TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

TOUCH PRO DUO

Met het nieuwe standaard dual touchscreen-systeem Touch Pro Duo kan de gebruiker tegelijkertijd meerdere functies bekijken en gebruiken. Door deze flexibiliteit kunt u het systeem efficiënter gebruiken en alle gewenste informatie bekijken. U kunt bijvoorbeeld het navigatiesysteem weergeven in het bovenste scherm en muziek afspelen via het onderste touchscreen.

STUURWIEL

De unieke schakelaars op het stuurwiel zijn verborgen tot ze worden verlicht en zorgen voor een visuele reductie van het aantal bedieningselementen in het interieur. Deze aanraakgevoelige toetsen bedienen verschillende functies in de wagen. Meer regelmatig gebruikte functies zoals media en telefoon kunnen nu volledig worden bediend vanaf de nieuwe stuurwieltoetsen in combinatie met het Interactive Driver Display, zo wordt de bestuurder minder afgeleid.

INTERACTIVE DRIVER DISPLAY

Het systeem is als optie beschikbaar met een 12,3" HD Interactive Driver Display, waarbij de ultrascherpe resolutie soepele rondingen en scherpe hoeken kan weergeven. U kunt direct via het display commando’s geven en media bedienen, telefoneren en functies selecteren die u getoond wilt hebben. U kunt kiezen uit drie verschillende weergaven: Dual Dial, Single Dial of Extended.

REAR SEAT ENTERTAINMENT (MULTIMEDIA ENTERTAINMENTSYSTEEM ACHTERAAN)

Dit optionele systeem omvat twee 8” displays in de hoofdsteunen van de voorzetels en kan films afspelen en (digitale) TV-kanalen weergeven. De schermen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend. Het systeem heeft twee USB 3.0-poorten, één HDMI-poort en een Mobile High-Definition Link die de meeste smartphones, tablets of andere apparaten ondersteunt. Ook omvat het systeem twee draadloze WhiteFire®-hoofdtelefoons en een draadloze afstandsbediening.

REMOTE

Remote is een multifunctionele app waarmee u uw Range Rover Velar via uw smartphone of smartwatch* niet alleen kunt controleren, maar ook commando's kunt geven. Zo kunt u bijvoorbeeld het interieur voorverwarmen of -koelen op afstand**, uw wagen vergrendelen en ontgrendelen, de locatie van uw Range Rover Velar op een kaart tonen, de 'Beep & Flash'-functie activeren en uw rittenadministratie bijhouden – allemaal via de app.

* Uitsluitend compatibele apparaten
** Alleen beschikbaar i.c.m. optionele interieurvoorverwarming/-ventilatie met timer en afstandsbediening

INCONTROL CONNECTIVITEIT

De InControl-functies breiden de connectiviteit en infotainment van de Range Rover Velar uit. Hiermee hebt u de mogelijkheid de extra services, technologieën en apps van Connect Pro toe te voegen voor het allerbeste in connectiviteit en gebruiksgemak voor u en uw passagiers. Het bestaat uit InControl Apps, Remote Premium, Pro Services en WiFi-hotspot.

INNOVATIE

INGENIUM-MOTOREN

Ingenium is de nieuwste generatie ultramoderne aluminium motoren van Land Rover. Ingenium-motoren gebruiken ultramoderne innovaties en zijn lichter, zuiniger en krachtiger dan hun voorgangers. Een voorbeeld hiervan is het Continuous Inlet Variable Valve Lift-systeem, voor betere prestaties op alle vlakken, een gunstiger brandstofverbruik en lagere CO2-emissies.

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

De aluminium carrosserie van de Range Rover Velar is ontworpen voor optimale veiligheid, sterkte en grotere efficiency. De zeer sterke aluminium legeringen voor de flanken en de dempingspanelen met hoge dichtheid zijn gecombineerd met een dynamische versterkingsbalk achter om het gewicht te reduceren zonder concessies te doen aan de veiligheid.

LAND ROVER IGUIDE

De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw Range Rover Velar. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

DOWNLOAD DE APP

PRESTATIES

TORQUE VECTORING

Torque Vectoring zorgt in samenwerking met Intelligent Driveline Dynamics voor een beheerster en alerter bochtgedrag. Samen zorgen zij voor een gelijkmatige verdeling van het aandrijfkoppel over de vier wielen, waardoor de wagen evenwichtig en zelfverzekerd aanvoelt.

