Een gedurfde evolutie, helemaal anders dan elke andere Range Rover tot nog toe, maar nog altijd duidelijk herkenbaar als een Range Rover.

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR EN CHIEF CREATIVE OFFICER VAN LAND ROVER
OPVALLEND DESIGN

De Range Rover Evoque biedt u tal van mogelijkheden om uw wagen af te stemmen op uw persoonlijke stijl door te kiezen uit een brede waaier aan kleuren en opties. In combinatie met zijn eigentijdse design en unieke silhouet springt u er gegarandeerd uit in de stad.

MEER WETEN
UW LEVEN ONDER CONTROLE

InControl Touch Pro is de nieuwe generatie infotainmentsystemen van Land Rover en tilt de connectiviteit en entertainmentmogelijkheden van de Range Rover Evoque naar het allerhoogste niveau. Zoek een parkeerplaats, stream uw favoriete muziek en traceer zelfs een gestolen auto - InControl maakt uw leven eenvoudiger.

MEER WETEN
COMFORTABEL INTERIEUR

Leder met dubbele stiknaden en diverse afwerkingen in aluminium en houtfineer zijn beschikbaar om uw ideale ruimte te creëren. Een massagefunctie is als optie verkrijgbaar op de verwarmde en gekoelde zetels vooraan en bij de HSE en verder zorgt de verbeterde instelbare sfeerverlichting voor de juiste tint in het interieur.

MEER WETEN
MEER DAN ALLEEN EEN MOOI UITERLIJK

De Range Rover Evoque overwint de meest extreme terreinen en weersomstandigheden in het volste vertrouwen en biedt bovendien lagere CO2- en verbruikscijfers dankzij de E-capability-oplossing voor twee- en vierwielaangedreven modellen (2WD en 4WD).

MEER WETEN

DESIGN

EXTERIEURDESIGN

EXTERIEURDESIGN

BEKROOND DESIGN

De Range Rover Evoque is verkrijgbaar als Coupé, Vijfdeurs en Convertible. Het Coupé- en vijfdeursmodel bieden keuze uit zes uitvoeringen: Pure, SE, SE Dynamic, HSE, HSE Dynamic en Autobiography. De Convertible is verkrijgbaar als SE Dynamic en HSE Dynamic met een stoffen kap in Ebony met Z-vormig opvouwsysteem.

EXTERIEURDESIGN

EXTERIEURDESIGN

EVOQUE COUPÉ

Met zijn knappe lijnen is de Range Rover Evoque Coupé een krachtige interpretatie van hedendaags Brits design. Zijn atletische profiel, compromisloze contouren en opvallende accenten trekken gegarandeerd de aandacht.

EXTERIEURDESIGN

EXTERIEURDESIGN

VIJFDEURS EVOQUE

Het vijfdeursmodel combineert gebruiksgemak met het onmiddellijk herkenbare design van de Range Rover Evoque. Of u nu met familieleden of vrienden door de stad rijdt of een rustig lunchplekje in de vrije natuur opzoekt, de comfortabele zetels van deze wagen zorgen dat iedereen ontspannen en uitgerust op de bestemming aankomt.

/
RANGE ROVER EVOQUE
/

EXTERIEURDESIGN

EXTERIEURDESIGN

HET KLEURENPALET VAN DE EVOQUE

Van een rijke, diepe glans tot fonkelende metalen patina's: onze lakken gebruiken enkel de allerbeste pigmenttechnologieën. Stem uw wagen af op uw persoonlijke stijl door uw keuze te maken uit diverse kleuren, waaronder vier gloednieuwe hoogwaardige metaalkleuren: Silicon Silver, Farallon Black, Carpathian Grey en Aruba.

/
VEELZIJDIG INTERIEUR
/

INTERIEURDESIGN

INTERIEURDESIGN

COUPÉ EN VIJFDEURS

De kwaliteit van de materialen wordt in de verf gezet door de zuivere lijnen van de interieuroppervlakken. Personaliseer het interieur met uw favoriete texturen en kleurschema's in leder met dubbele stiknaden en sierelementen in aluminium of hout (waar beschikbaar), en laat het interieur baden in het daglicht met het panoramische dak.

