BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

RANGE ROVER

DE ULTIEME RANGE ROVER

ONTWERP

LED-KOPLAMPEN

Voor een indrukwekkende, moderne uitstraling is de Range Rover standaard uitgerust met LED-koplampen en -achterlichten.

MEER COMFORT

Voor het summum van luxe biedt de Executive Class Seating achterin een ongeëvenaard comfort, met bredere en diepere zitkussens. De elektrisch uitklapbare middenconsole integreert naadloos met de buitenste zitplaatsen, voor een luxueus interieur met vier zitplaatsen.

SFEERVERLICHTING

Personaliseerbare sfeerverlichting en Enhanced Task Lighting versterken de ambiance en het gevoel van ruimte in het interieur. De verlichting biedt de keuze uit 10 kleuren en is ontworpen om designdetails te accentueren en een werkelijk unieke en ontspannen ambiance te creëren.

SPECIALE SERIES & SPECIAL VEHICLES (SV)​

RANGE ROVER
WESTMINSTER

De Range Rover Westminster beschikt over een prachtig, royaal uitgerust interieur, met personaliseerbare sfeerverlichting en Meridian™ Surround Sound audiosysteem. Verrijk de dynamische uitstraling van de auto met Westminster Black, inclusief accenten in Narvik Black en lichtmetalen velgen in Gloss Black afwerking.

RANGE ROVER
SVAUTOBIOGRAPHY
DYNAMIC STEALTH

Special Vehicle Operations creëert de meest unieke Land Rovers, zoals de SVAutobiography Dynamic Stealth, met een interieurafwerking in Grand Black houtfineer en 22" lichtmetalen velgen met 5 dubbele spaken 'Style 5087' in Gloss Black afwerking, waardoor de SVAutobiography Dynamic een krachtige uitstraling krijgt.

TECHNOLOGIE

PIXEL-LASER LED-KOPLAMPEN

Pixel-laser LED-koplampen met signature-dagrijverlichting zijn de ultieme koplampoptie, met lasertechnologie die een vijf keer grotere lichtopbrengst biedt dan standaard LED-lampen. Het systeem, dat in werking treedt vanaf een snelheid van 80 km/h en wanneer geen andere externe verlichting wordt gedetecteerd, biedt helder zicht tot meer dan een halve kilometer voor de auto.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Rijden op de snelweg en in omstandigheden met druk verkeer was nog nooit zo comfortabel. De adaptieve snelheidsregelaar met afstandsbewaring en stuurassistentie (Adaptive Cruise Control & Steering Assist) kan subtiel ingrijpen. Het systeem ondersteunt de bestuurder bij het sturen, accelereren en remmen, door de auto in het midden van de rijstrook te houden en tegelijkertijd een ingestelde afstand aan te houden tot een voorligger.

HEAD-UP DISPLAY

Het Head-Up Display projecteert belangrijke informatie over uw rit op de voorruit, zoals snelheid, versnelling en navigatie-instructies. Het systeem toont kleurenbeelden in hoge resolutie, waardoor u gemakkelijk alle informatie tot u kunt nemen.

 • INFOTAINMENT

  Ons InControl infotainmentsysteem Touch Pro Duo heeft een exclusieve uitstraling en onvergelijkbare prestaties. Touch Pro Duo biedt de meest intuïtieve en geavanceerde, geïntegreerde technologieën waarmee een schat aan informatie en entertainment wordt geboden, zodat u het meeste uit uw reis kunt halen.

 • INNOVATIE

  Het motorengamma voor de Range Rover biedt geraffineerde en zuinige motoren met krachtige prestaties. Maak een keuze uit geavanceerde benzine- en dieselmotoren, inclusief de nieuwe MHEV-aandrijflijn (Mild Hybrid Electric Vehicle)(D300 en D350) en plug-in hybride aandrijving (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

 • GERAFFINEERDE PRESTATIES

  Diverse zorgvuldig ontwikkelde technologieën, zoals Terrain Response 2 met Dynamic-modus, zorgen voor een evenwichtig rijgedrag, ongeacht de weg- en overige omstandigheden.

 • OFFROAD-CAPACITEITEN

  De Range Rover was de eerste auto die onder alle omstandigheden luxe en verfijning combineerde met wereldberoemde capaciteiten, en blijft ook tegenwoordig toonaangevend op dit gebied. Een combinatie van All Wheel Drive (AWD)-systemen en unieke, innovatieve all-terrain-technologieën verschaft de Range Rover zijn uitstekende offroad-capaciteiten.