ADAPTIVE DYNAMICS

Met dit systeem worden stuurcommando's en carrosseriebewegingen tot wel 500 keer per seconde geanalyseerd. Dit reduceert overhellen van de carrosserie en zorgt voor een optimale handling. Met zijn continu variabele demperafstemmingen tussen soepele en straffe extremen, reageert het systeem op de input van weg en bestuurder.

DYNAMISCHE STABILITEITSCONTROLE

Met Dynamic Stability Control (DSC) wordt het dynamische gedrag van de wagen bewaakt. Er wordt ingegrepen als het systeem constateert dat de wagen niet reageert in overeenstemming met de input van de bestuurder. Het draagt bij aan het veilige, evenwichtige en zelfverzekerde rijgedrag van de Range Rover Velar. Waarvan u zowel op de weg als offroad maximaal kunt genieten.

ROLL STABILITY CONTROL (RSC)

Roll Stability Control is geïntegreerd in Dynamic Stability Control (DSC) om het risico van kantelen te reduceren, zodat ook plotselinge of extreme uitwijkmanoeuvres veilig kunnen worden uitgevoerd. Het systeem evalueert de bewegingen van de wagen en de optredende bochtkrachten om een eventueel risico op kantelen te detecteren. Als er sprake is van een risico, wordt het buitenste voorwiel individueel afgeremd om de stabiliteitsverlagende krachten te verkleinen.

CAPACITEITEN

ELEKTRONISCH BLOKKEERBAAR ACHTERDIFFERENTIEEL

Het Active Rear Locking Differential* biedt het extra voordeel van meer tractie in bochten en meer grip offroad. Het systeem houdt het verschil in wielslip tussen het linker- en rechterachterwiel onder controle.

* Als optie op D300- en P380-motoren.

VRAAG EEN PROEFRIT AAN
LOW TRACTION LAUNCH

Op gladde ondergrond, zoals gras en sneeuw, kan het aandrijfkoppel gelijk over de voor- en achterwielen worden verdeeld, ten behoeve van maximale tractie. In extreme omstandigheden waarbij alleen de voorwielen grip hebben, kan voor optimale grip tot 100 procent van het aandrijfkoppel naar de voorwielen worden gestuurd.

ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

Het zelfverzekerde en evenwichtige rijgedrag van de Range Rover Velar wordt verbeterd door de nieuwste elektronisch gestuurde luchtvering* op voor- en achteras, die een uitzonderlijk grote wielarticulatie en balans mogelijk maakt. Het systeem is berekend op zware rijomstandigheden en geeft de Range Rover Velar een stabiel rijgedrag, hoe slecht de ondergrond of het terrein ook is. Voor de beste rijkwaliteit schakelt het systeem indien nodig naadloos tussen verschillende rijhoogtes.

* Standaard in combinatie met D300- en P380-motoren, optie i.c.m. D180- en D240-motoren.

TERRAIN RESPONSE

Onze unieke Terrain Response-systemen, standaard op de Range Rover Velar, stellen de bestuurder in staat om de respons van motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelregelsystemen aan te passen aan de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Hiervoor hoeft hij slechts één van de eenvoudig te herkennen rijprogramma’s te kiezen. Terrain Response 2 is een optie waarmee de capaciteiten van het bekroonde systeem op een nog hoger niveau worden gebracht. Het systeem beschikt over een automatische stand die de actuele rijomstandigheden evalueert en systematisch de meest geschikte instelling voor de betreffende ondergrond selecteert.

ADVANCED TOW ASSIST

Het optionele Advanced Tow Assist zorgt ervoor dat de bestuurder de richting van de trailer kan regelen bij het achteruitrijden. Door te draaien aan de Terrain Response 2-draaiknop, die een andere functie krijgt toegekend via het Touch Pro-systeem, regelt het systeem de besturing van de wagen zodanig dat de trailer in de juiste richting wordt gestuurd, zoals weergegeven op het touchscreen.

