DESIGN

/

EEN OASE VAN RUST

Van de Sports Command Driving Position, het Head-Up Display en de twee 10" HD-touchscreens, tot de individuele, verschuifbare armsteunen en configureerbare sfeerverlichting, is elk detail gekozen vanuit het oogpunt van een geraffineerde en eigentijdse rijbeleving.

/

TECHNOLOGIE

/
/
/
INFOTAINMENT

Het nieuwe InControl infotainment-systeem Touch Pro Duo, uniek voor Land Rover, heeft een exclusieve uitstraling en onvergelijkbare prestaties. Het biedt de meest intuïtieve en geavanceerde, geïntegreerde technologieën waarmee een schat aan informatie en entertainment wordt geboden, zodat u het meeste uit uw reis kunt halen.

INNOVATIE

De Range Rover Velar biedt een efficiënt, verfijnd en alert rijgedrag, dankzij een gamma geavanceerde V6- en viercilinder Ingenium-motoren. Door meer gerecyclede materialen te gebruiken, minder emissies te produceren, minder brandstof te gebruiken en dankzij een lichtgewicht aluminium architectuur, is hij ontwikkeld voor grotere duurzaamheid over de complete productie- en gebruikscyclus van de wagen.

RIJDEN OP DE WEG

Een zelfverzekerde, comfortabele en plezierige rijbeleving. Innovaties als Adaptive Dynamics en elektronisch gestuurde luchtvering strijken oneffenheden in het wegdek glad om zo prestaties en rijgedrag verder te verbeteren. De Range Rover Velar biedt een wendbare, alerte en scherpe wendbaarheid, zodat het bochtgedrag zelfverzekerd en actief aanvoelt.

OFFROAD-RIJDEN

Voor zelfverzekerd offroad-rijden op een grote variatie aan ondergronden is de Range Rover Velar standaard uitgerust met Hill Descent Control (HDC), met Terrain Response 2 als optie. Daarbij bied verschillende, intelligente, permanente Land Rover All Wheel Drive (AWD)-systemen ongeëvenaarde capaciteiten onder alle weersomstandigheden en op elke ondergrond.

RIJHULPSYSTEMEN

De Range Rover Velar beschikt over een scala aan standaard en optionele bestuurderondersteunende systemen om de rijbeleving verder te verbeteren. Deze systemen, waarachter de meest innovatieve denkwijzen, ontwerpen en voertuigtechnologieën schuilgaan, assisteren u in de meeste verkeerssituaties op de (snel)weg, overdag en 's nachts.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

Voor de zetelbekleding zijn prachtige materialen beschikbaar, waaronder Luxtec en suède, geperforeerd Windsor leder of hoogwaardige stoffen en suède. Koel-/verwarmbare voorzetels met geheugenfunctie en verwarmbare buitenste zitplaatsen op de achterbank met verstelbare rugleuning zijn eveneens beschikbaar.

PRESTATIES

/
/

CAPACITEITEN

/
/
/

VEELZIJDIGHEID

/

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

HOOGWAARDIGE STOFFEN

In samenwerking met de wereldberoemde designers en vakmensen van Kvadrat zijn duurzame stoffen in een combinatie van wol en suède gecreëerd, die beschikbaar zijn in verschillende kleurenthema's, en die ook als alternatief voor leder kunnen worden geselecteerd. Deze eigentijdse en prachtig vervaardigde stoffen zijn beschikbaar op alle uitvoeringen.

/
/
/
/
/

VEILIGHEID

5* EURONCAP-SCORE

De Range Rover Velar heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald bij de onafhankelijke EuroNCAP-botsproeven (European New Car Assessment Programme). De lichte, stijve en uitzonderlijk sterke aluminium-intensieve carrosserie staat aan de basis van een EuroNCAP-score van vijf sterren.

ISOFIX

ISOFIX-bevestigingspunten in de achterbank van de Range Rover Velar maken installeren van kinderzitjes heel eenvoudig. Ze zorgen tevens voor een stevige verbinding tussen het kinderzitje en de auto voor nog grotere veiligheid.

AIRBAGS

De Range Rover Velar is uitgerust met een uitgebreid airbagsysteem voor bestuurder en passagiers, waarbij zes airbags alle inzittenden een uitstekende bescherming bieden.

SPORTS COMMAND DRIVING ZITHOUDING

De Sports Command Driving zithouding van de Range Rover Velar zorgt voor een meer zelfverzekerde en betrokken rijbeleving. De hogere zitpositie zorgt voor een beter zicht en vergroot zo de veiligheid.

AANDRIJFSYSTEMEN

De Range Rover Velar maakt gebruik van de nieuwste veiligheidstechnologieën, waaronder Electronic Traction Control (ETC) die de tractie optimaliseert en Electronic Brakeforce Distribution die automatisch de remkracht aan de voor- en achteras varieert om de remweg te verkorten.

EMERGENCY BRAKE ASSIST

Emergency Brake Assist voelt wanneer u het rempedaal snel, maar niet krachtig genoeg intrapt voor maximale remprestaties. Het verhoogt daarom de remdruk via de ABS-pomp, om ervoor te zorgen dat u sneller stopt.

1Elektronisch gestuurde luchtvering (optie), niet beschikbaar i.c.m. D180- en P250-motorren.
2Afhankelijk van het geselecteerde Power Socket Pack.

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover dealer voor meer informatie over beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen op deze webpagina met betrekking tot de InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.