TECHNOLOGIE

INNOVATIE

INGENIUM-MOTOR

Onze nieuwe motor werd ontworpen en ontwikkeld om moeiteloze prestaties te verenigen met een grotere efficiëntie en een ongeëvenaard raffinement. Deze motor is gemiddeld 20 kilogram lichter dan zijn voorganger en is verkrijgbaar met 150 of 180 pk, met twee- of vierwielaandrijving en met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een negentrapsautomaat. De interne wrijving werd met maar liefst 17 procent verlaagd in vergelijking met eerdere generaties van de motor en de service-intervallen van de 4x4-modellen werden opgetrokken van 25.000 naar 30.000 kilometer.

LICHTE OPHANGING

De veerpoten uit aluminium en lichte staalsoorten gebruiken een geavanceerde hydraulische aanslagtechnologie om te voorkomen dat geluiden van veeraanslagen de stilte in het interieur verstoren. Het systeem vlakt golven in het wegdek nagenoeg uit zodat u geen terugslag voelt in uw armen of in het chassis.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt het ideale evenwicht tussen comfort en controle. Daartoe meet het de bewegingen van de wagen ten minste 1.000 keer per seconde om de schokdempers naargelang uw input of de oneffenheden in de weg te laten variëren tussen zacht en stijf. Dat gebeurt nagenoeg onmiddellijk om rolbewegingen te minimaliseren en meer controle en een evenwichtig en vlak rijgedrag af te leveren. Het systeem detecteert zelfs terreinomstandigheden en past de sturing van de schokdempers daaraan aan.

TORQUE VECTORING BY BRAKING

Dit systeem verhoogt de wendbaarheid en stabiliteit in de bochten. Het controleert en balanceert voortdurend de koppelverdeling tussen alle wielen om de grip en het stuurgedrag zowel op de weg als op het terrein te verbeteren. Het systeem kan ook de ontdubbeling verhogen en onderstuur tegengaan door het binnenste achterwiel af te remmen en meer koppel naar het buitenste wiel te sturen om de stabiliteit te verbeteren.

NEGENTRAPSAUTOMAAT

De lichte en compacte negentrapsautomaat garandeert minimale verbruiks- en CO2-cijfers, alsook meer controle in situaties met beperkte grip. Of tijdens het slepen via de speciaal ontwikkelde ultrakorte eerste versnelling. De transmissie is uitermate robuust en vult de terreincapaciteiten van de wagen perfect aan terwijl hij een voorbeeldig niveau van raffinement en efficiëntie aan de dag legt.

ACTIVE DRIVELINE

Op de TD4-motor met 180 pk en de Si4-motor, is dit systeem van onschatbare waarde, zowel op de weg als op het terrein. In heel wat wegomstandigheden kan het de aandrijving van de achterwielen uitschakelen om zo het brandstofverbruik te beperken. Wanneer de ondergrond verandert of wanneer u hard accelereert, wordt het systeem naadloos en onmerkbaar weer ingeschakeld binnen de 300 milliseconden. Een specifiek display binnen het aanraakscherm toont gedetailleerde informatie, zodat u de controle altijd behoudt.

CAPACITEITEN

VIERWIELAANDRIJVING (4WD)

Voor de Range Rover Evoque met 2.0 TD4-dieselmotor (150 en 180 pk) of 2.0 Si4-benzinemotor is vierwielaandrijving standaard voorzien. Met zijn geïsoleerde subframes vooraan en achteraan, een stijf, zelfdragend koetswerk en technologieën zoals de intelligente vierwielaandrijving kunt u in het grootste vertrouwen terreinen verkennen.

ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC), dat bij erg lage snelheden (1,8 tot 30 km/u) actief is, helpt de bestuurder om een constante snelheid aan te houden in moeilijke omstandigheden, zodat hij zich kan concentreren op het sturen om zich een weg te banen tussen obstakels. Het systeem stelt u in staat om soepel en gelijkmatig te vertrekken, zelfs op een ondergrond met beperkte grip zoals ijs, sneeuw en nat gras.

TERRAIN RESPONSETM

Terrain ResponseTM tilt de terreincapaciteiten naar nieuwe hoogten. Dit systeem optimaliseert de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en chassissystemen om het rijgemak, het comfort en de tractie op elk terrein te verhogen. Kies gewoon de modus op maat van de omstandigheden: Algemeen, gras/grind/sneeuw, modder/sporen en zand. De wagen levert steeds een zelfzeker en geruststellend rijgedrag af.