HILL DESCENT CONTROL

Land Rover’s gepatenteerde Hill Descent Control (HDC)-technologie helpt de bestuurder om moeilijke hellingen beheerst af te dalen. Het systeem doet dit door een constante afdaalsnelheid aan te houden en de wielen individueel af te remmen. Hill Start Assist, dat als standaard is toegevoegd, zorgt ervoor dat u niet achteruit rolt bij wegrijden op een helling.

STANDAARD RIJHULPMIDDELEN

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Als bij een snelheid tussen 5 en 80 km/h een potentiële botssituatie wordt geïdentificeerd, wordt u gewaarschuwd door het Autonomous Emergency Braking-systeem, waardoor u tijd hebt om in te grijpen. Indien geen actie wordt ondernomen, remt het systeem zelf de wagen af.

LANE DEPARTURE WARNING

Lane Departure Warning kan lange ritten veel veiliger maken. Het merkt wanneer uw wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en waarschuwt de bestuurder met een visueel signaal en door het stuurwiel licht te laten trillen.

PARKEERHULP

De parkeersensoren achteraan maken achteruit inparkeren in krappe plekken gemakkelijker en veiliger. Selecteer de achteruitversnelling en de sensoren in de achterbumper worden automatisch geactiveerd. Het touchscreen en geluidssignalen voorzien u van informatie over de afstand tot obstakels tijdens parkeren.

CRUISE CONTROL MET SNELHEIDSBEGRENZER

Bij rijden op de snelweg of in langzaam rijdend verkeer, zorgt dit systeem ervoor dat de wagen op veilige afstand blijft van een voorligger indien deze langzamer gaat rijden of stoppen.

OPTIEPACKS

DRIVE

Het Drive Pack biedt een uitgebreid scala aan systemen die zijn ontworpen voor de veiligheid van u en uw passagiers, inclusief:
– Driver Condition Monitoring
– Blind Spot Monitor
– Traffic Sign Recognition

DRIVE PRO

Het Drive Pro Pack maakt elke rit nog veiliger en meer ontspannen. Het omvat de systemen van het Drive Pack, plus:
– Lane Keeping Assist
– Blind Spot Assist
– Adaptive Cruise Control

PARK

Het Park Pack helpt u bij het manoeuvreren in krappe parkeerplaatsen en in stedelijke situaties, het omvat:
– 360° Park Distance Control
– Rear Traffic Monitor

PARK PRO

Het Park Pro Pack helpt u met parkeren en zorgt ervoor dat u gemakkelijk en veilig krappe parkeerplaatsen in en uit kunt manoeuvreren. Het omvat:
– Rear Traffic Monitor
– Park Assist

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

CONFIGUREERBARE AMBIANCEVERLICHTING

Met deze optionele functie kunt u de kleur en de tint van het licht veranderen en daarmee de ambiance van het interieur aanpassen aan uw stemming. Er zijn in totaal tien kleuren.

GEDEELDE ARMSTEUN

De gedeelde, onafhankelijk verschuifbare armsteun optimaliseert uw individuele comfort.

4-ZONE CLIMATE CONTROL

Deze optionele functie biedt individuele temperatuurregeling voor bestuurder, voorpassagier en achterpassagiers links en rechts. Inclusief extra ventilatieroosters in de B-stijlen.

AUTOMATISCH GEREGELDE INSTAPHOOGTE

Geniet van nog meer comfort met Automatic Access Height, als onderdeel van de optionele elektronisch gestuurde luchtvering*. U kunt nog gemakkelijker in en uit de wagen stappen doordat de functie de wagen met 40 mm laat zakken.

* Standaard i.c.m. V6-motoren. Optie op D240.Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg uw landspecifieke Land Rover website of lokale Land Rover dealer voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden in uw land. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

De beelden in deze video tonen preproductiesoftware die onderhevig is aan wijzigingen.

Op dit moment bevinden we ons in een tijdelijke overgangsfase van het modeljaar 2018 naar 2019 doorheen ons gamma. Aarzel niet om uw erkend concessiehouder aan te spreken om te weten te komen welke prijzen en gegevens gepubliceerd zijn voor welk model. Hij zal u bijstaan om de voor u meest geschikte oplossing te vinden in functie van uw persoonlijke behoeften. We danken u voor uw begrip.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.