BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

New Range Rover Evoque

NEW RANGE ROVER EVOQUE –
HET VOLGENDE HOOFDSTUK

Gedurfd, evolutionair en onmiskenbaar Range Rover – Gerry McGovern en Massimo Frascella praten over design

Word lid van de New Range Rover Evoque Circle en ontvang als een van de eersten het laatste nieuws.

Met zijn concept car-design, inclusief inmiddels iconische designelementen als de aflopende daklijn en de oplopende taillelijn, trok de Range Rover Evoque altijd en overal de aandacht. Mensen werden er blij van en verliefd op. En nu staat, met de tweede generatie, de New Range Rover Evoque op het punt om een nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van de Evoque.

tbc

In het eerste deel van onze exclusieve serie verhalen, gaan wij langs bij Gerry McGovern, Chief Design Officer Land Rover, en Massimo Frascella, Exterior Design Director Land Rover, in hun designstudio’s in Gaydon, Warwickshire, voor een diepgaand interview. Hier ziet u hoe zij het designproces samenvatten dat leidde tot de creatie van de New Evoque:

GEDURFD, MAAR VERFIJND

Voor Chief Design Officer Gerry McGovern was het onderkennen van het markante karakter van de Range Rover Evoque het belangrijkste element bij het definiëren van de ontwerpopdracht voor de New Evoque.

‘Hij heeft een enorm krachtig karakter, dat tegelijkertijd bijzonder verfijnd is. Ik denk dat het deze balans is die de Range Rover Evoque zo uniek en aantrekkelijk maakt, ook nu nog.’

tbc

ONTWERPSPECIFICATIES

Bij het vertellen over de eigenlijke ontwerpspecificaties, benadrukten Gerry en Massimo het behouden van het primaire karakter en de designelementen van de Range Rover Evoque, alsmede het simpelweg versterken van zijn verfijning en aantrekkelijkheid. Voor dit designduo zijn de aflopende daklijn, oplopende taillelijn en algehele visuele robuustheid de belangrijkste designingrediënten die het Evoque-design definiëren.

‘Wat wij niet wilden doen, was hem zomaar veranderen. Er moest een reden zijn.’ 
- Gerry McGovern.

tbc

DESIGNUITDAGING

‘Het opnieuw ontwerpen van de Range Rover Evoque was een uitdaging op zich – het is immers zo’n enorm succesvolle auto. Voor de New Range Rover Evoque stelde onze modernistische designfilosofie ons in staat om te kiezen voor een reductionistische benadering die ons in staat stelde om moderniteit en verfijning naar grotere hoogte te tillen, zonder daarbij zicht te verliezen op het design-DNA van de Evoque.’
— Massimo Frascella.

De allereerste opdracht die het designteam kreeg van Gerry, was om absoluut perfecte proporties te creëren. Het zijn de spraakmakende proporties die de Evoque de uitstraling geven van een concept car en die hem tot een wereldwijd icoon maken. Minder lijnen, die nog preciezer zijn, en nog geraffineerdere oppervlakken waren elementen waarop het team de nadruk legde bij het ontwerp van de New Range Rover Evoque.

tbc

VORMEN VAN HET EXTERIEUR: STERKERE UITSTRALING EN NOG BETERE PROPORTIES

Massimo’s uitdaging was, in zijn eigen woorden, om een ontwerpproces te volgen waarbij een modern, reductionistisch design centraal stond, maar waarbij de essentie van het design-DNA van de Evoque niet uit het oog werd verloren. Voor hem was het belangrijk dat de New Evoque zijn spraakmakende proporties moest behouden. Dit dicteerde de aanpak van het volume van het nieuwe model. Met zijn nadrukkelijke schouders, krachtige wielkasten en grote wielen combineert hij nu een nog betere houding, met een nog markantere uitstraling. Daarentegen dragen de korte overhangen bij aan de compacte indruk van de auto.

‘Absolute precisie betekent het exact perfect krijgen van details en hun uitvoering’

Om de flanken van de New Evoque te vormen, werkte het team met absolute precisie, waarbij elk detail en de uitvoering ervan zorgvuldig werd ontworpen. De opmerkelijk gladde, strakke flanken worden geaccentueerd door een scherpe, precieze accentlijn van de achter- naar de voorzijde, die de New Evoque een nog sterker gevoel van moderniteit en precisie verschaft. De smallere paneelnaden zijn een ander significant designaspect dat is gerealiseerd voor de New Evoque.

tbc

MAAK HET ZO SIMPEL MOGELIJK, MAAR NIET SIMPELER

De toepassing van een reductionistische designvisie, weglaten wat niet nodig is, spreekt ook duidelijk uit het design van de New Evoque. Gerry en Massimo wijzen op de verzonken, uitklapbare portiergrepen en weglaten van wielkastlijsten als voorbeelden van hoe verfijning en simpele eenvoud werd gerealiseerd door het verminderen van het aantal visuele elementen.

WAT IS ER NIEUW?

Als antwoord op vragen over designkenmerken die exclusief zijn voor de New Evoque, wijst het duo op het nieuwe ontwerp van de side vents en de lijn van de in de voorspatborden doorlopende motorkap. Daarnaast biedt de New Evoque slanke Matrix LED-koplampen die bijdragen aan het subtiele karakter van het front. Aan de achterzijde van de auto zorgt de zwarte accentlijst, waarin de signature LED-achterlichten zijn geïntegreerd, voor een gevoel van visuele breedte. De New Evoque biedt ook koperkleurige accenten aan de voorzijde, die voor het eerst werden geïntroduceerd op de Range Rover Velar, en die nu zijn uitgegroeid tot een signature-element voor Range Rovers.

KRACHTIG, EVOLUTIONAIR EN ONMISKENBAAR RANGE ROVER

‘Wanneer mensen de auto zien, wil ik allereerst dat ze vinden dat het een Evoque is, maar wel overduidelijk een New Evoque.’
— Gerry McGovern

Als spraakmakende evolutie van het huidige model, trekt de New Range Rover Evoque onmiskenbaar de aandacht met zijn markante houding, nog verfijndere uitstraling en algehele visuele robuustheid.

tbc

Kijk hier binnenkort weer voor het volgende verhaal, waarin wij u voorstellen aan het interieur van de New Evoque en aan het designteam dat verantwoordelijk is voor die creatie.

Word nu lid van de New Range Rover Evoque Circle en ontvang als een van de eersten het laatste nieuws.