HILL DESCENT CONTROL

De gepatenteerde afdalingsrem Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle vierwielaangedreven wagens van Land Rover. HDC helpt moeilijke hellingen op een gecontroleerde manier af te dalen door een constante snelheid aan te houden en de wielen afzonderlijk af te remmen. Het systeem werkt automatisch om de wagen te vertragen en een vaste snelheid aan te houden in functie van de geselecteerde versnelling en gaspedaalpositie.

WADE SENSING

Voor meer gemoedsrust bij het oversteken van een stroom, een wad of een overstroming. Wade Sensing meet de diepte van het water met sensoren onderin de buitenspiegels om realtime informatie te geven met betrekking tot de wagen. Die gegevens en de maximale doorwaaddiepte worden via het aanraakscherm weergegeven om u correct te informeren zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

GELEIDELIJKE REMDRUKVERMINDERING OP HELLINGEN

Dit systeem is te vergelijken met de vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Assist) en helpt te voorkomen dat de wagen te snel accelereert bij het afrijden van een helling. Wanneer de wagen stopt en weer vertrekt op een helling houdt het systeem de remmen nog even actief terwijl u vertrekt.

RIJHULPSYSTEMEN

FULL PARK ASSIST

Park Assist maakt parallel en haaks parkeren tot kinderspel door uw wagen in een geschikte parkeerplaats te sturen. Schakel gewoon de juiste versnelling in en regel uw snelheid met het rem- en gaspedaal. Dit systeem leidt u ook uit parkeerplaatsen waardoor manoeuvres nog eenvoudiger worden. Grafische weergaven en meldingen ondersteunen het proces.

OMGEVINGSCAMERASYSTEEM

Voor een bijna 360°-zicht gebruikt het omgevingscamerasysteem camera's aan alle kanten van de wagen. Het vereenvoudigt parkeermanoeuvres en is ideaal voor complexere rijtaken zoals het slepen van een boot- of paardentrailer. De indrukwekkende technologie kan niet alleen verschillende gezichtspunten gelijktijdig weergeven, maar ook inzoomen en pannen, waardoor hindernissen en hoeken die u normaal niet kunt zien, wel zichtbaar worden.

DODEHOEKMONITOR

De dodehoekmonitor waarschuwt u met een pictogram in de overeenkomstige buitenspiegel wanneer er voertuigen in uw dode hoek rijden of deze snel naderen. Reverse Traffic Detection waarschuwt u bij het achteruit rijden met visuele en auditieve signalen voor voertuigen die langs beide kanten naderen en mogelijk een gevaar kunnen vormen. Zo weet u steeds wat er zich achter u bevindt, zelfs al ziet u niets.

LANE KEEP ASSIST EN WAAKZAAMHEIDSASSISTENT

De Lane Keep Assist merkt wanneer uw wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en stuurt de wagen beheerst terug. De Waakzaamheidsassistent (Driver Condition Monitor) weet wanneer u te vermoeid geraakt om te blijven rijden en waarschuwt u als het tijd is voor een pauze.

ADAPTIEVE SNELHEIDSREGELAAR

Wanneer u tegen kruissnelheid over de snelweg rijdt of in langzaam verkeer rijdt, helpt dit systeem u om een veilige afstand aan te houden ten opzichte van uw voorligger, ook wanneer deze vertraagt of stopt. Wanneer uw voorligger weer versnelt, volgt uw Range Rover Evoque.

VERKEERSBORDENHERKENNING

De verkeersbordenherkenning informeert u permanent over bepaalde verkeersborden en geeft ze weer in een scherm op het instrumentenbord of via het eventuele Head-Up Display. Dit optionele systeem detecteert verkeersborden met snelheidslimieten (waaronder variabele snelheidsbeperkingen boven de weg) en verkeersborden met extra informatie zoals een lagere toegelaten snelheid bij regen.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

ELEKTRISCH BEDIENDE ACHTERKLEP

Met deze functie kunt u de kofferklep van buiten de wagen openen en sluiten zonder de wagen aan te raken of de intelligente sleutel te gebruiken. Wanneer de intelligente sleutel wordt gedetecteerd, kan de achterklep worden bediend met voetbewegingen onder de wagen, die worden geregistreerd door sensoren aan beide kanten van de achterklep.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. De universele zender kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze thuis- of kantoorsystemen te bedienen (garagepoort, automatisch hek of veiligheidsverlichting). Afstandsbediening verloren? Geen probleem...

INSTELBARE SFEERVERLICHTING

Met deze functie kunt u de kleur en schakering van de interieurverlichting aanpassen om de sfeer af te stemmen op uw humeur. Er zijn in het totaal tien kleuren, van Ice White tot Racing Red.

