DESIGN

/
/
/

PRESTATIES

/
/
/

TECHNOLOGIE

/
/
/
INFOTAINMENT

Het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem biedt de meest intuïtieve en geavanceerde, geïntegreerde technologieën waarmee een schat aan informatie en entertainment wordt geboden, zodat u het meeste uit uw reis kunt halen.

INNOVATIE

Het gamma geraffineerde en zuinige motoren van de Range Rover Sport levert krachtige prestaties. Maak een keuze uit geavanceerde benzine- en dieselmotoren of selecteer de nieuwe plug-in hybride aandrijving (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle), onze meest innovatieve aandrijflijn tot nu toe.

PRESTATIES OP DE WEG

Exceptionele grip en superieur stuurgedrag bevestigen dat de Range Rover Sport onze meest dynamische SUV is. Diverse zorgvuldig ontwikkelde technologieën zorgen voor een opwindend rijgedrag, ongeacht de wegcondities en overige omstandigheden.

OFF-ROAD CAPACITEITEN

Een combinatie van All Wheel Drive systemen en unieke, innovatieve all-terrain-technologieën verschaft de Range Rover Sport zijn uitstekende off-road capaciteiten.

RIJHULPSYSTEMEN

Van manoeuvreren in de stad tot het bieden van extra veiligheid voor u en uw passagiers, is er een groot aantal innovatieve technologieën beschikbaar, standaard of als optie. Elke technologie is ontworpen om uw rit zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

De Range Rover Sport biedt bestuurder en passagiers het allerhoogste comfort. Het eigentijdse interieur is zorgvuldig ontworpen en biedt voorzetels die het lichaam nog beter ondersteunen. Deze kunnen bovendien worden besteld met bekleding in Semi-aniline leder (optie).

VEELZIJDIGHEID

/
/
/

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

/
/
/

CAPACITEITEN

/
/
/

DUURZAAMHEID

EFFICIËNTIE

De motoren van de Range Rover Sport maken gebruik van verschillende technologieën om de CO₂-emissies te reduceren, zoals het geavanceerde, intelligente Stop/Start-systeem. Dit systeem schakelt de motor uit wanneer de auto tot stilstand komt. De motor start weer direct wanneer u uw voet van het rempedaal neemt. Dit reduceert het brandstofverbruik met 5 tot 7 procent. De extra Eco-modus maakt gebruik van speciale software om te zorgen dat de auto efficiënter en zuiniger rijdt.

ALUMINIUM ARCHITECTUUR

De aluminium carrosserieconstructie van de Range Rover Sport bevat gerecycleerd materiaal. Dit resulteert in gewichtsbesparing, lager brandstofverbruik, minder emissies en hogere prestaties.

LIFE CYCLE-FILOSOFIE

Als milieubewuste onderneming streven wij naar het produceren van auto’s waarin meer duurzame materialen worden verwerkt, die minder productie-afval produceren en die minder grond- en brandstoffen gebruiken. Daarom is de Range Rover Sport zodanig ontworpen dat hij voor 85 procent recycleerbaar is en voor 95 procent kan worden teruggewonnen. Wij investeren in state-of-the-art fabrieken waarin wij onze auto's nóg efficiënter kunnen bouwen, met een lager water- en energieverbruik, minder afval en lagere CO₂-emissies.

VEILIGHEIDSFUNCTIES

ISOFIX

ISOFIX-bevestigingspunten in de achterbank maken installeren van kinderzitjes heel eenvoudig. Ze zorgen tevens voor een stevige verbinding tussen het kinderzitje en de auto voor nog grotere veiligheid.

AIRBAGS

De Range Rover Sport is uitgerust met een uitgebreid airbagsysteem voor bestuurder en passagiers, waarbij de airbags alle inzittenden een uitstekende bescherming bieden.

VEILIGHEIDSGORDELS

Gordelspanners zorgen voor extra bescherming en beperken bij een frontale botsing de voorwaartse beweging van de inzittenden.

LED-KOPLAMPEN

De Range Rover Sport is standaard uitgerust met LED-koplampen en -achterlichten. LED-koplampen en -achterlichten zijn ontworpen om een autoleven lang mee te gaan en deze gebruiken minder energie.

SPORTIEVE VERHOOGDE BESTUURDERSPOSITIE

De Command Driving Position van de Range Rover Sport draagt bij aan een meer zelfverzekerde en betrokken rijbeleving. De hogere zitpositie zorgt voor een beter zicht en vergroot zo de veiligheid.

EMERGENCY BRAKE ASSIST (EBA)

Emergency Brake Assist voelt wanneer u het rempedaal snel, maar niet krachtig genoeg intrapt voor maximale remprestaties. Het verhoogt daarom de remdruk via de ABS-pomp, om ervoor te zorgen dat u sneller stopt.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.