Zijn unieke erfgoed maakt van deze geavanceerde en moderne Range Rover echt een klasse apart.

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR EN CHIEF CREATIVE OFFICER VAN LAND ROVER
EEN ECHTE DESIGNICOON

Toen hij meer dan 45 jaar geleden werd geïntroduceerd, veranderde hij de manier waarop mensen off-road gingen. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot het absolute hoogtepunt van succesvol Brits design.

BEKIJK DESIGN
ONGEËVENAARDE CAPACITEITEN

Een programma geavanceerde technologieën zorgt voor optimale prestaties, ongeacht de ondergrond of omstandigheden.

BEKIJK CAPACITEITEN
TOONAANGEVEND RAFFINEMENT

Verfijning is eigen aan Range Rover. Het is prachtig ingericht en doordacht vormgegeven om te verwennen en een gevoel van rust en luxueus comfort te creëren.

BEKIJK DESIGN
DE ENIGE WAGEN DIE U OOIT NODIG ZULT HEBBEN

InControl Touch Pro is Land Rover's infotainmentsysteem van de volgende generatie en tilt connectivity en entertainment naar het allerhoogste niveau. Vind een parkeerplek, stream uw favoriete muziek en volg zelfs een gestolen wagen - InControl maakt uw leven gemakkelijker.

BEKIJK TECHNOLOGIE

ONTWERP

KOETSWERKDESIGN
/

KOETSWERKDESIGN

KOETSWERKDESIGN

LANGE WIELBASIS

De Range Rover met lange wielbasis is een wagen met schitterende technologie en een prachtige inrichting, en is meteen herkenbaar. Deze koetswerkstijl onderscheidt zich door unieke kenmerken, zoals karakteristieke ‘L’-logo's op de onderzijde van de voorportieren en buitenspiegelkappen in Narvik Black. En hoewel het koetswerk met 200 mm werd verlengd, lijkt zijn silhouet ongewijzigd.

KOETSWERKDESIGN

KOETSWERKDESIGN

SVAutobiography DYNAMIC EXTERIEUR

Het vloeiende lijnenspel en het eigentijdse design van de SVAutobiography Dynamic zorgen overal ter wereld voor bewonderende blikken. Unieke Graphite Atlas accenten, markante rode BremboTM remklauwen en exclusieve lichtmetalen velgen dragen sterk bij aan het dynamische rijgedrag en de prestaties.

KOETSWERKDESIGN

KOETSWERKDESIGN

EXTERIEUR SVAutobiography LANGE WIELBASIS

Elk op maat ontwikkeld element staat in het teken van verfijning en aandacht voor het detail. Luxe designkenmerken zoals het unieke radiatorrooster en de ‘RANGE ROVER’ woordmerken vóór en achter, uitgevoerd in donker rastereffect met rand in Bright Chrome, bevestigen de aandacht voor de allerkleinste details. De SVAutobiography met lange wielbasis behoudt zijn krachtige houding, ondanks het 200 mm langere koetswerk. De vent blades op de voorportieren in wagenkleur zijn afgewerkt met accenten in Bright Chrome en ook de portiergrepen met inzet in wagenkleur en de signature-lijst van de achterklep zijn uitgevoerd in Bright Chrome. Keuze uit unieke 21" en 22" lichtmetalen velgen die het luxueuze design completeren.

/

KOETSWERKDESIGN

KOETSWERKDESIGN

SVO PREMIUM PALET

Uw Range Rover kan nog verder worden gepersonaliseerd met één van de speciale lakken uit ons SVO Premium Palet.

/
VEELZIJDIG INTERIEUR
/

INTERIEURDESIGN

INTERIEURDESIGN

SVAutobiography DYNAMIC INTERIEUR

Het interieur van de SVAutobiography Dynamic is het summum van verfijnd Brits vakmanschap. Het uitnodigende interieur, met zetelbekleding in het allerbeste diamond quilted leder, is een lust voor het oog. Een gerasterde afwerking van interieurdetails, waaronder de Start/Stop-knop en de pedalen, levert een bijdrage aan het gevoel van verfijning. Door dit soort fraaie details onderscheidt de wagen zich nog sterker van zijn concurrenten.

INTERIEURDESIGN

INTERIEURDESIGN

INTERIEUR SVAutobiography LANGE WIELBASIS

Het interieur van de SVAutobiography met lange wielbasis is het summum van verfijnd, exclusief en luxueus leven. De niet-aflatende aandacht voor details spreekt uit alles wat u ziet en aanraakt. Van de middenconsole achterin, met koelruimte en elektrisch uitklapbare werktafeltjes, tot het unieke zetelontwerp met uitklapbare onderbeensteun, straalt de wagen zelfvertrouwen, verfijning en kalme beheersing uit.