 • RIJHULPSYSTEMEN

  Van manoeuvreren in de stad tot het zorgen voor extra veiligheid voor u en uw passagiers is er een groot aantal standaard en als optie beschikbare technologieën beschikbaar in de Range Rover. Elke afzonderlijke functie is ontworpen om het plezier dat u aan uw auto beleeft nog verder te vergroten.

 • COMFORT & GEBRUIKSGEMAK

  Het interieur van de Range Rover is uitgerust met voor- en achterzetels, die het hoogste comfort bieden aan vier inzittenden en tegelijk de veelzijdigheid van 5 zitplaatsen behouden. Het comfort wordt verbeterd door een automatische airco met 4 zones (optie) en ionisatie van interieurlucht met PM2,5-filter. Het Meridian™ audiosysteem en de personaliseerbare sfeerverlichting versterken de ontspannende ambiance.

VEELZIJDIGHEID

ACTIVITY KEY

Geniet van uw favoriete buitenactiviteiten en berg uw autosleutel veilig op in de auto. De Land Rover Activity Key (optie) is een robuuste, volledig waterdichte polsband die het u mogelijk maakt allerlei activiteiten te ondernemen waarbij het meenemen van een sleutel niet echt handig is.

AUTOMATISCH GEREGELDE INSTAPHOOGTE

Gemakkelijker en eleganter in- en uitstappen. Als Automatic Access Height is geactiveerd, verlaagt deze functie via de elektronisch gestuurde luchtvering de rijhoogte van de auto met 50 mm.

INTELLIGENTE OPBERGRUIMTE

De Range Rover biedt praktische opbergruimte. Zo blijven uw persoonlijke spullen onder handbereik en blijft het interieur opgeruimd. Van het diepe opbergvak in de middenconsole tot de luxe van het als optie beschikbare bergvak met koelfunctie.

De getoonde auto's zijn uitgerust met opties.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

ZETELS

Voor de zitplaatsen zijn een aantal opties beschikbaar: van 16-voudig verstelbare en verwarmbare voorzetels met asymmetrisch gedeelde achterbank (60:40) tot de 24-voudig verstelbare en koel-/verwarmbare voorzetels met massagefunctie, aangevuld door Executive Class Seating achterin. Elke optie omvat een geheugenfunctie voor de bestuurders- en voorpassagierszetel.

Range Rover open sunblind

AUTOMATISCH ZONNESCHERM

Om te voorkomen dat het te warm wordt in het interieur en om de airco zo min mogelijk te belasten, wordt het zonnescherm automatisch gesloten wanneer de inzittenden zijn uitgestapt en de portieren zijn vergrendeld.

HOT-STONE MASSAGEZETELS

Geniet in uw comfortabele zetel van de aangenaam ontspannende Hot-Stone massagefunctie. Met 25 ontspannende massageprogramma's, waaronder rol- en pulsfuncties.

IONISATIE VAN INTERIEURLUCHT

Door de knop PURIFY in uw auto in te drukken, zullen door de ionisatie van interieurlucht met PM2.5-filter alle fijne deeltjes uit de buitenlucht worden aangetrokken, zoals PM2,5 en luchtgedragen allergenen als stof en pollen, waardoor de inzittenden minder worden blootgesteld aan vervuilende stoffen.

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE 2

Stem de auto af op de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Terrain Response 2 past de reacties van motor, transmissie, differentiëlen en onderstelregelsystemen aan de rijomstandigheden aan. Kies uit zeven programma's: Dynamic, Eco, Comfort, Gras/grind/sneeuw, Modder/sporen, Zand en Rotsen/kruip.

ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

De elektronisch gestuurde luchtvering past de rijhoogte van uw auto snel aan, zodat alle vier de wielen op ongelijkmatige ondergrond contact met de bodem blijven houden, voor een zelfverzekerd en evenwichtig rijgedrag. U kunt deze functie ook gebruiken om de rijhoogte van uw auto aan te passen, zodat zware voorwerpen gemakkelijker kunnen worden in- of uitgeladen.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC) stelt u in staat om een constante snelheid in te stellen en aan te houden onder veeleisende omstandigheden, zoals rijden over modder, nat gras, ijs, sneeuw en onverharde wegen. Het systeem werkt bij lage snelheden van 1,8 - 30 km/h, waardoor u zich volledig kunt concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Met Adaptive Dynamics glijden de kilometers bijna ongemerkt voorbij. Het systeem evalueert tot 500 keer per seconde de bewegingen van de wagen en reageert direct op commando’s van de bestuurder of veranderingen in het wegoppervlak. Het resultaat is een nog grotere controle en minder bewegingen van het koetswerk, voor een evenwichtig, vlak rijgedrag.

DYNAMIC RESPONSE

Dynamic Response verbetert de handling, de prestaties op de weg en het comfort door overhellen van de carrosserie in bochten te reduceren via een hydraulisch anti-overhelsysteem. Door de voor- en achteras onafhankelijk van elkaar te regelen, zorgt het systeem voor een grotere wendbaarheid bij lagere snelheid in combinatie met een grotere stabiliteit bij hoge snelheid en een preciezer stuurgedrag.

ELEKTRONISCH BLOKKEERBAAR ACHTERDIFFERENTIEEL

Active Rear Locking Differential zorgt op de weg voor verbeterde stabiliteit in bochten en voor verbeterde tractie en minder wielslip offroad. Het zorgt ervoor dat het aandrijfkoppel naar de wielen met de meeste grip wordt gestuurd.

DUURZAAMHEID

 • INTELLIGENT STOP/START-SYSTEEM

  Ons nieuwe MHEV-aandrijflijn (Mild Hybrid Electric Vehicle) wordt gezien als de volgende generatie van Stop/Start-technologie. Het systeem reduceert het brandstofverbruik en de CO2-emissies. Onze nieuwste PHEV-technologie (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) zorgt voor optimale prestaties en een minimaal brandstofverbruik.

 • ALUMINIUM ARCHITECTUUR

  In de constructie van de Range Rover is gerecycled materiaal uit de carrosserieproductie verwerkt. Dit betekent betere prestaties en lagere CO2-emissies over de totale levensduur van de auto.

 • LIFE CYCLE-FILOSOFIE

  Wij streven ernaar om auto's te produceren waarin meer duurzame materialen worden verwerkt, die minder afval produceren en die minder grond- en brandstoffen gebruiken. Daarom is de Range Rover zodanig ontworpen dat hij voor 85 procent recycleerbaar is en voor 95 procent kan worden teruggewonnen.

VEILIGHEIDSFUNCTIES

 • ISOFIX

  ISOFIX

  ISOFIX-bevestigingspunten in de achterbank maken installeren van kinderzitjes heel eenvoudig. Ze zorgen tevens voor een stevige verbinding tussen het kinderzitje en de auto voor nog grotere veiligheid.

 • AIRBAGS

  De Range Rover is uitgerust met een uitgebreid airbagsysteem voor bestuurder en passagiers, waarbij de airbags alle inzittenden een uitstekende bescherming bieden.

 • VEILIGHEIDSGORDELS

  Gordelspanners zorgen voor extra bescherming en beperken bij een frontale botsing de voorwaartse beweging van de inzittenden.

 • EMERGENCY BRAKING

  Emergency Braking vergroot uw gevoel van veiligheid en waarschuwt voor het mogelijke gevaar van een frontale botsing. Indien geen actie wordt ondernomen, remt het systeem zelf de auto af om de gevolgen van een mogelijke botsing te beperken.

 • ELECTRONIC TRACTION CONTROL

  Het systeem optimaliseert de tractie en stabiliteit doordat het wielspin elimineert. Dit gebeurt door vermindering van het aandrijfkoppel naar het doorslippende wiel, zo nodig in combinatie met afremmen van het betreffende wiel.

 • EMERGENCY BRAKE ASSIST

  Emergency Brake Assist voelt wanneer u het rempedaal snel, maar niet krachtig genoeg intrapt voor maximale remprestaties. Het verhoogt daarom de remdruk via de ABS-pomp, om ervoor te zorgen dat u sneller stopt.

De huidige zetels hebben nieuwe kussens en tussenlagen met zachter en soepeler leder om deze functies te optimaliseren. Raadpleeg uw Land Rover concessiehouder voor meer informatie.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer details of configureer uw auto online.