UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

RANGE ROVER SPORT

DE MEEST DYNAMISCHE RANGE ROVER

DESIGN

KOETSWERKDESIGN

De Range Rover Sport is ontworpen om indruk te maken. De lagere, sportievere houding wordt geaccentueerd door de nieuwe bumpers achteraan met geïntegreerde uitlaateindstukken, waarbij de markante, moderne uitstraling wordt versterkt door de in de flanken doorlopende koplampen en achterlichten met LED-technologie, inclusief richtingaanwijzers met animatie.

SFEERVERLICHTING

Uiterst comfortabel. Uitzonderlijk functioneel. Het strakke en moderne design van het interieur is aangevuld met een verder uitgebreide sfeerverlichting en de toevoeging van Touch Pro Duo.

ZITPLAATSEN

Of u nu houdt van eenvoud of stijlvolle contrasten, de zetelbekleding van uw keuze geeft de Range Rover Sport een perfecte uitstraling, elke keer dat u instapt. U kunt kiezen uit vier soorten leder - waaronder Windsor en Semi-aniline - die beschikbaar zijn in acht verschillende kleurenthema's. Deze zijn beschikbaar in één- of tweekleurige versie, of tweekleurige versie in combinatie met suède.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Dit systeem zorgt voor de perfecte balans tussen comfort en controle door de afstemming van de schokdempers continu aan te passen. Adaptive Dynamics evalueert de bewegingen van de auto tot wel 500 keer per seconde. Het reageert zowel op de commando's van de bestuurder als op de rijomstandigheden en zorgt zo voor een comfortabel en beheerst rijgedrag.

SPORTSHIFT SELECTOR

De ruime cockpit stelt de bestuurder centraal. De Sports Command Driving Position draagt bij aan een zelfverzekerder rijgedrag. De bedieningselementen zijn intuïtief te bedienen en omvatten onder meer de SportShift Selector transmissiekeuzehendel, waarmee handmatig kan worden geschakeld, en de schakelhendels aan het stuurwiel.

CONFIGURABLE DYNAMICS

Configurable Dynamics biedt een keuze uit extra raffinement en comfort of prestaties. U kunt de gasklepparameters, de transmissieschakelpunten, de besturing en de wielophanging van de auto afstemmen op uw rijvoorkeuren.

TECHNOLOGIE

LED-KOPLAMPEN

Pixel-laser LED-koplampen met LED-signature dagrijverlichting zijn de ultieme koplampoptie, met lasertechnologie die een vijf keer grotere lichtopbrengst biedt dan standaard LED-lampen. Het systeem, dat in werking treedt vanaf een snelheid van 80 km/h en wanneer geen andere externe verlichting wordt gedetecteerd, biedt helder zicht tot meer dan een halve kilometer voor de auto.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Rijden op de snelweg en in omstandigheden met druk verkeer was nog nooit zo comfortabel. Adaptive Cruise Control met actieve stuurassistentie Steering Assist kan subtiel ingrijpen. Het systeem ondersteunt de bestuurder bij het sturen, accelereren en remmen, door de auto in het midden van de rijstrook te houden en tegelijkertijd een ingestelde afstand aan te houden tot een voorligger.

HEAD-UP DISPLAY

Head-Up Display projecteert belangrijke informatie over uw rit op de voorruit, zoals snelheid, geselecteerde versnelling en navigatie-instructies. Het systeem biedt kleurenafbeeldingen met hoge resolutie, waardoor u gemakkelijk alle informatie kunt zien.

 • INFOTAINMENT

  Het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem biedt de meest intuïtieve en geavanceerde, geïntegreerde technologieën waarmee een schat aan informatie en entertainment wordt geboden, zodat u het meeste uit uw reis kunt halen.

 • INNOVATIE

  Het gamma geraffineerde en zuinige motoren van de Range Rover Sport levert krachtige prestaties. Maak een keuze uit geavanceerde benzine- en dieselmotoren of selecteer de nieuwe plug-in hybride aandrijving (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle), onze meest innovatieve aandrijflijn tot nu toe.

 • PRESTATIES OP DE WEG

  Exceptionele grip en superieur stuurgedrag bevestigen dat de Range Rover Sport onze meest dynamische SUV is. Diverse zorgvuldig ontwikkelde technologieën zorgen voor een opwindend rijgedrag, ongeacht de wegcondities en overige omstandigheden.

 • OFF-ROAD CAPACITEITEN

  Een combinatie van All Wheel Drive systemen en unieke, innovatieve all-terrain-technologieën verschaft de Range Rover Sport zijn uitstekende off-road capaciteiten.

 • RIJHULPSYSTEMEN

  Van manoeuvreren in de stad tot het bieden van extra veiligheid voor u en uw passagiers, is er een groot aantal innovatieve technologieën beschikbaar, standaard of als optie. Elke technologie is ontworpen om uw rit zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken.

 • COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

  De Range Rover Sport biedt bestuurder en passagiers het allerhoogste comfort. Het eigentijdse interieur is zorgvuldig ontworpen en biedt voorzetels die het lichaam nog beter ondersteunen. Deze kunnen bovendien worden besteld met bekleding in Semi-aniline leder (optie).

VEELZIJDIGHEID

AUTOMATISCH GEREGELDE INSTAPHOOGTE

Automatic Access Height biedt extra gebruiksgemak via de elektronisch gestuurde luchtvering door de auto automatisch 50 mm te laten zakken bij het tot stilstand komen, zodat bestuurder en passagiers gemakkelijker kunnen in- en uitstappen.