INTERIEURDESIGN

INTERIEURDESIGN

CONVERTIBLE

De sensaties van een cabrio-SUV, prachtig ondersteund door de vier zitplaatsen in het interieur. De voorzetels beschikken over de recentste technologieën zoals een klimaatregeling om een echt ontspannen en comfortabel rijgedrag te verzekeren. De zuivere en architecturale lijnen worden aangevuld met hoogwaardige materialen doorheen de auto, zoals het standaard generfd leder op de SE Dynamic en het Oxford-leder op de HSE Dynamic.

/

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

INTERIEURSFEER
/

INTELLIGENTE TOEGANG

INTELLIGENTE TOEGANG

ELEKTRISCHE ACHTERKLEP MET BEWEGINGSSENSOR

De achterklep openen en sluiten wordt kinderspel dankzij de optionele elektrische achterklep met bewegingssensor. Zodra de afstandsbediening wordt gedetecteerd, kan de achterklep worden bediend door een schopbeweging te maken onder de achterbumper.

/

TECHNOLOGIE

TECHNOLOGIE
/
INNOVATIE

We waarderen onze motortechnologieën voortdurend op om de recentste innovaties zoals het intelligente stop-startsysteem te integreren. Daardoor daalde het verbruik met 5 tot 7 procent in vergelijking met de vorige motorgeneratie. We gebruiken ook lichte transmissies om de efficiëntie te verhogen en de CO2-emissies nog verder terug te dringen.

WEGPRESTATIES

De adaptieve snelheidsregelaar houdt tijdens langere ritten een constante snelheid aan en bewaart tegelijk een veilige afstand tot uw voorligger. Adaptive Dynamics garandeert het optimale evenwicht tussen comfort en controle terwijl Torque Vectoring voor een vloeiend en gecontroleerd bochtengedrag zorgt. Samen staan ze borg voor een geconnecteerd, zelfverzekerd rijgedrag.

TERREINCAPACITEITEN

Terreincapaciteiten zitten Land Rover in het bloed en zorgen ervoor dat u de moeilijkste terrein en omstandigheden met het grootste gemak overwint. Van Terrain Response tot Hill Descent Control: ons gamma intern ontwikkelde technologieën geeft u dezelfde gemoedsrust op het terrein als op de weg.

RIJHULPSYSTEMEN

Onze rijhulpsystemen helpen u bij het concentreren op de weg door de rijomstandigheden te volgen en op het gepaste moment in te grijpen. Zo waarschuwt de dodehoekwaarschuwing u voor naderende voertuigen aan beide zijden en informeert de verkeersbordenherkenning u door bepaalde verkeersborden weer te geven in het instrumentenbord zodat u sneller kunt reageren op beperkingen. De diverse parkeertechnologieën maken parkeermanoeuvres veel minder stresserend.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

Onze wagens beschikken over hypergeavanceerde verwarmings- en koelsystemen om u en uw passagiers een maximaal comfortpeil te bieden. Welk weer u ook tegenkomt, u rijdt steeds ontspannen en fris.

INFOTAINMENT

Uw smartphone en wagen bieden een waaier aan informatie en entertainment. Wanneer het 'Dual View'-scherm wordt besteld, kan het satellietnavigatiesysteem met 10"-aanraakscherm de route die gevolgd wordt, weergeven terwijl uw voorpassagier een dvd of tv-programma kijkt. InControl Apps verbindt uw smartphone op veilige wijze met het 10"-scherm van de wagen, terwijl het Meridian™-audiosysteem het interieur vult met uw muziek.

TECHNOLOGIE

Een adaptieve snelheidsregelaar voor ontspannen lange ritten, Adaptive Dynamics voor een optimale balans tussen dynamisch rijgedrag en rijcomfort, en Torque Vectoring voor een soepel en gecontroleerd weggedrag in de bochten. De Land Rover-technologieën dragen bij tot een verfijnde en evenwichtige rijervaring.

