Hij ziet er spectaculair uit. Hij heeft de kracht. Hij is een wagen waarmee je meteen wilt gaan rijden.

Gerry McGovern Design Director van Land Rover
IN DE EERSTE PLAATS EEN 'DRIVER'S CAR'

Neem plaats in de bestuurderszetel van de Range Rover Sport en één ding is meteen duidelijk: dit is een auto die werd gemaakt om te rijden.

KARAKTERISTIEK EN SPECTACULAIR SILHOUET

Van de krachtige lijnen over het zwevende dak tot de scherpe hoek van de voorruit, alles aan het design van de Range Rover Sport werd naar een nog hoger niveau getild.

OP DE BESTUURDER GERICHTE COCKPIT

Alle knoppen en hendels in de cockpit hebben een ergonomische vormgeving die de rijervaring intuïtief en meeslepend maakt.

TOONAANGEVEND IN ZIJN KLASSE OP EN NAAST DE WEG

De Range Rover Sport combineert schitterende prestaties op de verharde weg met de knowhow van Land Rover op het terrein.

PRESTATIES

PRESTATIES

HYBRIDE MET VOORTREFFELIJKE PRESTATIES

De Range Rover Sport Hybrid werd net als elke Land Rover aan de zwaarste tests onderworpen, op het terrein en in de extreemste omstandigheden. Het rijgedrag behoudt al zijn alertheid, maar de hybride technologie zorgt voor een indrukwekkend hogere brandstofefficiëntie. En innoverende techniek maakt de energiestroom tussen batterij en verbrandingsmotor naadloos.

PRESTATIES

PRESTATIES

ONGEËVENAARDE PRESTATIES

De Range Rover Sport racete naar de eindstreep op de top van de 4.298 meter hoge Pikes Peak in de Amerikaanse staat Colorado en vestigde een wereldrecord bij de productiewagens. Dankzij onder meer zijn lichtgewicht aluminium koetswerk en het specifieke rijprogramma "Dynamic" van het Terrain Response® 2 is hij de snelste, wendbaarste en alertste Land Rover ooit.

PRESTATIES

PRESTATIES

MET VERTROUWEN EN BEHEERST DOOR BOCHTEN

Torque Vectoring garandeert een alerter rijgedrag in zelfs de scherpste bochten. Het systeem verdeelt met behulp van het elektronische differentieel en het remsysteem van de wagen in bochten het motorkoppel continu evenwichtig over de vier wielen, met een betere grip, een preciezer stuur en minder onderstuur als resultaat, terwijl eenzelfde rijsnelheid kan worden aangehouden.

PRESTATIES

PRESTATIES

PERFECT IN BALANS

De continu adaptieve Adaptive Dynamics-ophanging controleert minstens 500 keer per seconde de bewegingen van de wagen en reageert nagenoeg ogenblikkelijk op de input van de bestuurder of de weg om de controle over de wagen te vergroten en rolneigingen tegen te gaan, wat een beheerster rijgedrag oplevert. Het systeem detecteert ook terreinomstandigheden en past de sturing van de schokdempers daaraan aan.

PRESTATIES

PRESTATIES

DYNAMISCH RIJGEDRAG OP EN NAAST DE WEG

De Range Rover Sport is voorzien van een geavanceerde elektronische luchtvering op de vier wielen, die zorgt voor een zeer hoog comfort en sterke prestaties zowel op de verharde weg als op het terrein. De luchtvering schakelt automatisch over tussen twee rijhoogtes wanneer de off-roadstand is ingeschakeld.

/

CAPACITEITEN

TOONAANGEVENDE CAPACITEITEN

De Range Rover Sport bouwt voort op de ongeëvenaarde capaciteiten van Land Rover. Hij voelt zich net zo thuis in de stad als kilometers ver van de bewoonde wereld.

4X4-KNOWHOW

Het nieuwste Terrain Response® 2 van de Range Rover Sport selecteert de optimale instellingen in functie van de omstandigheden, voor ongeëvenaarde prestaties op de verharde weg en op het terrein.

EXTREME TESTS

Extreme tests op het onherbergzaamste terrein en in barre en verschroeiende temperaturen hebben een wagen opgeleverd die zelfs in de lastigste omstandigheden er blijft voor gaan.