5+2 ZETELCONFIGURATIE

De optionele 5+2-zits interieurconfiguratie biedt de mogelijkheid om in totaal zeven personen te kunnen vervoeren. Daarbij zijn twee uitklapbare zitplaatsen opgeborgen onder de vloer van de bagageruimte. Dit gaat niet ten koste van de bagageruimte en bovendien kan de tweede zitrij over 100 mm in lengterichting worden versteld voor gemakkelijke toegang.

INTELLIGENTE OPBERGRUIMTE

Om uw interieur opgeruimd te houden, is gezorgd voor meer opbergruimte, waaronder een vak voor smartphones. En de optionele koelfunctie voor het opbergvak in de middenconsole biedt plaats aan vier 500 ml-flesjes en kan deze op een temperatuur van 5°C houden.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

ELEKTRISCH BEDIENDE ZONWERING

Om te voorkomen dat het te warm wordt in het interieur en om de airconditioning zo min mogelijk te belasten, wordt de zonwering automatisch gesloten wanneer de inzittenden zijn uitgestapt en de portieren zijn vergrendeld. De elektrisch bediende zonwering kan tevens eenvoudig worden bediend met knoppen in de hemelconsole.

CAPACITEITEN

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Voor het instellen en aanhouden van een constante snelheid onder veeleisende omstandigheden, zoals rijden over modder, nat gras, ijs, sneeuw en onverharde wegen. All Terrain Progress Control (ATPC) werkt tussen 1,8 km/h en 30 km/h, zodat u zich volledig kunt concentreren op het sturen en het vinden van uw weg over moeilijke ondergrond.

DOORWAADDIEPTE

De Range Rover Sport is berekend op een maximum doorwaaddiepte van 850 mm. Onze optionele Wade Sensing-functie gebruikt sensoren in de buitenspiegels die u informeren wanneer de waterdiepte de maximum doorwaaddiepte van de auto nadert. Dit systeem biedt real-time informatie en is vooral handig bij rijden in het donker.

TERRAIN RESPONSE

Ons unieke Terrain Response-systeem stemt de motor, transmissie, differentiëlen en onderstelregelsystemen af op de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Terrain Response 2 (optie) tilt de bekroonde capaciteiten van het systeem naar een nog hoger niveau en selecteert automatisch de meest geschikte instelling. Het systeem omvat tevens het programma Rotsen/Kruip.

DUURZAAMHEID

 • EFFICIËNTIE

  De motoren van de Range Rover Sport maken gebruik van verschillende technologieën om de CO2-emissies te reduceren, zoals het geavanceerde, intelligente Stop/Start-systeem. Dit systeem schakelt de motor uit wanneer de auto tot stilstand komt. De motor start weer direct wanneer u uw voet van het rempedaal neemt. Dit reduceert het brandstofverbruik met 5 tot 7 procent. De extra Eco-modus maakt gebruik van speciale software om te zorgen dat de auto efficiënter en zuiniger rijdt.

 • ALUMINIUM ARCHITECTUUR

  De aluminium carrosserieconstructie van de Range Rover Sport bevat gerecycleerd materiaal. Dit resulteert in gewichtsbesparing, lager brandstofverbruik, minder emissies en hogere prestaties.

 • LIFE CYCLE-FILOSOFIE

  Als milieubewuste onderneming streven wij naar het produceren van auto’s waarin meer duurzame materialen worden verwerkt, die minder productie-afval produceren en die minder grond- en brandstoffen gebruiken. Daarom is de Range Rover Sport zodanig ontworpen dat hij voor 85 procent recycleerbaar is en voor 95 procent kan worden teruggewonnen. Wij investeren in state-of-the-art fabrieken waarin wij onze auto's nóg efficiënter kunnen bouwen, met een lager water- en energieverbruik, minder afval en lagere CO2-emissies.

VEILIGHEIDSFUNCTIES

 • ISOFIX

  ISOFIX-bevestigingspunten in de achterbank maken installeren van kinderzitjes heel eenvoudig. Ze zorgen tevens voor een stevige verbinding tussen het kinderzitje en de auto voor nog grotere veiligheid.

 • AIRBAGS

  De Range Rover Sport is uitgerust met een uitgebreid airbagsysteem voor bestuurder en passagiers, waarbij de airbags alle inzittenden een uitstekende bescherming bieden.

 • VEILIGHEIDSGORDELS

  Gordelspanners zorgen voor extra bescherming en beperken bij een frontale botsing de voorwaartse beweging van de inzittenden.

 • LED-KOPLAMPEN

  De Range Rover Sport is standaard uitgerust met LED-koplampen en -achterlichten. LED-koplampen en -achterlichten zijn ontworpen om een autoleven lang mee te gaan en deze gebruiken minder energie.

 • SPORTIEVE VERHOOGDE BESTUURDERSPOSITIE

  De Command Driving Position van de Range Rover Sport draagt bij aan een meer zelfverzekerde en betrokken rijbeleving. De hogere zitpositie zorgt voor een beter zicht en vergroot zo de veiligheid.

 • EMERGENCY BRAKE ASSIST (EBA)

  Emergency Brake Assist voelt wanneer u het rempedaal snel, maar niet krachtig genoeg intrapt voor maximale remprestaties. Het verhoogt daarom de remdruk via de ABS-pomp, om ervoor te zorgen dat u sneller stopt.

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer details of configureer uw auto online.

We gebruiken YouTube-video's op onze website. 0m deze video's te bekijken, moet u de cookies accepteren die YouTube op uw toestel plaatst. Deze worden door Land Rover geklasseerd als niet-essentiële functionele cookies.
 • FUNCTIONELE COOKIES