Disclaimer: Niet alle technologieën zijn verkrijgbaar voor elke wagen of op elke markt.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL (ATPC)

All-Terrain Progress Control (ATPC) is een uiterst geavanceerd systeem dat u in staat stelt om een constante snelheid aan te houden wanneer u met uw Range Rover Evoque in moeilijke omstandigheden rijdt. Op asfalt, grind, zand of sneeuw werkt ATPC zoals een snelheidsregelaar voor lage snelheden, en dat zowel in vooruit als achteruit.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Met het Terrain Response-systeem voelt uw Range Rover Evoque steeds trefzeker aan, ongeacht de omstandigheden. Het is standaard gemonteerd op vierwielaangedreven modellen en biedt de bestuurder keuze uit de standen (gras), grind en sneeuw, modder en sporen, en zand voor een optimale tractie en koetswerkbeheersing.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

TORQUE VECTORING

Zowel op de weg als op het terrein verbetert de koppelvectoring tijdens het remmen (Torque Vectoring by Braking) de wendbaarheid en stabiliteit van de Range Rover Evoque in de bochten. Het systeem herverdeelt het koppel voortdurend tussen alle wielen om de grip en het stuurgedrag te verbeteren.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline komt het rijgedrag ten goede, zowel op de weg als op het terrein. Door de aandrijving van de achterwielen los te koppelen wanneer ze niet nodig is en naadloos weer in te schakelen wanneer de omstandigheden het vereisen, reduceert het systeem de wrijvingsverliezen en dus het brandstofverbruik. Op het terrein kan het koppel naar elk wiel worden aangepast volgens de beschikbare grip.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ADAPTIVE DYNAMICS

De Range Rover Evoque toont zich erg capabel in de stad en bij alle weersomstandigheden. Het Adaptive Dynamics-systeem stelt de ophanging af met het oog op een meer dynamische rijervaring door de koetswerkbewegingen ten minste 1.000 keer per seconde te meten en onmiddellijk te reageren op de input van de bestuurder en de weg om zo een evenwichtig en vlak rijgedrag te verzekeren.

/
CAPACITEITEN
/

EXTREME TESTS

OPHANGING

Een Range Rover Evoque nog harder pushen dan wij hebben gedaan, zal moeilijk worden. Om zowel op de weg als op het terrein een ongeëvenaarde waaier aan capaciteiten te verzekeren hebben we de Range Rover Evoque blootgesteld aan het equivalent van tien jaar rijden op onze hypergeavanceerde testpiste.

WINDSNELHEID

In onze klimaatkamers kunnen we de meest uitdagende windomstandigheden creëren waaraan de Range Rover Evoque ooit zal worden blootgesteld. Niet enkel sneeuwstormen met snelheden tot 240 km/u, maar ook hoge omgevingstemperaturen en situaties waar de luchtstroom beperkt is. Enkel door alle systemen tot de limiet te testen, kunnen we echte betrouwbaarheid ontwikkelen.

HEET EN KOUD KLIMAAT

Zowel in reële omgevingen als in onze klimaatkamers bevriezen we onze wagens tot -40° en warmen we ze op tot 50°C. Basisfuncties en -systemen worden dan nauwkeurig onderzocht en bijgestuurd tot ze voldoen aan onze standaarden. Dus zelfs op de meest afgelegen bergen en woestijnen zijn comfort en connectiviteit nooit veraf.

OFFROAD

Van de ijzige vlakten in Arjeplog (Zweden) tot de meedogenloze woestijnen in Dubai: we zorgen ervoor dat onze legendarische terreincapaciteiten in het DNA van al onze wagens zitten. Prototypes worden ontwikkeld over een afstand van ongeveer 8.500 km aan de meest veeleisende offroad-trajecten.

PRESTATIES

MOTOREN
/
TRANSMISSIE
/

OPTIES EN ACCESSOIRES

Stem de Range Rover Evoque af op uw specifieke behoeften dankzij de stijlvolle en praktische accessoires die de robuustheid en veelzijdigheid ten goede komen en de personaliseringsmogelijkheden uitbreiden. Belangrijk om weten is dat deze accessoires op elk moment tijdens de levensduur van de wagen kunnen worden toegevoegd, niet alleen wanneer hij nieuw is.

RANGE ROVER EVOQUE

Kies de vijfdeurs voor een nog praktischer karakter

RANGE ROVER EVOQUE

Kies de Coupé voor een sportiever profiel zonder verlies van toegankelijkheid

RANGE ROVER EVOQUE

Kies het Convertible koetswerk voor een opvallende visuele uitstraling

Niet alle opties zijn beschikbaar op alle modellen. Contacteer uw Land Rover concessiehouder voor meer informatie.
Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.