UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

Range Rover Sport

TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

 • Steering Wheel

  STUURWIEL

  De unieke schakelaars op het stuurwiel zijn verborgen totdat ze worden verlicht. Deze zorgen voor een visuele reductie van het aantal bedieningselementen in het interieur en bedienen tal van functies. Regelmatig gebruikte functies zoals media kunnen volledig worden bediend vanaf het stuurwiel in combinatie met het Interactive Driver Display.

 • Rear Seat Entertainment

  REAR SEAT ENTERTAINMENT

  Rear Seat Entertainment (optie) omvat twee 8" beeldschermen in de hoofdsteunen van de voorzetels of kantelbare 10" HD-touchscreens tegen de rugleuningen van de voorzetels. Beide systemen worden geleverd met twee draadloze digitale WhiteFire® hoofdtelefoons, een speciale afstandsbediening en HDMI-, Mobile High-Definition Link- (MHL) en USB-aansluitingen.

 • Smartphone Pack

  SMARTPHONE PACK

  Door het scherm van uw smartphone te delen met het InControl-infotainmentsysteem van uw SUV, helpt het Smartphone Pack u via Apple CarPlay® om ook tijdens het rijden op een veilige manier verbonden te blijven met uw telefoon.

  Apple CarPlay® is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc. in de Verenigde Staten en in andere landen.

 • SPRAAKHERKENNING

  Het InControl spraakherkenningssysteem begrijpt gesproken instructies, zodat u kunt communiceren met uw auto en apps, om bijvoorbeeld te telefoneren of een liedje kiezen zonder dat u de aandacht voor weg en verkeer verliest.

 • PRO SERVICES

  PRO SERVICES

  Pro Services biedt alles van real-time verkeersinformatie tot deur-tot-deur-navigatie.

 • PROTECT

  PROTECT

  U kunt Protect gebruiken om uw ritten te registreren, op afstand het brandstofniveau te controleren, gemakkelijk uw geparkeerde auto terug te vinden en zelfs om te controleren of u niet een ruit hebt opengelaten. Een interface met het geoptimaliseerde bijstandsprogramma Land Rover Assistance is eveneens voorzien.

BLIJF VERBONDEN OP DE WEG

Met 'Pro Services en WiFi-hotspot' wordt uw nieuwe Range Rover Sport geleverd met een SIM-kaart die is uitgerust met een essentieel data-abonnement van 500 MB per maand gedurende de initiële garantieperiode. U bent beter verbonden en ontvangt live verkeersinformatie en nog veel meer. Aanvullende data kan worden aangeschaft.

Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie.

MERIDIAN™ AUDIOSYSTEEM

Geweldige definitie, kristalheldere hoge tonen en volle, diepe bassen, mogelijk gemaakt door de zorgvuldige positionering van de 13 luidsprekers en de tweekanaals subwoofer in het interieur.

MERIDIAN™ SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Alle diepte en helderheid van een live concert, mogelijk gemaakt door 19 luidsprekers voor, achter en opzij, inclusief een tweekanaals subwoofer – naadloos samengebracht met behulp van Trifield™-technologie.

MERIDIAN™ SIGNATURE AUDIOSYSTEEM

De wereldprimeur van TrifieldTM 3D-technologie tilt surround sound naar een nog hoger niveau. Het Signature audiosysteem heeft 23 luidsprekers en een tweekanaals subwoofer. Het gevoel van ruimte in het interieur wordt enorm versterkt. Uw favoriete muziek wordt absoluut authentiek weergegeven, alsof u zelf bij een concert aanwezig bent.

INNOVATIE

 • PHEV (PLUG-IN HYBRID ELECTRIC VEHICLE)

  Zonder concessies te doen aan de capaciteiten, prestaties of het design biedt de plug-in hybride (PHEV) onze meest innovatieve aandrijving ooit.

 • GEHEEL ALUMINIUM CARROSSERIE

  De zelfdragende carrosserie is lichter, sterker en duurzamer en biedt een toonaangevende stijfheid en subliem raffinement. De carrosserie is in staat om dezelfde offroad-belastingen te doorstaan als alle andere Land Rovers.