/
INTERIEURDESIGN
/

COMFORT EN GEMAK

COMFORT EN GEMAK

COMFORT EN GEMAK

MERIDIAN™ AUDIOSYSTEMEN

De producten van Meridian leveren de best mogelijke audiokwaliteit en bieden, net als Land Rover, een intuïtieve en persoonlijke beleving. De technici van het Britse bedrijf Meridian maken gebruik van jarenlang psychoakoestisch onderzoek om u de muziek in zijn meest pure vorm te laten beleven.

COMFORT EN GEMAK

COMFORT EN GEMAK

PANORAMADAK

Een groot, glazen panoramadak (vast of met elektrisch bediend schuif-/kanteldeel vóór) versterkt het gevoel van ruimte. Dankzij het elektrische zonnescherm over de volledige lengte van het dak kunnen bestuurder en passagiers echter met een druk op de knop weer een sfeer van knusheid en privacy creëren.

COMFORT EN GEMAK

COMFORT EN GEMAK

MULTIMEDIA ENTERTAINMENTSYSTEEM ACHTERAAN

Het optionele multimedia entertainmentsysteem achteraan biedt 8" beeldschermen in de hoofdsteunen van de voorzetels of tegen de rugleuning van de voorzetels bevestigde 10" displays.

COMFORT EN GEMAK

COMFORT EN GEMAK

KLIMAATREGELING

Om te zorgen dat de temperatuur in het interieur op het perfecte niveau blijft, ongeacht de weersomstandigheden, is de Range Rover uitgerust met klimaatregeling. Dit systeem is gebaseerd op toonaangevende technologie en is het resultaat van een enorm zwaar ontwikkelingsprogramma, waarbij het onder real-world omstandigheden is getest bij temperaturen variërend van -40 tot +50 °C.

/
COMFORT EN GEMAK
/

COMFORT EN GEMAK

COMFORT EN GEMAK

AUTOMATISCH GEREGELDE INSTAPHOOGTE

De aandacht voor details blijkt uit alles wat u ziet of aanraakt. Zo verlaagt de functie Automatic Access Height de rijhoogte automatisch met 50 mm zodra de wagen is geparkeerd, voor gemakkelijker in- en uitstappen. Stijlvol arriveren ging nog nooit zo relaxed.

COMFORT EN GEMAK

COMFORT EN GEMAK

ELEKTRISCHE ACHTERKLEPBEDIENING

Deze functie zorgt voor meer gebruiksgemak en maakt uw leven gemakkelijker. Het enige dat u hoeft te doen is een voet onder de sensor omhoog bewegen om de achterklep te openen of te sluiten, zonder dat u daarbij de wagen of de afstandsbediening hoeft aan te raken. Het is daarvoor niet nodig om in het midden achter de wagen te staan, u kunt dit ook doen vanaf het trottoir. Het systeem kan worden gecombineerd met alle trekhaken, waardoor de achterklep altijd moeiteloos kan worden geopend.

/

TECHNOLOGIE

BEFAAMDE TECHNOLOGIE
/
INNOVATIE

Of het nu gaat om de TDV6 of onze V8 Supercharged, wij zetten ons in om motoren te produceren die superieure prestaties combineren met optimale efficiency en duurzaamheid. Om die reden maken wij gebruik van de allermodernste technologieën op het gebied van design en ontwikkeling.

PRESTATIES OP VERHARDE WEG

Dynamic Response verbetert de handling door overhellen van het koetswerk in bochten te reduceren. Vanaf de legendarische hoge Command Driving Position hebt u een duidelijk zicht op weg en verkeer voor u. Het rijgedrag is onder alle omstandigheden bijzonder evenwichtig.

OFF-ROAD CAPACITEITEN

Met zijn volledig aluminium koetswerk en zijn legendarische capaciteiten biedt de wagen zowel op de weg als off-road indrukwekkende prestaties. Zo is hij bijvoorbeeld berekend op een maximum doorwaaddiepte van 900 mm.

RIJHULPSYSTEMEN

Range Rover is voorzien van een heel scala aan bestuurderondersteunende systemen om u en uw passagiers een unieke rijbeleving te bieden. Dankzij onze innovatieve denkwijze bij het design en de ontwikkeling hebben we diverse technologieën en voorzieningen gecreëerd die u bijstaan in lastige verkeerssituaties, op snelwegen en zelfs tijdens het afleggen van nachtelijke ritten.

