw belangrijke digitale contacten onderhoudt en u direct en veilig met uw auto verbindt wanneer u ergens anders bent. Deze systemen kunnen worden uitgebreid met hun respectievelijke connectiviteitsoplossingen: Connect Pack en Connect Pro Pack.

DUAL VIEW

Dual View-technologie maakt het mogelijk dat bestuurder en voorpassagier tegelijkertijd twee verschillende functies van het 10” touchscreen kunnen gebruiken. Zo kan de voorpassagier bijvoorbeeld naar TV of een film op DVD kijken, terwijl de bestuurder aanwijzingen van het navigatiesysteem volgt. Dual View is inclusief een digitale, draadloze WhiteFire® hoofdtelefoon.

CONNECT EN CONNECT PRO

Deze aanvullende packs tillen de connectiviteit van uw wagen naar een nog hoger niveau. InControl Apps verbeteren uw beleving in de auto met compatible smartphone-apps, inclusief de nieuwe Spotify-app waarmee u toegang hebt tot een bibliotheek met meer dan 30 miljoen nummers. Met het touchscreen kunt u uw Range Rover Evoque controleren en commando's geven. En met de WiFi-hotspot en Pro Services-functies blijft u in contact met de buitenwereld en wordt uw leven gemakkelijker.

PROTECT

Om te communiceren met uw Land Rover functioneert uw smartphone als portal met Protect. U kunt op afstand uw tankinhoud controleren, uw wagen terugvinden op een vol parkeerterrein, uw ritten registreren en u kunt zelfs controleren of u alle zijruiten wel hebt gesloten. De geoptimaliseerde dienstverlening Land Rover Assistance is ook inbegrepen. Deze stuurt, in het onwaarschijnlijke geval van pech onderweg, diagnostische informatie en informatie waar u zich bevindt, door naar uw garage. Bij een ernstig ongeval waarschuwt SOS Emergency Call de nooddiensten en geeft onmiddellijk uw locatie door.

PRO SERVICES

Pro Services is beschikbaar als onderdeel van Connect Pro Pack en omvat diensten die de mogelijkheden van infotainment verder uitbreiden om een nog rijkere en meer verbonden beleving te bieden. Het systeem omvat een WiFi-hotspot en dataverbinding, voor real-time verkeersinformatie, street level-beelden en online zoeken, waarmee de prestaties van het Touch Pro-systeem nog verder worden vergroot.

INNOVATIE

INGENIUM MOTOREN

Het gamma geavanceerde Ingenium motoren omvat de 150 pk en 180 pk dieselmotoren en de 240 pk benzinemotor. Afhankelijk van de motor, zijn een handgeschakelde zesversnellingsbak en een negentraps automatische transmissie beschikbaar.

LICHTE OPHANGING

De veerpoten uit aluminium en lichte staalsoorten gebruiken een geavanceerde hydraulische aanslagtechnologie om te voorkomen dat geluiden van veeraanslagen de stilte in het interieur verstoren. Het systeem vlakt golven in het wegdek nagenoeg uit zodat u geen terugslag voelt in uw armen of in het chassis.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt het ideale evenwicht tussen comfort en controle. Daartoe meet het de bewegingen van de wagen ten minste 1.000 keer per seconde om de schokdempers naargelang uw input of de oneffenheden in de weg te laten variëren tussen zacht en stijf. Dat gebeurt nagenoeg onmiddellijk om rolbewegingen te minimaliseren en meer controle en een evenwichtig en vlak rijgedrag af te leveren. Het systeem detecteert zelfs terreinomstandigheden en past de sturing van de schokdempers daaraan aan.

TORQUE VECTORING BY BRAKING

Dit systeem verhoogt de wendbaarheid en stabiliteit in de bochten. Het controleert en balanceert voortdurend de koppelverdeling tussen alle wielen om de grip en het stuurgedrag zowel op de weg als op het terrein te verbeteren. Het systeem kan ook de ontdubbeling verhogen en onderstuur tegengaan door het binnenste achterwiel af te remmen en meer koppel naar het buitenste wiel te sturen om de stabiliteit te verbeteren.