 • IGUIDE

  De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw auto. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

PRESTATIES

 • ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIAL MET TORQUE VECTORING

  De functie Torque Vectoring zorgt voor een bochtgedrag met betere respons en grotere controle, zelfs in de scherpste bochten. Het elektronisch gestuurde differentieel en het remsysteem van de auto verdelen tijdens het nemen van bochten continu de verdeling van het aandrijfkoppel over de vier wielen.

 • DYNAMIC STABILITY CONTROL

  Dit systeem evalueert het dynamische weggedrag van de Range Rover Sport en grijpt in om de stabiliteit van de auto te maximaliseren. Dynamic Stability Control reduceert het motorkoppel en remt individuele wielen gedoseerd af om de rijrichting van de auto te corrigeren.

 • SPEED LOWERING

  Het Speed Lowering-systeem maakt gebruik van de elektronisch gestuurde luchtvering om de luchtweerstand en het brandstofverbruik te verlagen wanneer de auto sneller rijdt dan 105 km/h, door de auto 15 mm te verlagen ten opzichte van de normale rijhoogte.

 • DYNAMIC-PROGRAMMA

  Auto's met Terrain Response 2 en Electronic Active Differential met Torque Vectoring krijgen een extra Dynamic-instelling, die de wielophanging afstemt voor een nog strakkere carrosseriebeheersing met minder overhellen en scherpere respons.

CAPACITEITEN

 • ADVANCED TOW ASSIST

  Advanced Tow Assist (optie) helpt u de richting van uw trailer te bepalen wanneer u tijdens het achteruitrijden aan de draaiknop van Terrain Response 2 draait. Dit systeem regelt de besturing van uw auto zodanig dat de trailer in de gewenste rijrichting wordt gestuurd.

 • LOW TRACTION LAUNCH

  Low Traction Launch biedt een optimale regeling van het aandrijfkoppel wanneer u wegrijdt vanuit stilstand en verbetert zo de capaciteiten op gladde ondergrond, zoals nat gras, sneeuw en ijs.

 • TWIN-SPEED TUSSENBAK

  Een extra overbrengingsverhouding voor lage snelheden en extra trekkracht kan van onschatbare waarde zijn onder zware omstandigheden, zoals een steile klim of afdaling, mul zand of bij het rijden met een trailer. Met de twin-speed tussenbak houdt u de auto onder dergelijke omstandigheden op de juiste snelheid en dus onder controle.

 • HILL DESCENT CONTROL

  Land Rover's gepatenteerde Hill Descent Control (HDC) is standaard. Dit systeem helpt de bestuurder om moeilijke hellingen beheerst af te dalen. Het systeem doet dit door een constante afdaalsnelheid aan te houden en de wielen individueel af te remmen.

STANDAARD RIJHULPMIDDELEN

 • EMERGENCY BRAKING

  Emergency Braking draagt eraan bij om botsingen met andere voertuigen en voetgangers te voorkomen. Bij detectie van het risico op een frontale botsing wordt u direct gewaarschuwd, zodat u tijd hebt om in actie te komen. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem zelf de auto af om de gevolgen van een mogelijke botsing te beperken.

 • LANE DEPARTURE WARNING

  Dit systeem kan lange ritten veel veiliger maken. Lane Departure Warning merkt wanneer de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt en waarschuwt u dan via een visueel signaal en door subtiel trillen van het stuurwiel.

 • PARKEERSENSOREN VOOR EN ACHTER

  Maakt parkeren in krappe plekken veiliger. Als u de achteruitversnelling selecteert, worden sensoren in de achterbumper geactiveerd. Terwijl u parkeert, geven beelden op het touchscreen en geluidssignalen aan hoe dicht u bij obstakels bent.

 • CRUISE CONTROL EN SPEED LIMITER

  De snelheidsregelaar handhaaft de actuele snelheid van de auto zonder dat het gaspedaal continu moet worden ingetrapt, waardoor de bestuurder minder vermoeid raakt. De snelheidsbegrenzer (Speed Limiter) stelt u in staat om een maximale rijsnelheid in te stellen.