ZELFVERZEKERD EN BEHEERST

De karakteristieke, permanente en intelligente vierwielaandrijving van de Range Rover Sport, met selecteerbare hoge en lage verhoudingen, biedt optimale prestaties, zowel op de verharde weg als op het terrein.

DESIGN

DESIGN

NAAR EEN NOG HOGER NIVEAU

De Range Rover Sport werd zonder compromissen vormgegeven en technisch ontwikkeld door Land Rover in het Verenigd Koninkrijk. Zijn schitterende proporties vertalen zich in een gespierde en eigentijdse look. De zachte rondingen en gesculpteerde hoeken geven de grote precisie aan van het design en maken hem onmiddellijk herkenbaar als een Land Rover.

DESIGN

DESIGN

TECHNISCH ONTWIKKELD OM OPTIMAAL TE PRESTEREN

De Range Rover Sport is de meest wendbare, dynamische en alerte Land Rover ooit. Zijn vloeiende lijnen, zijn opvallende silhouet en zijn immense présence geven uitdrukking aan de energie en het eigentijdse karakter van de wagen. De volledig van aluminium gemaakte koetswerkstructuur vermindert zijn gewicht, maakt hem wendbaarder en verhoogt de veiligheid.

DESIGN

DESIGN

DE CONTROLE IN UW HANDEN

Overal in de cockpit werd de hoek van de bedieningselementen gekozen en de lay-out ervan vereenvoudigd om intuïtief en zonder afleiding te kunnen rijden. De hoge sportieve rijhouding geeft u een geruststellend uitzicht op de weg en daardoor een ultiem gevoel van vertrouwen en controle.

DESIGN

DESIGN

EEN COMFORTABEL INTERIEUR

Het eigentijdse interieur van de Range Rover Sport werd minutieus afgestemd op het sportieve karakter van de wagen. Schitterende details, krachtige, elegante lijnen en zuivere oppervlakken gaan hand in hand met een luxueuze, zacht aanvoelende afwerking. Materialen van de allerhoogste kwaliteit en een in elk opzicht doorgedreven aandacht voor het detail geven mee vorm aan de comfortabele en tegelijk doelgerichte omgeving.

/

SPECIFICATIES IN HET KORT

MAXIMALE LENGTE

4850mm

Breedte: 2.220 mm; hoogte: 1.817 mm met het panoramische schuifdak open. Met ingeklapte spiegels is de wagen 147 mm smaller.

KOFFERRUIMTE

1761liter

Met de achterzetels neergeklapt. Ruime koffer geschikt voor omvangrijkere spullen zoals bagage en sportuitrusting.

BRANDSTOFVERBRUIK (GECOMBINEERD)

6,9l/100km

Met de TDV6 3.0 liter dieselmotor.

BODEMVRIJHEID

278mm

Off-roadrijhoogte. Doorwaaddiepte: 850 mm. Zelfs op het ruigste terrein is er ruimte om te manoeuvreren.

OPTIES & ACCESSOIRES

Niet alle getoonde uitrustingskenmerken zijn beschikbaar op alle versies van de Range Rover Sport.

INTERIEUR

Diverse afwerkingen en bijzondere details om uw eigen persoonlijke ruimte te creëren.

EXTERIEUR

Stem uw wagen af op uw persoonlijke stijl met een ruim gamma kleuren en keuzemogelijkheden.

PACKS

Een assortiment opties om uw wagen nog sterker te personaliseren.

TECHNOLOGIE EN BEVEILIGING

Tal van intuïtieve technologieën binnen het bereik van uw vingertoppen.

ENTERTAINMENT

Laat u entertainen.

ACCESSOIRES

Haal het maximum uit elke dag.

ONTDEK HOE U UW WAGEN HELEMAAL DE UWE KUNT MAKEN

Selecteer opties voor uw wagen wanneer u hem bestelt, en kies gelijk wanneer nog voor accessoires van Land Rover volgens uw levensstijl en behoeften.

TERUG

UW MODEL KIEZEN

RANGE ROVER SPORT

Kies uw versie

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.