NEGENTRAPSAUTOMAAT

De lichte en compacte negentrapsautomaat garandeert minimale verbruiks- en CO2-cijfers, alsook meer controle in situaties met beperkte grip. Of tijdens het slepen via de speciaal ontwikkelde ultrakorte eerste versnelling. De transmissie is uitermate robuust en vult de terreincapaciteiten van de wagen perfect aan terwijl hij een voorbeeldig niveau van raffinement en efficiëntie aan de dag legt.

CAPABILITY

VIERWIELAANDRIJVING

Vierwielaandrijving is standaard i.c.m. alle motoren (behalve eD4) en is een essentieel element van de Range Rover Evoque. Met zijn geïsoleerde subframes voor en achter, een torsiestijve zelfdragende constructie en technologieën als intelligente vierwielaandrijving kunt u nog zelfverzekerder offroad rijden.

ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC), dat bij erg lage snelheden (1,8 tot 30 km/u) actief is, helpt de bestuurder om een constante snelheid aan te houden in moeilijke omstandigheden, zodat hij zich kan concentreren op het sturen om zich een weg te banen tussen obstakels. Het systeem stelt u in staat om soepel en gelijkmatig te vertrekken, zelfs op een ondergrond met beperkte grip zoals ijs, sneeuw en nat gras.

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response tilt de terreincapaciteiten naar nieuwe hoogten. Dit systeem optimaliseert de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en chassissystemen om het rijgemak, het comfort en de tractie op elk terrein te verhogen. Kies gewoon de modus op maat van de omstandigheden: algemeen, gras/grind/sneeuw, modder/sporen en zand. De wagen levert steeds een zelfzeker en geruststellend rijgedrag af.

HILL DESCENT CONTROL

De gepatenteerde afdalingsrem Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle vierwielaangedreven wagens van Land Rover. HDC helpt moeilijke hellingen op een gecontroleerde manier af te dalen door een constante snelheid aan te houden en de wielen afzonderlijk af te remmen. Het systeem werkt automatisch om de wagen te vertragen en een vaste snelheid aan te houden in functie van de geselecteerde versnelling en gaspedaalpositie.

WADE SENSING

Voor meer gemoedsrust bij het oversteken van een stroom, een rivierbedding of overstromingswater. Wade Sensing meet de diepte van het water met sensoren onderin de buitenspiegels om realtime informatie te geven met betrekking tot de wagen. Die gegevens en de maximale doorwaaddiepte worden via het aanraakscherm weergegeven om u correct te informeren zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

GELEIDELIJKE REMDRUKVERMINDERING OP HELLINGEN

Het Gradient Release Control systeem is te vergelijken met de vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Assist) en helpt te voorkomen dat de wagen te snel accelereert bij het afrijden van een helling. Wanneer de wagen stopt en weer vertrekt op een helling houdt het systeem de remmen nog even actief terwijl u vertrekt.

RIJHULPSYSTEMEN

PARK ASSIST

Ons automatisch parkeersysteem Park Assist maakt zowel parallel als haaks parkeren gemakkelijker door uw wagen volautomatisch in een geschikte parkeerplek te parkeren. U hoeft alleen de geschikte versnelling te selecteren en uw snelheid aan te passen met behulp van het rem- en gaspedaal. Het systeem kan de wagen ook uit een parkeerplaats manoeuvreren. U wordt begeleid door beelden en meldingen.

