De Range Rover Sport SVR is beslist de meest capabele performance SUV ter wereld.

JOHN EDWARDS MANAGING DIRECTOR, LAND ROVER SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

PRESTATIES

PRESTATIES

GEMAAKT VOOR SENSATIES

De Range Rover Sport SVR werd vormgegeven en technisch ontwikkeld door Special Vehicle Operations, het centre of excellence van Land Rover voor wagens op maat, luxueuze uitvoeringen en ultrasportieve modellen, en levert toonaangevende prestaties zowel op het terrein als op de verharde weg. De SVR heeft een stevige, stijve structuur met het volledig van aluminium gemaakte zelfdragende koetswerk en de lichtgewicht architectuur van Land Rover als solide basis. De SVR is zelfverzekerd en uitgebalanceerd. Rijden is wat hij wil. Iets wat de vormgeving meteen al aangeeft, met een gespierd, breedgeschouderd postuur dat perfect aansluit bij de sterkere prestaties en wendbaarheid.

PRESTATIES

PRESTATIES

ADEMBENEMENDE PRESTATIES

De Range Rover Sport SVR accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 4,7 seconden. Zijn 5.0 liter V8-benzinemotor met compressor ontwikkelt 550 pk en een koppel van 680 Nm. De verbluffende vermogensboost is het resultaat van een nieuwe afstelling van de motor en de motorsturing waardoor de maximale voedingsdruk van de compressor kon worden verhoogd. De ultragevanceerde achtversnellingsbak, die scherper en sneller schakelt, maakt de link tussen bestuurder en wagen nog directer. Geen enkele andere Land Rover is sneller of voelt zich beter thuis op de Autobahn.

/

MOTOR IN HET KORT

Motor Acceleratie 0-100 km/u  (s) 
Topsnelheid (km/u) Max. koppel (Nm) In de stad (l/100 km)
Buiten de stad (l/100 km)
Gecombineerd (l/100 km)
Gecombineerde CO2-uitstoot (g/km)

V8 AUTOMAAT (4WD) 5.0 liter benzine met compressor (550 pk) en Stop/Start-systeemCONFIGUREREN

4,7 260 680 18,3 9,9 13,0 298

EXTERIEUR

EXTERIEUR

ATLETISCH VORMGEGEVEN

De SVR tilt het design van de Range Rover Sport naar een nog hoger niveau. Strakke lijnen en een naar achteren aflopend dak geven de wagen een schitterende présence op de weg. Bijzondere kenmerken zoals de 21" velgen met vijf gesplitste spaken en de specifieke zijroosters, het radiatorrooster en het SVR-logo onderstrepen zijn krachtige, sportieve temperament. Het spitser toelopende koetswerk, de brede sporen en de korte overhang bezorgen hem een gespierd postuur. Het karakteristieke exterieur met zachte welvingen, typerende koplampen en gesculpteerde hoeken wordt extra in de verf gezet met accenten zoals de blauwe remklauwen van Brembo™.

/

INTERIEUR

INTERIEUR

VORMGEGEVEN RONDOM U

De eigentijdse interieurruimte van de Range Rover Sport SVR werd vormgegeven rond de bestuurder. Neem plaats achter het stuur en ervaar meteen hoe alles goed bereikbaar is en de wijzerplaten in het natuurlijke gezichtsveld zitten. De 16-voudig elektrisch verstelbare sportzetels bekleed met het zachtste Oxford-leder – en een geheugenfunctie en bovenaan op het zijkussen in reliëf een SVR-logo – houden u stevig op uw plaats. De als optie beschikbare interieurafwerkingen creëren een ambiance van natuurlijke stijl en verfijning.

INTERIEUR

INTERIEUR

DE MERIDIAN-ERVARING

Land Rover werkt samen met Meridian®, wereldwijd een van de leiders op het vlak van audiotechnologie en digitale geluidsverwerking, voor de ontwikkeling van geavanceerde audiosystemen voor de Range Rover Sport SVR. Het 825 W sterke audiosysteem van Meridian® omvat een 16-kanaals versterker en 19 luidsprekers. Het geeft geluid subliem weer dankzij onder meer de Meridian Trifield* 3D-technologie, die door een preciezere sturing van de surround- en zijdelingse kanalen en extra signalen voor de tweeters voor alle inzittenden een geluidservaring creëert zoals op een live optreden.

/

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.