OPTIEPACKS

DRIVER ASSIST PACK

Het Driver Assist Pack omvat de meest uiteenlopende rij- en parkeertechnologieën. Het Driver Assist Pack bouwt voort op zowel het Drive Pro Pack als het Park Pro Pack en biedt aanvullend Adaptive Cruise Control met Steering Assist en het 360° Surround Camera System.

 • DRIVE PACK

  Het Drive Pack (optie) biedt een uitgebreid scala aan systemen die de veiligheid van u en uw passagiers vergroten en u van informatie voorzien, inclusief Driver Condition Monitoring, Blind Spot Monitor, Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter.

 • DRIVE PRO PACK

  Naast de technologieën in het Drive Pack biedt het Drive Pro Pack de systemen Lane Keep Assist, Blind Spot Assist, Adaptive Cruise Control met 'Stop & Go' functie en High-Speed Emergency Braking.

 • PARK PACK

  Met het 360° parkeerhulpsysteem en Rear Traffic Monitor voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe parkeerplaatsen. Clear Exit Monitor waarschuwt achterpassagiers voordat zij uitstappen voor naderende voertuigen.

 • PARK PRO PACK

  In aanvulling op de technologieën in het Park Pack, biedt Park Pro de functie Park Assist voor gemakkelijker fileparkeren en gemakkelijker parkeren in haaks op de rijbaan gelegen parkeerplekken, door uw auto in een geschikte parkeerplek te sturen.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

 • KOEL-/VERWARMBARE ZETELS

  Koel-/verwarmbare voorzetels en verwarmbare buitenste zitplaatsen van de achterbank zijn als optie beschikbaar voor optimaal comfort, ongeacht de buitentemperatuur.

 • CONNECTIVITEIT

  De Range Rover Sport is optioneel beschikbaar met een 220V / 230V stopcontact en maximaal vier USB-oplaadpunten. Ongeacht hun zitplaats kunnen alle inzittenden hun apparaten opladen en genieten van hun persoonlijke entertainment.

 • PERSONALISEERBARE SFEERVERLICHTING

  Met de configureerbare sfeerverlichting, beschikbaar in optie, kunt u de kleur en de tint van het licht veranderen en daarmee de ambiance van het interieur aanpassen aan uw stemming. Via het touchscreen is er keuze uit tien kleuren.

 • INTERIEURVOORVERWARMING EN -KOELING MET AFSTANDSBEDIENING

  Dit systeem, beschikbaar in optie, kan de wagen voorverwarmen en op de PHEV ook zelfs voorventileren aan de hand van een afstandsbediening of een 7-daagse timerfunctie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat het interieur op de juiste temperatuur is wanneer u instapt.

 • HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

  Met de elektrische bediende kofferklep kunt u de kofferklep openen of sluiten zonder de wagen aan te hoeven raken. Daarvoor beschikt de wagen over sensoren aan weerszijden van en onderin de achterbumper. Om deze functie te activeren, hoeft u slechts uw voet onder de achterzijde van de auto te bewegen.

 • SOFT DOOR CLOSE: SLUITBEKRACHTIGING VOOR DE DEUREN

  De Range Rover Sport is beschikbaar met sluitbekrachtiging op alle portieren. Met Soft Door Close worden de portieren over de laatste 6 mm van het sluittraject gecontroleerd, stil en veilig dichtgetrokken.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. Trifield en het ‘three fields’-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd. Functies en hun beschikbaarheid kunnen verschillen per land en per uitvoering.


Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motor. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover concessiehouder voor meer informatie over beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen op deze webpagina met betrekking tot de InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer details of configureer uw auto online.

We gebruiken YouTube-video's op onze website. 0m deze video's te bekijken, moet u de cookies accepteren die YouTube op uw toestel plaatst. Deze worden door Land Rover geklasseerd als niet-essentiële functionele cookies.
 • FUNCTIONELE COOKIES