OMGEVINGSCAMERASYSTEEM

Voor een bijna 360°-zicht gebruikt het Surround Camera System camera's aan alle kanten van de wagen. Het vereenvoudigt parkeermanoeuvres en is ideaal voor complexere rijtaken zoals het slepen van een boot- of paardentrailer. De indrukwekkende technologie kan niet alleen verschillende gezichtspunten gelijktijdig weergeven, maar ook inzoomen en pannen, waardoor hindernissen en hoeken die u normaal niet kunt zien, wel zichtbaar worden.

DODEHOEKMONITOR

Het Blind Spot Monitoring systeem waarschuwt u met een pictogram in de overeenkomstige buitenspiegel wanneer er voertuigen in uw dode hoek rijden of deze snel naderen. Reverse Traffic Detection waarschuwt u bij het achteruit rijden met visuele en auditieve signalen voor voertuigen die langs beide kanten naderen en mogelijk een gevaar kunnen vormen. Zo weet u steeds wat er zich achter u bevindt, zelfs al ziet u niets.

LANE KEEP ASSIST & DRIVER CONDITION MONITOR

Lane Keep Assist merkt wanneer uw wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en stuurt de wagen beheerst terug. De waakzaamheidsassistent (Driver Condition Monitor) weet wanneer u te vermoeid geraakt om te blijven rijden en waarschuwt u als het tijd is voor een pauze.

ADAPTIEVE SNELHEIDSREGELAAR

Wanneer u tegen kruissnelheid over de snelweg rijdt of in langzaam verkeer rijdt, helpt Adaptive Cruise Control (ACC) u om een veilige afstand aan te houden ten opzichte van uw voorligger, ook wanneer deze vertraagt of stopt. Wanneer uw voorligger weer versnelt, volgt uw Range Rover Evoque en wordt de snelheid automatisch weer opgedreven.

VERKEERSBORDENHERKENNING

Traffic Sign Recognition informeert u permanent over bepaalde verkeersborden en geeft ze weer in een scherm op het instrumentenbord of via het eventuele Head-Up Display. Dit optionele systeem detecteert verkeersborden met snelheidslimieten (waaronder variabele snelheidsbeperkingen boven de weg) en verkeersborden met extra informatie zoals een lagere toegelaten snelheid bij regen.

COMFORT AND CONVENIENCE

ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

Met deze functie kunt u de kofferklep van buiten de wagen openen en sluiten zonder de wagen aan te raken of de intelligente sleutel te gebruiken. Wanneer de intelligente sleutel wordt gedetecteerd, kan de kofferklep worden bediend met voetbewegingen onder de wagen, die worden geregistreerd door sensoren aan beide kanten van de achterbumper.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. De universele zender kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze thuis- of kantoorsystemen te bedienen (garagepoort, automatisch hek of veiligheidsverlichting). Afstandsbediening verloren? Geen probleem...

PERSONALISEERBARE SFEERVERLICHTING

Met deze functie kunt u de kleur en schakering van de interieurverlichting aanpassen om de sfeer af te stemmen op uw humeur. Er zijn in het totaal tien kleuren, van Ice White tot Racing Red.

KLIMAATREGELING

Het systeem omvat een luchtsensor die de vochtigheid, het vervuilingsniveau en extreme weersomstandigheden meet. En dankzij de verluchtingsroosters doorheen het interieur kunt u de interieurtemperatuur naar wens aanpassen. Waar uw passagiers ook zitten, ze genieten steeds van een hoogstaand comfort.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd.
WhiteFire® is een geregistreerd handelsmerk van Unwired Technology LLC. Elk gebruik ervan door Land Rover gebeurt onder licentie
Niet alle technologieën en voorzieningen zijn verkrijgbaar voor elke wagen of op elke markt. Bepaalde functies zijn enkel als optie verkrijgbaar en de uitrusting varieert van model tot model. Raadpleeg uw Land Rover-concessiehouder voor meer informatie.
van de markt of de gekozen motorisatie. Voor meer informatie over beschikbaarheid en de volledige voorwaarden in uw land kunt u contact opnemen met een Land Rover concessiehouder. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2019

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.