KLIMAATREGELING

Het systeem omvat een luchtsensor die de vochtigheid, het vervuilingsniveau en extreme weersomstandigheden meet. En dankzij de verluchtingsroosters doorheen het interieur kunt u de interieurtemperatuur naar wens aanpassen. Waar uw passagiers ook zitten, ze genieten steeds van een hoogstaand comfort.

INFOTAINMENT

MERIDIANTM DIGITAAL AUDIOSYSTEEM

Land Rover is een partnerschap aangegaan met Meridian, een wereldmarktleider in hoogwaardige audiotechnologie en digitale klankverwerking, om geavanceerde audiosystemen te ontwikkelen voor de Range Rover Evoque. Het 825 watt sterke Meridian digitaal audiosysteem van de Coupé en vijfdeurs telt zestien luidsprekers en een tweekanaals-subwoofer. In de Convertiblemodellen is het Meridian digitaal audiosysteem 660 watt sterk en telt het twaalf luidsprekers en een tweekanaals-subwoofer. Beide systemen leveren in het hele interieur kristalheldere hoge tonen en rijke, diepe bassen. U hoort de muziek die u wilt horen.

INCONTROL TOUCH PRO

De geavanceerde hard- en software van InControl Touch Pro tilt de connectiviteit en het entertainment van de Range Rover Evoque naar het allerhoogste niveau. InControl Touch Pro is het meest gesofistikeerde multimediasysteem dat Land Rover ooit heeft aangeboden. Het responsieve 10"-aanraakscherm ondersteunt veeg- en knijpbewegingen en garandeert onze allerbeste audiovisuele ervaring ooit. Om die ervaring nog te verrijken, zijn er ook volledig personaliseerbare startschermen en een natuurlijke spraakcontrole.

DUAL VIEW

Via de dubbele beeldtechnologie 'Dual View' kunnen de bestuurder en passagier compleet verschillende inhoud bekijken op het 10"-aanraakscherm. Zo kan de bestuurder het navigatiesysteem gebruiken terwijl de passagier naast hem een dvd of tv-programma bekijkt. Een draadloze, digitale Whitefire®-hoofdtelefoonset is inbegrepen.

INCONTROL CONNECT EN CONNECT PRO

Deze bijkomende technologiebundels tillen de connectiviteit en het gebruiksgemak van uw wagen naar een nog hoger niveau. Remote Premium en InControl Apps verbeteren uw ervaring via compatibele smartphone-apps en via het 10”-aanraakscherm waarmee u de Range Rover Evoque kunt controleren en ermee kunt communiceren. Met de wifi-hotspot en de InControl Pro Services blijft u steeds verbonden met de buitenwereld. Zaken of plezier? Uw leven wordt een stuk eenvoudiger.

SPOTIFY VOOR INCONTROL APPS

De Spotify-app voor InControl Apps is beschikbaar met onze uitgebreide Connectivity-pakketten, InControl Connect en Connect Pro. Dankzij de app kunt u onderweg genieten van een bibliotheek met meer dan 30 miljoen nummers. Deze app is ontworpen en ontwikkeld door Land Rover in samenwerking met Spotify en is speciaal geoptimaliseerd voor het touchscreen in uw Range Rover Evoque – de app is net zo eenvoudig en prettig in gebruik als de Spotify-smartphone-app. U kunt zoeken op en bladeren door nummers, stations en aanbevelingen, afspeellijsten aanmaken en genieten van volledige toegang tot uw bibliotheek met offline nummers.

BEKIJK INCONTROL APPS
INCONTROL PRO SERVICES

Als onderdeel van het InControl Connect Pro Pack optimaliseren de InControl Pro Services de infotainmentmogelijkheden om een nog rijkere en meer geconnecteerde ervaring af te leveren. Het systeem bestaat uit een wifi-hotspot en dataverbinding om realtime verkeersupdates, straatafbeeldingen en online opzoekingen mogelijk te maken en de prestaties van het InControl Touch Pro-systeem nog te versterken.

/
/

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motorisatie. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover concessiehouder voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

Niet alle technologieën en voorzieningen zijn verkrijgbaar voor elke wagen of op elke markt. Bepaalde functies zijn enkel als optie verkrijgbaar en de uitrusting varieert van model tot model. Raadpleeg uw Land Rover-concessiehouder voor meer informatie.
*WhiteFire is een geregistreerd handelsmerk van Unwired Technology LLC. Elk gebruik ervan door Land Rover gebeurt onder licentie.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.