COMFORT EN GEMAK

De massagefunctie (optie) voor de voorzetels biedt vijf verschillende programma’s voor zowel de bestuurder als de voorpassagier. Voor voorzetels en achterbank zijn afhankelijk van de uitvoering tevens comforthoofdsteunen verkrijgbaar. Een verstelbare achterbankleuning is standaard op alle uitvoeringen.

INFOTAINMENT

InControl is ons programma geavanceerde technologieën die u en uw Range Rover met de buitenwereld verbinden. Het standaard InControl Touch Pro kan verder worden uitgebreid met het bijbehorende connectivity pack: InControl Connect Pro.

INFOTAINMENT

InControl is ons programma geavanceerde technologieën die u en uw Range Rover met de buitenwereld verbinden. Het standaard InControl Touch Pro kan verder worden uitgebreid met het bijbehorende connectivity pack: InControl Connect Pro.

CAPACITEITEN

TOONAANGEVENDE CAPACITEITEN
/

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC) is een state-of-the-art systeem dat u in staat stelt om een constante snelheid aan te houden onder uitdagende omstandigheden. Het systeem werkt als een snelheidsregelaar voor lage snelheden tussen 2 en 30 km/h, waarbij u zich volledig kunt concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

WADE SENSING

Wade Sensing (optie) maakt gebruik van sensoren in de buitenspiegels om de bestuurder extra informatie te verstrekken tijdens inrijden van en rijden door water. Wade Sensing waarschuwt de bestuurder wanneer het water te diep is of wordt. Een visuele weergave op het touchscreen verschaft real-time waad-informatie, inclusief de diepte van het water in verhouding tot de auto en de maximum doorwaaddiepte.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

Het evenwichtige rijgedrag van de Range Rover wordt nog verder versterkt door de nieuwste luchtvering op voor- en achteras, die een uitzonderlijk grote wielarticulatie en balans mogelijk maakt. De luchtvering is berekend op zware rijomstandigheden. Het systeem is ontworpen om de wagen een hoogwaardig en stabiel rijgedrag te geven, ongeacht de ondergrond. Voor een ongeëvenaard rijgedrag past het de rijhoogte naadloos aan.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Met zijn volledig aluminium koetswerk en pure Land Rover capaciteiten biedt de Range Rover ongelooflijke off-road-prestaties. Ons unieke Terrain Response 2-systeem analyseert zelf de actuele rijomstandigheden en kiest automatisch de instellingen voor optimaal rijgedrag en maximale tractie door de respons van motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelregelsystemen aan te passen aan de eigenschappen van de betreffende ondergrond.

/
CAPACITEITEN
/

EXTREME TESTS

OPHANGING

Het is zeer onwaarschijnlijk dat u een Land Rover zwaarder belast dan wij al hebben gedaan. Om een ongeëvenaarde omvang van dynamische capaciteiten te garanderen, op de weg en off-road, worden wagens op onze state-of-the-art testbank in korte tijd blootgesteld aan omgerekend tien jaar van de allerzwaarste rijbelastingen.

WINDSNELHEID

In onze klimaatkamers kunnen wij enkele van de zwaarste windcondities nabootsen waar de Range Rover in het echt mee te maken kan krijgen. Niet alleen zijwind van 180 km/h, maar ook situaties met hoge temperatuur en weinig wind. Enkel door alle systemen tot de limiet te testen, kunnen we echte betrouwbaarheid ontwikkelen.

HEET EN KOUD KLIMAAT

In de echte wereld en in onze klimaatkamers kunnen wij wagens bevriezen tot -40° C en ze bakken tot 50° C. Belangrijke functies en systemen worden vervolgens getest volgens onze uiterst strenge normen. Zo bent u zelfs op de meest afgelegen locaties verzekerd van comfort en gemoedsrust.

OFF-ROAD

Van de ijzige vlakten in Arjeplog, Zweden, tot Dubai's meedogenloze woestijnen: we zorgen ervoor dat onze legendarische terreincapaciteiten in het DNA van al onze wagens zitten. Prototypes worden ontwikkeld over een afstand van ongeveer 8.500 km aan de meest veeleisende off-road trajecten.

PURE PRESTATIES

MOTOREN
/

OPTIES EN ACCESSOIRES

Via het uitgebreide programma stijlvolle en praktische accessoires kunt u uw Range Rover nog beter op uw persoonlijke smaak afstemmen. Deze accessoires zijn robuust en veelzijdig, en bieden u de mogelijkheid uw wagen nog persoonlijker te maken.

TERUG

UW MODEL KIEZEN

RANGE ROVER

Kies uw versie

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.